לאחר הקצעת שורשים לקראת שני ניתוחים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

05/10/2018 | 01:08 | מאת: אסי

שלום לך. אני חודש וחצי לאחר הקצעת שורשים. אני בדרך לשני ניתוחי חניכיים. אני אצל רופאה ששמה הולך לפניה ואמרו לי שאני בידיים טובות. הבעיה היא שיש לי שני ניתוחים האחד בשבוע הבא והשני חודש לאחר מכן. קיבלתי רשימה של דברים שיבוצעו בניתוח אך לא אמרו לי מה בדיוק מתי ומה לפני מה. אני מפחד והמליצו לי לקחת משהן להרגעה לפני הניתוח. ארשום מה הולכים לבצע ואודה לך מאוד אם תוכלי להסביר באילו טיפולים מדובר,מה הסדר הנכון? ומה הוא תהליך השיקום(כאבים,תפקוד,אכילה,עבודה וכו...) *ניתוח קצר(פרנקטומי,אמפוטיציה,המיסקציה וכד') כפול 2 *השתלת עצם עצמית כפול 2 *ניתוח חניכיים(רבע פה) כפול 4 *שימוש באמדוגין חלבון לחידוש רקמות לנגע אחד 0.3 גרם כפול 2 *עקירת שן בינה לא כלואה כפול 2 *רגנרציה מודרכת של העצם 4-6 שיניים לא כולל חומרים כפול 4 יודע שזה ארוך ושאלתי המון אך אודה לך מאוד על הסבר על סדר הטיפולים ומה בדיוק אומר כל טיפול וגם אודות השיקום. תודה.

מה שנרשם לעיל זוהי תכנית טיפול לצורך תימחור בלבד ממנה אני מבינה שמתוכננים ניתוחי חניכיים בכל הפה =4 רבעי הפה עם שימוש בחומרי רגנרציה - עצם ואמדוגיין בשני אזורי ניתוח. אי אפשר להבין מתוך התימחור מה בדיוק מתוכנן בפועל. בכל מקרה באופן כללי במהלך ניתוח חניכיים ניתן לבצע כל מיני וריאציות אבל מבחינתך אין הבדל בתחושה במהלך הניתוח ולאחריו. הכל מתבצע בהרדמה מקומית כך שאין כאב בזמן הניתוח וההחלמה יכולה להיות מלווה בכאב ונפיחות שלא אמורים להשבית אותך מתפקוד רגיל- קצת אי נוחות, כדורים לשיכוך כאבים וזהו. ממליצה לך לקבל הסבר נוסף מהרופאה המטפלת גם על התימחור וגם על מהלך הניתוח מכיוון שחשובה הסכמתך מדעת.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים