צניחה חופשית

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

17/11/2012 | 18:31 | מאת: איגי

הי אני מקווה שאני אצליח להסביר את עצמי. מגיל מאוד צעיר (כיום בת 40, רווקה ללא לידות) סבלתי מעצירויות רבות ומאמצים רבים בשירותים. כילדה מאוד מאוד סגורה וביישנית אפילו עם ההורים לא דיברתי על זה יצאו לי טחורים אז לא ידעתי מה זה אבל גם לא שאלתי. כח סבל היה לי מאז ומתמיד ולכן כל דימום או מה שלא היה פשוט המתנתי שיעבור ולא דיברתי על זה. תמיד היו לי לחצים לא מוסברים וגזים מרובים שהופכים לי את הבטן, וחוסר שליטה ביציאות. לקח לי זמן לגלות שאני רגישה למוצרי חלב ולפעמים גם לקמח, הפסקתי אותם ופחתו הלחצים. לפני עשר שנים אחרי הרבה זמן קיבלתי אומץ ועברתי ניתוח לכריתת טחורים חיצוניים-לא כריתה מלאה. גם לפני הניתוח וגם אחריו היו לי בעיות של חוסר שליטה ביציאות אחרי הניתוח זה החמיר. לא משנה מה אני אוכלת וגם איזו כמות אני חייבת לרוץ לשירותים מה שמאוד מגביל בכל מני פעילויות שאני מונעת מעצמי. אני מרגישה גם סוג של צניחה כלשהי שמפריעה לי במפשעות ובהליכה. אני מרגישה שכשאני הולכת אני צריכה להיות במצב של התאפקות שמא יברח לי. גם לא רואים את הישבן מחולק לשניים כמו שצריך אלא בקו אחד כי הכל צנח למטה. (אני מקווה שאני מצליחה להסביר את התחושה כי אין לי דרך אחרת לתאר את זה ואני מרגישה עם זה נורא) האם אני בפורום הנכון ומה ניתן לעשות בכדי להרים את הצניחה ? תודה ושבוע טוב

18/11/2012 | 17:50 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

ערב טוב איגי, הבעיה העיקרית שלך היא עצירות כרונית וכל יתר הבעיות (טחורים, הפרעה בשליטה, תחושת צניחה וכד') הן תוצאות שלה. אני תמיד מנסה לטפל קודם כל בסיבה ורק אחרי זה בתוצאות. לא מפתיע אותי בכלל שניתוח הטחורים לא עזר לך, ואולי אפילו החמיר את המצב, כי הסיבה (העצירות) לא טופלה כראוי. אני מנחש שאת נוטלת כל מיני תרופות משלשלות באופן כרוני, מה שלא מועיל למצב כלל. בכדי להיות תכליתי, אני חושב שאת צריכה להיבדק ע"י כירורג קולורקטלי / פרוקטולוג בכדי לברר את סיבת העצירות ולהמליץ על הבירור המומלץ בכדי להתקדם ולטפל בך. אני הייתי ממליץ על ביצוע קולונוסקופיה ועוד מספר בדיקות לבירור העצירות: בדיקת זמן מעבר במעי הגס - Colonic transit study, מנומטריה של שרירי פי הטבעת - Anal manometry ויתכן שיהיה צורך בבדיקה שנקראת דפקוגרפיה - Defecography. פרט לכך, קצת קשה לתת מידע אחראי ומדוייק ללא בדיקה גופנית רק על סמך תיאור באינטרנט. בהצלחה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות