ייעוץ פרוקטולוגי

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

09/09/2013 | 15:11 | מאת: פאני

שלום ד"ר, אמי בת 78 סובלת שנים רבות מעצירות עברה ניתוח פיסורה שלא הקל עליה בשנים האחרונות הכאבים בלתי ניסבלים רופא מסויים טוען שהשריר בפי הטבעת יוצר כאב אחר טוען שאין לה פיסורה ועכשיו טוענים שיש לה טחורים חיצוניים משחות תרופות דבר לא מקל עליה היא סוכרתית לאחרונה התאלמנה מצבה הנפשי קשה(אולי יש קצת השפעה) מסרבת בתוקף לעבור קולונוסקופיה כעת קיבלה המשחת nifedipi gel. בבקשה ד"ר עזור לי כיצד אפשר להקל עליה כי זה רק מחמיר, או ייעוץ לאן לפנות. תודה מראש .

10/09/2013 | 10:51 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום פאני, חשוב להבין דבר בסיסי: העצירות היא זו שגורמת לפיסורה וטחורים ולא להיפך. זו הסיבה שהניתוח לפיסורה שאמך עברה לא עזר לה. חובה לעבור קולונוסקופיה בכדי לוודא שאין ממצאים במעי המפריעים להתרוקנות תקינה, ובמידה והבדיקה הזו תהיה תקינה, מציע להשתמש בקביעות במרככי צואה - נורמלקס או פגלקס עם שתיה מרובה של לפחות 2 ליטר ביום.

12/09/2013 | 10:57 | מאת: דודו

גם אני כאן בשם אמי... היא סובלת שנים מעצירות וטחורים ואחרי מה שעברה אמי תומך בד"ר - אם תטפלו בעצירות תפחיתו את הטחורים והפיסורה. תנסו לסייע לה לאכול תזונה עתירת סיבים תזונתיים - הרבה ירקות ופירות וקמח מלא. אנחנו "תגברנו" את התזונה שלה באנזימי עיכול (של סופהרב) שהקלו על העצירות. וחשוב גם שתשתה הרבה מים. בנתיים, כדי להקל עליה את כאבי הטחורים והפיסורה, ממליץ על אמבטיה פושרת לעיתים תכופות. שתרגיש טוב.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות