אובדן חדות ראייה לאחר טיפול בשמן סיליקון

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

04/10/2014 | 16:42 | מאת: יניב

שלום רב! אני בן 27. ביצעתי ניתוח PRK לפני שנה וחצי (מיופיה 7-). לפני כ-11 חודשים אובחנה אצלי היפרדות רשתית בעין ימין. נותחתי במהרה, ביצעו כריתת זגוגית והחלפתה בשמן סיליקון. מקולה הייתה ON ולפי צילומי FA נראה שמדובר בהיפרדות טרייה באיזור הקרוב למקולה. לאחר 4.5 חודשים עם שמן סיליקון בוצע ניתוח להוצאת השמן. לאחר הניתוח הופיעו סיבוכים של כורואידלס, לחץ עיני נמוך ודימומים בלשכה הקדמית ובזגוגית. סיבוכים אלו נעלמו. יש לציין שעד לניתוח הרשתית הראשון ראיתי 6/6 ללא צורך במשקפיים. בזמן בין שני ניתוחי הרשתית חוויתי ירידה דרסטית בחדות הראייה שבאה ליידי ביטוי בכתם עגול במרכז. אני מעריך שזה הופיע כחודש לאחר הניתוח הראשון. נכון להיום, אני חצי שנה לאחר ניתוח הוצאת שמן הסיליקון, נותרתי עם מרכז ראייה שלא מתפקד וחדות הראייה במרכז פגומה. בדיקות שדה ראייה לא מראות על פגיעה בהיקף. בדיקות OCT היו תקינות עוד כאשר היה סיליקון. בדיקות ERG לא מראות על פגיעה בהולכה העצבית. ביצעתי חוות דעת נוספת אצל פרופ' מויסייב. הוא נתן לי את האבחנה שמדובר במקרה נדיר של אובדן ראייה בעיניים שמטופלות בשמן סיליקון. קראתי מאמרים שהוא צירף יחד עם האבחנה והבנתי שיש מקרים דומים לשלי בעולם. אני רוצה לדעת האם יש עוד משהו שניתן לעשות כדי לטפל או לשפר את הראייה שלי? יש ניסויים רפואיים למקרים כמוני?

29/10/2014 | 20:37 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לצערי אכן יש מקרים נדירים של אובדן ראיה מרכזית או בשל הפרוצדורות הכירורגיות או בשל שמן הסיליקון. לא נראה לי מניתן לטפל בטיפול כלשהו אך יתכן ויהיה שיפור ספונטאני

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות