פיסורה בפי הטבעת כיצד ניתן לסייע

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

23/04/2018 | 20:13 | מאת: רעות

שלום. לפני כ5שנים בעקבות לידה התחלתי לסבול מפיסורה,הלכתי לפרקטולוג והוא המליץ לי על המשפחה ניפידין ובמקביל באופן יומיומי לקחת פגלקס. זה אכן עזר. עם המשחה הפסקתי כעבור חודש עם הרגולקס המשכתי. כעבור שנתיים..אחרי לידה נוספת שוב התפרץ לי וחזרתי למרוח משחה ואכן עזר. לפני חודש שוב התפרץ והפעם ביתר שאת שמתי אץ המשחה אולם ללא הועיל.. פניתי לפרקטולוג והוא המליץ לי לקחת את הרקטוגסיק. התחלתי לקחת..ויש לי בחילות וכאבי ראש עצומים. האם להמשיך? סיכוי שיעזור? חודש שלם אהיה ככה?? או אולי עדיף ניתוח וזהו? מזה לייזר? אשמח מאד לחוות דעתך

התופעות שאת מתארת ידועות. ניתן לנסות למרוח כמות קטנה יותר של משחה ואולי זה יפחית את כאבי הראש. אם הטיפול התרופתי לא פותר את הבעייה תוך שבועות מעטים (4-6) כדאי לעבור ניתוח פיסורה.

23/04/2018 | 22:40 | מאת: רעות

האם הכאבי ראש והבחילות ילוו אותי חודש שלם?? או שזה רק בהתחלה?? האם כדאי לי לחזור למשחה פדופימין? ניתוח פיסורה ? שמעתי על על אופציה של ניתוח בלייזר..מזה אומר? תודה רבה

קשה להתנבא ולדעת מה יקרה. נסה להפחית בכמות הרקטוג'סיק. ניתן לחזור ולהשתמש בניפדיפין. באשר לניתוח-אני מעדיף ניתוח רגיל על פני טיפול בלייזר.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות