כאבים באזור פיסטולה בהריון

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

03/04/2020 | 23:54 | מאת: לירון

שלום, אני חולת קרוהן בהריון חודש שישי. מתחילת ההריון אני נותחתי לניקוז אבצסס פרי אנאלי. בניתוח נצפתה פיסטולה בשעה 5. אז אני עם וואזל לופ לניקוז הפיסטולה ומניעה חוזרת של האבצסס בזמן ההריון. אני לא מטופלת למחלת הקרוהן, נוטלת לסירוגין פלגיל אשר מקל על ההפרשות (כעת מתחילה שבוע 3 תחת פלגיל). בימים האחרונים כמעט ואין הפרשה מהסיטון אבל יש כאב פנימי ואי נוחות. לעיתים אני מורחת גל מאלחש ועכשיו הרגשתי בזמן מריחה פנימית שיש סוג של עיבוי פנימי כמה סנטימטרים מעל הסוגר החיצוני של פי הטבעת בקיר האחורי. מה יכול להעיד עיבוי שכזה? האם זה יכול להיות דלקת מקומית בשריר שתחלוף מלבד? בגלל המצב הבריאותי שלי ומשבר הקורונה במדינה אין מרפאות ואני חוששת ללכת למיון להיבדק. אשמח להשערות מה העיבוי שאני מרגישה יכול להיות ואיך אפשר זמנית עד שיחזרו לקבל במרפאה להקל על הרגישות באזור. אני מבינה את המגבלה לענות ללא בדיקה פיזיקלית אבל אשמח לתשובה

מה שאת מתארת יכול להיות התחלה של מורסה (אבצס). עלייך לפנות לבדיקת כירורג. המרפאות בקהילה עובדות ואין צורך לפנות למיון כקו בדיקה ראשון

04/04/2020 | 19:27 | מאת: לירון

אני מטופלת במרפאה פרוקטולוגית בבית חולים. יש מרפאה פרוקטולוגית בקהילה דרך קופת החולים? יכול להיווצר אבצס חדש תחת טיפול אנטיביוטי?

אמור להיות רופא כירורג/פרוקטולוג בקהילה. אני למשל ממשיך לעבוד במרפאות שלי כרגיל. יכול להיווצר אבצס תחת טיפול אנטיביוטי אם הניקוז של החלל המזוהם אינו יעיל.

07/04/2020 | 23:34 | מאת: לירון

ערב טוב, תיאמתי תור לפרוקטולוג ולאחר שהגעתי אילו הבנתי שהוא כרורג שפתחת מתעסק בפרוקטולוגיה. לאחר בדיקה רקטלית אמר שלא מרגיש משהו חריג ושאחזור לרופא בבית החולים. ניסיתי לתאם תור אך כעת לא קובעים תורים במרפאות ואין דרך ליצור עימו קשר. ביממה האחרונה הצואה בצבע ירוק, לאחר התרוקנות בשרותים יש הקלה בכאב האנאלי ובניגוב יש הפרשה מוגלתית. במידה ולא מדובר באבצס חדש. יש עוד כיוון שיכול להיות אופציונלי כגורם לכאב? כמובן שוב אני מבינה שלא ניתן לאבחן דרך הודעה בפורום אבל לאור המצב אשמח לשמוע מקצועית

מהתיאור נשמע שהמורסה מתנקזת מעצמה, שזה טוב. תמשיכי בטיפול האנטיביוטי. אם יש החמרה-פני לבדיקת רופא

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות