היפופוספטסיה (HPP)

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/08/2019 | 12:09 | מאת: אורית

שלום, ביתי בת שנתיים, ברקע, עיכוב התפתחותי רציני.. עשינו בירור מלא (MRI, EEG מחלות מטבוליות ניקור מותני לניורוטרנסמיטורים).. הכל תקין, כרגע ללא אבחנה) בשנה האחרונה גם FTT (אורך ומשקל ירדה מאחוזון 50 למתחת לאחוזון 3). כל הבדיקות תקינות כולל בדיקות גסטרו ששללו בעיות מעי. אוכלת יפה מאוד ובכל זאת לא עולה במשקל ובגובה, היפטונית, עייפה תמיד וחלשה מאוד, לא מדברת עדיין, לא זוחלת וכו'. שמתי לב בבדיקות הדם שלה שמדד האקליין פוספט תמיד נמוך, נבדק 6 פעמים בשנה האחרונה ויצא בכל הבדיקות 109-120 כשטווח 160-380. בנוסף, גם ויטמין B6 גבוה (36) כשהטווח 9-27. האם יכול להיות שסובלת מ- HPP וזה יכול להסביר את מצבה הכללי? כרגע אנחנו ללא אבחנה.. עשינו ציפ גנטי שחזר תקין וממתינים לתוצאות בדיקת אקסום. האם יכולה להיות סיבה אחרת ל- ALP נמוך (שללו אובדן חלבונים ושומנים, אוכלת יפה, לא משלשלת, בירור ספיגת ויטמינים תקין פרט ל- B6 וגם B1 שיצא קצת גבוה). עשינו בדיקת דם לנוגדני צליאק, יצא גם תקין. תודה רבה.

המונח "כל הבדיקות תקינות" הוא ביטוי מסוכן. אינני יודע מה בדקו ומה תקין. אולי אני חושב על בדיקות אחרות שלא בדקו? אין לי שום מושג מדוייק על הילדה. על כן אינני יכול לאמר עליה דבר. גם אתר לא יכות לבדוק ילדים. באתר אפשר לתת הסברים ולתת אפשרויות מספר לפי תופעה. לפעמים לפי כל הנתונים שיש יש עוד אפשרות לגבי אלקאלין פוספטז נמוך: מופיע בספרות תת תזונה, חוסר חלבון, מגנזיום נמוך, תת פעילות של בלוטת התריס, חוסר אבץ, חוסר ויטמין C, מחלת וילסון-מחלת כבד ובהיפופוספטזיה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים