טיפול קרינתי PRRT: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גידולים נוירואנדוקרינים: יש חדש

עלייה ביכולת האבחון והטיפול בגידולים הנוירואנדוקרינים הנדירים. מהם טיפולי Everolimus ו-Sunitinib שהוכנסו לסל הבריאות? סקירת החידושים הרפואיים גידולים נוירואנדוקרינים (Neuroendocrine tumors - NET) או בשמם הקודם "קרצינואיד", תוארו לראשונה לפני למעלה מ-100 שנה. מדובר בגידולים נדירים (היארעות של 35/100,000 מקרים) בעלי התנהגות ביולוגית מורכבת.מהם גידולים נוירואנדוקרינים?הגידולים הנוירואנדוקרינים, שמוצאם בתאים ממקור אנדוקריני או עצבי, כוללים מגוון רחב מאד של גידולים ממקורות שונים (מעי דק - השכיח ביותר, לבלב, ריאה ויותרת הכליה), בדרגות ממאירות שונות (החל מגידולים בעלי התנהגות כמעט שפירה - וכלה בגידולים בעלי התנהגות אלימה ביותר, דוגמת small cell carcinoma. דרגת הממאירות תלויה בגודל, במיקום, ובהיסטולוגיה של הגידול.ייחודם של גידולים נוירואנדוקרינים הוא ביכולת לייצר, לאחסן ולהפריש מגוון רחב של חלבונים והורמונים, המשפיעים על תסמיני...
ללמוד עוד על טיפול קרינתי PRRT
גידולים נוירואנדוקרינים: יש חדש-תמונה

עלייה ביכולת האבחון והטיפול בגידולים הנוירואנדוקרינים...

מאת: ד"ר אסתר...
15/11/2016
גידול נוירואנדוקריני: לאבחן בזמן-תמונה

מודעות נמוכה של הרופאים ושל הציבור הרחב לגידולים...

מאת: ד"ר אורית...
20/11/2014
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטיפול קרינתי PRRT?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טיפול קרינתי PRRT: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום דר סימונה. בעלי אובחן לפני ארבע שנים עם גידול נוירואנדוקרמני בלבלב. עבר וויפל וקיבל טיפול ביולוגי וprrt. לאחרונה המצב התקדם והגרורות בכבד ובלבלב וסביב כלי דם גדלו וקיבל טיפול cap/tem שלא עזר. עבר ביופסיה של הכבד ששם נמצא כי ישנם גרורות וכי הוא נמצא ב grade 3. הוא מאוד חלש , רזה המון. כרגע הוא יתחיל טיפול folfox. מה ניסיונך עם התרופה? האם יכולה לעזור? רמת הki בערך 40.

מיקי שלום, תודה על השאלה, כן, הטיפול ב-FOLFOX יכול לעזור בגידול שהם GRADE 3. גם טיפול בציספלטין ו-VP16 - אם המורפולוגיה של הגידול אגרסיבית. האם המחלה עדיין קולטת ב-GA-DOTATATE-PET-CT ? תוך כמה זמן אחרי ה-PRRT המחלה התקדמה? ניתן לשקול מתן חוזר של PRRT ביחד עם טיפול בציספלטין - ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

שלום, גידולים נוירואינדוקרחנים מפושטים שמקורם בלבלב ושנכרתו. אחרי זמן מה הופיעו 2 מוקדים חדשים. טיפול של כשנה ורבע בערך בזריקות סנדוסטטין לאר 30. במיפוי האחרון רואים גדילה עד הכפלה של הגידולים. הוצע לי להתחיל טיפול בכדורים סוטנט. אשמח לקבל את תגובתך בהקדם. האם גידולים כאלה הם מסכני חיים?

רינה שלום, אני משארת שמדובר בגידול נוירואנדוקריני עם התמיינות טובה, Grade 1-2. ברגע שגידול מסוג זה מתקדם תחת טיפול באנאלוג לסומטוסטטין, יש בגדול מספר אופציות של טיפול: 1. טיפול באנאלוג ראדיואקטיבי לסומטוסטטין PRRT (טיפול שניתן בהדסה עין כרם) 2. סוטנט 3. אפיניטור 4. טיפול בשילוב של טמודל+קסלודה (לא בס"ל) בחירת האופציה היא נעשת ע"י רופא המטפל ביחד עם המטופל, לפי מצבו של המטופל ולפי רקע הרפואי שלו. כל האופציות הנ"ל באות בחשבון. כן, גידולים האלא יכולים לסכן חיים אם לא מקבלים טיפול בזמן. כמו כן, הטיפול עצמו יכול לגרום לתופעות לוואי לעיטים משמעותיות- ולכן את חייבת מעקב צמוד של רופא המטפל במחלה שלך, והסבר ברור לגבי תופעות הלוואי האפשריות. בברכה, ד"ר גלסברג

האם מהנסיון שיש עם הטפול הנ"ל יש תמיד הצלחה, כלומר, בעצירת הגדילה של הגידולים או אף קיטון? ומה לגבי החלמה?

ב-28/2/14 בקשתי מהפורום הסבר על תוצאות מיפוי+סריקה לאחר טפול שני ב-PRRT. עד היום לא קבלתי תשובה,מה אומר המספרים כדלהלן tumour-76% liver-31% kidneys-38% spleen-68% red bone marrow-12% האם התוצאה שהוצגה מייצגת שהגידולים נעלמו?או שנשאר עוד? אבקש התייחסות

שלום רב, אי אפשר לענות לך בלי התוצאות של הטיפולים הקודמים. אנא פנה לרופא המטפל במחלה שלך לגבי השאלה על תגובה לטיפול, זה לא המקום לתת פיענוח בנושא הזה. בברכה, ד"ר גלסברג

שנה טובה דר גלסברג ... מה דעתך על הבדיקה הזו לאדם שיש לו גידולים נוירואינדוקרינים שמקורם בזנב הלבלב עם גרורות לכבד ולבלוטות הלימפה ..מקבל זריקות סומטולין מזה שנתיים וחצי . עברתי גם טיפול PRRT ללא הצלחה. האם גידולים כאלו מתאימים בכלל לבדיקה הזו ? תודה .

אריק שלום, תודה על השאלה, הבדיקות המולקולריות עדיין נותנות אינפורמציה מאוד מוגבלת מבחינת אופציות טיפוליות. אומנם הבדיקה בודקת מספר גדול של גנים שיכולים להיות פגומים בגידולים הנוירואנדוקרינים והרגישות לתרופות שונות, זה עוזר להחלטה על טיפול רק במקרים בודדים בלבד - ואם כן, בד"כ מדובר בתרופות ניסיוניות בלבד. בנוסף, הבדיקה היא לא בסל והיא מאוד יקרה. אני מפנה לדיקות מסוג זה במקרים של מחלה שמתקדמת ואין אופציה נוספת של טיפול שמקובל, ובתנאי להמטופל יכול לשלם (או חברת הביטוח שלו) על העלות הגבוהה. מציעה לך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי זה במקרה סציפי שלך, בברכה, בהצלחה ד"ר גלסברג