גידול ממאיר בבלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

19/12/2016 | 22:36 | מאת: רעותלה

שלום דר, אני זקוקה לעזרתך בהקדם האפשרי בבקשה: אני אשה בת 33. עברתי ניתוח להסרת גידול בבלוטת הפרוטיס הימנית . נותחתי ב - 28.9. המנתח הסיר את הגידול בשלמותו. על פי הדוח הגידול בלט מהאונה העמוק של הפרוטיס והיה דבוק לעצב הפנים. למיטב ידיעתי הרופא לא פגע כמעט בפרוטיס. כחודש לאחר מכן קיבלתי את התשובה הפתולוגית: Well differentiated (low grade) mucoepidermoid carcinoma ,involving margins המנתח המליץ על הקרנות כטיפול משלים. האונקולוגים חושבים שעדיף טיפול של הקרנות עם מעקב של 5 שנים על פני מעקב צמוד ללא הקרנות. הקרנות לדעתם מקטינות את הסיכוי שהגידול יחזור. טוענים כי ללא הקרנות, אם הגידול יחזור, הליך כירורגי יהיה בעייתי וכרוך בהקרבה של עצב הפנים. אנחנו שמענו על טיפול חדשני יחסית בחול - הקרנת פרוטונים שהבנו שתאורטית הוא יעיל יותר (פחות קרינה לאזורים נלווים , יותר ממוקד ופחות סיכוי לממאירות משנית). האונקולוגים שהלכתי אליהם חלוקים בדעותיהם בעניין זה ולרוב תשובותיהם לא היו חד משמעיות. אנחנו (משפחתי ואני) בהתלבטות: 1. האם הקרנות זה באמת הטיפול היחידי?? האם יש חלופה להקרנות ? ( כיוון שאני מבינה שזה בעל השפעות וסיכונים חלילה ארוכי טווח.. ) 2. במידה והקרנות זה הטיפול ההכרחי על מה היית ממליץ? פרוטונים? או הקרינה בארץ? משהו אחר? אני כבר חודשיים וחצי אחר הניתוח ולמיטב הבנתי יש להתחיל את ההקרנות בשבוע שבוע וחצי הקרובים, לפני תום 3 חודשים. אודה לך אם תוכל לסייע לי בבקשה ולהתייחס לשאלותי בהקדם. תודה

שלום רב, מאמין שניפגשנו מאז ושוחחנו רבות. בהצלחה בקרינה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר