דקפפטיל 3.75 - למה לא?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/07/2017 | 15:29 | מאת: אפק

פרופסור צדיק שלום, בני בן הכמעט בן 10, 145.7 ס"מ שוקל 47.7 ק"ג הופנה לבירור התפתחות מינית מוקדמת עקב תחילת שיעור באיבר מין וטיפה שדיים (ייתכן גם בגלל מעט השמנה) הBMI כך נראה באחוזון ה97, קידום גיל העצמות של שנתיים - שנתיים וחצי וPAH=173 קיימת לחות אקסלירית עם מעט ריח זעה עם סימני התבגרות מינית מרכזית בגיל גבולי, אשכים 5-6 מל. ללא גניקומסטיה יש לחות אך אין שעור אקסלרים. ללא שינוי קול. במבחן דינמי רמת הLH 0.24, (30)LH - 6.62 (60)LH - 6.25 1. האם לאור הממצאים הנ"ל היית ממליץ להתחיל טיפול בדקפפטיל 3.75 מ"ג אחת ל28 ימים לתקופה של 6 - 12 חודשים. 2. מה הסיכונים ו/או השלכות לטווח ארוך בשימוש בדקפפטיל? 3. עד כמה אסתכן בגובה נמוך בילד? תודה רבה מראש,

תשובות לאחר כל קביעה שלך א) בני בן הכמעט בן 10, 145.7 ס"מ שוקל 47.7 ק"ג הופנה לבירור התפתחות מינית מוקדמת תשובה: התפתחות מינית מוקדמת היא הופעת סימני התבגרות לפני גיל 9. בגיל כמעט 10 זו לא התפתחות מינית מוקדמת ב) עקב תחילת שיעור באיבר מין וטיפה שדיים (ייתכן גם בגלל מעט השמנה) הBMI כך נראה באחוזון ה97 תשובה: סימני התבגרות בבן הם הגדלת נפח האשכים ולא שום דבר אחר. הופעת שעור היא בגלל פעילות יותרת הכיליה ולא התבגרות בגדילת שד מרגישים "בלוטות-גושים עגולים. בהשמנה יש רק רקמה רכה ג) קידום גיל העצמות של שנתיים - שנתיים וחצי וPAH=173 קיימת לחות אקסלירית עם מעט ריח זעה תשובה: קידום גיל העצמות יכול להיות בגלל בעיה של יותרת הכיליה ויש לבדוק אותה לחות וריח זיעה- שכיחים בקיץ אצל אנשים ללא בעיות ד) עם סימני התבגרות מינית מרכזית בגיל גבולי, תשובה: אינני מנחש למה הכוונה ה) אשכים 5-6 מל. ללא גניקומסטיה יש לחות אך אין שעור אקסלרים. ללא שינוי קול. תשובה: גודל כזה של אשכים הוא תחילת התבגרות- נורמלי בגיל זה. שינוי קול לא צפוי בשלב התבגרות זה אלה בשלבי התבגרות מאוחרים ו) במבחן דינמי רמת הLH 0.24, (30)LH - 6.62 (60)LH - 6.25 תשובה: המבחן הדינמי מתאים לתחילת ההתבגרות. אינו בודק את יותרת הכיליה כמקור להורמונים המריצים את גיל העצמות לסיכום הבדיקות לא הסתיימו ועח כן כל דיון בקשר למצב הבן מוקדם מידי עבורי , קידום גיל העצמות של שנתיים - שנתיים וחצי וPAH=173 קיימת לחות אקסלירית עם מעט ריח זעה עם סימני התבגרות מינית מרכזית בגיל גבולי, אשכים 5-6 מל. ללא גניקומסטיה יש לחות אך אין שעור אקסלרים. ללא שינוי קול. במבחן דינמי רמת הLH 0.24, (30)LH - 6.62 (60)LH - 6.25 1. האם לאור הממצאים הנ"ל היית ממליץ להתחיל טיפול בדקפפטיל 3.75 מ"ג אחת ל28 ימים לתקופה של 6 - 12 חודשים. 2. מה הסיכונים ו/או השלכות לטווח ארוך בשימוש בדקפפטיל? 3. עד כמה אסתכן בגובה נמוך בילד?

06/08/2017 | 14:45 | מאת: אפק

האם תוכל בבקשה לציין את שם הבדיקה הספציפית ליותרת הכיליה? תודה

כל אנדוקרינולוג ילדים יודע- זה א'ב' נקראת סינאקטן וגם ACTH טסט

10/08/2017 | 06:38 | מאת: אפק

שלום, הטסט אכן בוצע. מצב תוצאותיו

לא צורף דבר

10/08/2017 | 18:44 | מאת: אפק

מתקבלת הודעה שהצרופה ממתינה לאישור מנהל הפורום

10/08/2017 | 18:45 | מאת: אפק

האם אפשר לשלוח הקובץ לכתובת מייל?

באתר עונים באופן עקרוני על בעיות ונותנים הסבר. לעסוק בפענוח בדיקות בלי לבדוק את המטופל, מסוכן. יכול להיות שהבדיקה נותנת מידע נוסף החשוב לאבחנה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים