גובה סופי וגיל עצמות מתקדם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/08/2018 | 14:15 | מאת: רויטל

פרופ צדיק שלום וברכה, בני שבר עקומות בגיל 3 וירד לאחוזון 0 בגובה ובמשקל, מאז החל מעקב אנדורינולוג..לא התגלה חוסר בהורמון (נעשה טסט אחד).לאחר מספר שנים התייצב על אחוזון 3%. צילום כף יד תמיד היה קטן בשנה וחצי מגיל כרונולוגי. בגיל 10.5 חל שינו בגדילה. החלה התבגרות מינית מואצת, עלייה במשקל וקפיצה של 12 ס"מ בגובה בשנה. צילום כף יד שנעשה הראה על גיל עצמות 12.5 (שתיים קדימה מגיל כרונולוגי).התגלה פריטין וברזל נמוך ומקבל עד היום ברזל. התחלנו טיפול דקפפטיל כל 28 יום במשך שנה וחצי. ההתבגרות המואצת אכן נעצרה, אך גיל העצמות לא נעצר והמשיך להתקדם. בני כיום שנה ותשעה חודשים לאחר טיפול דקפפטיל. עלה בממוצע בין 6-8 סמ בשנה מאז.היום הוא בן 13 ו-11 חודשים, גיל עצמות 15.5, גובה 1.61 ס"מ,משקל 60 ק"ג.התפתחות מינית רמה 4. רמת IGF1 בבדיקת דם יצאה 450. כל שאר הבדיקות תקינות. במעקב תזונאית כבר שנתיים. מקפיד על תזונה מסודרת ובריאה, שינה מוקדמת ומתעמל עם מאמן 3-4 פעמים בשבוע(התחזק מאוד מבחינה פיזית). אבקש לשאול 3 שאלות: 1. לפי הנתונים היום ותהליך הגדילה שלו כולל קבלת דקפפטיל...מה אמור להיות הגובה הסופי שלו? 2. מה יכול לגרום לגיל העצמות לרוץ ולהתקדם גם היום? 3. האם היית ממליץ לשקול מתן הורמון גדילה למרות גילו המתקדם, במטרה לתת לו עודכמה ס"מלגובה הסופי. תודה רבה.

תשובה לאחר כל שאלה 1. לפי הנתונים היום ותהליך הגדילה שלו כולל קבלת דקפפטיל...מה אמור להיות הגובה הסופי שלו? תשובה: מקובל שדקאפפטיל אינו יעיל לשיפור הגובה הסופי יש מחלוקות אם הוא מוסיף סדר גודל של 2 סמ או לא מוסיף דבר. הדקא פפטיל במקרים רבים אינו מעכב את התקדמות גיל העצמות. בגיל עצמות 15.5, אם קצב התקדמות גיל העצמות קבוע נותר לו להוסיף עד הגובה הסופי כ 2.5% מגובהו 2. מה יכול לגרום לגיל העצמות לרוץ ולהתקדם גם היום? תשובה: יש לוודא שאין הפרשת יתר של טסטוסטרון והורמונים מיותרת הכיליה. אם כל אלה תקינים, לא ידועה סיבה אחרת ואם את תמצאי, תקבלי פרס נובל 3. האם היית ממליץ לשקול מתן הורמון גדילה למרות גילו המתקדם, במטרה לתת לו עודכמה ס"מלגובה הסופי. תשובה:א) בגיל זה וגיל עצמות זה יעילות הורמון הגדילה נמוכה מאד ב) אם אין חוסר בהורמון גדילה מותר לתת הורמון גדילה אם הגובה הנוכחי הוא פחות מאחוזון 3. אם לא, זו עבירה על החוק לחתום על מרשם.

21/09/2019 | 23:18 | מאת: שיר

שלום ... ברשותך מה קרה עם הבן שלך ולאיזה גובה הגיע ... לבן שלי יש אותה בעיה בבקשה תעני לי 🌷

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים