גידול נוירואנדוקריני בלבלב עם גרורות

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

27/05/2018 | 15:57 | מאת: מיקי

שלום דר סימונה. בעלי אובחן לפני ארבע שנים עם גידול נוירואנדוקרמני בלבלב. עבר וויפל וקיבל טיפול ביולוגי וprrt. לאחרונה המצב התקדם והגרורות בכבד ובלבלב וסביב כלי דם גדלו וקיבל טיפול cap/tem שלא עזר. עבר ביופסיה של הכבד ששם נמצא כי ישנם גרורות וכי הוא נמצא ב grade 3. הוא מאוד חלש , רזה המון. כרגע הוא יתחיל טיפול folfox. מה ניסיונך עם התרופה? האם יכולה לעזור? רמת הki בערך 40.

מיקי שלום, תודה על השאלה, כן, הטיפול ב-FOLFOX יכול לעזור בגידול שהם GRADE 3. גם טיפול בציספלטין ו-VP16 - אם המורפולוגיה של הגידול אגרסיבית. האם המחלה עדיין קולטת ב-GA-DOTATATE-PET-CT ? תוך כמה זמן אחרי ה-PRRT המחלה התקדמה? ניתן לשקול מתן חוזר של PRRT ביחד עם טיפול בציספלטין - ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים