ריח של צואה מהפה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

27/02/2008 | 13:50 | מאת: בילי

ביתי בת ה- 11 סובלת לאחרונה מעצירויות חמורות. האמת היא שיש לה עצירויות מאז שהיא נולדה אך המצב לאחרונה החמיר. היתה לה גם פיסורה (אובחנה ע"י רופא) אבל זה כנראה השתפר (כבר לא יורד לה דם ולא כואב). בזמן האחרון יש לה ריח של צואה מהפה, אבל היא לא מתלוננת על כאבים. אותי הריח הזה מדאיג לא רק מבחינה אסתטית, אבל אני חוששת לענות אותה בבדיקות לא נעימות. האם יש בדיקות פשוטות שהיית ממליץ לעשות? כמו למשל אולטרא-סאונד או בדיקות דם, בדיקות צואה? תודהה

28/02/2008 | 09:23 | מאת: ד"ר בנימין פרסון

שלום בילי, יש הגדרות שונות למושג "עצירות". כמה יציאות יש לבתך בשבוע? למה בדיוק התכוונת שאמרת שהעצירות היא מלידה? האם היא נזקקת לחוקנים או אמצעי ריקון אחרים? האם היא לוקחת תרופות משלשלות? האם קצב ההתפתחות שלה רגיל? במצבים של עצירות מלידה בד"כ יש לשלול מחלות מולדות הגורמות לעצירות. ישנה מחלה הנקראת מחלת הירשפרונג הגורמת לעצירות גם בגיל הילדות, ובכדי לאבחן אותה יש לעבור מספר בדיקות ספציפיות. אולטראסאונד היא לא בדיקה מתאימה בשלב ראשון, אך הייתי מתחיל בבדיקה גופנית ע"י כירורג קולורקטלי או אפילו גסטרואנטרולוג וכן עושה צילום רנטגן רגיל של הבטן. מצב בו יש ריח של צואה מהפה הוא אינו מצב תקין, ויכולות להיות לו השלכות רפואיות ולא רק אסטתיות.

29/02/2008 | 19:33 | מאת: בילי

תשובות: לפעמים רק פעם בשבוע. במצב הטוב אחת ליומיים. היא נולדה בשבוע 32 ועוד בפגיה היה צריך לתת לה נר כדי שתהיה יציאה. אנחנו לא משתמשים בשום אמצעי עזר ושום תרופות, אלא אם כן המצב חמור - נותנים לה נר לעיתים מאד רחוקות (אני חושבת שבכל השנים עשינו את זה אולי 3 פעמים). קצב ההתפתחות מצויין - אין טענות - היא ילדה בריאה לגמרי, ספורטאית, שותה המון.

25/07/2009 | 00:06 | מאת: ד"ר טיגר

יכול להיות שהיא מצחצחת שיניים עם המברשת של השירותים?

13/11/2018 | 21:13 | מאת: מירים

לא הייתי מצפה לתשובה כזו מפגרת מרופא!!!! ואני מצטטת: "אולי משתמשת במברשת של שירותים?" האם לדעתך יש לה פה כזה גדול כמו של חמור? איך בדיוק בן אדם יכול להשתמש עם מברשת כזו גדולה? נו באמתתתתת. .... אתה באמת רופא או מתחזה?

התלונה נשמעת חריגה. טרם נתקלתי בתלונה כזו. אני מציע לקחת אותה לבירור אצל גסטרואנטרולוג ילדים

24/06/2019 | 15:50 | מאת: יונתן

בושה !!; תשובה של סנדלר לא של רופא , כנראה העתיק במבחנים

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות