הקרנת פרוטונים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סיבות אפשריות ומצבים דומים להקרנת פרוטונים

רדיולוגיה - תמונת המחשה
רדיולוגיה לרגל חודש המודעות לסרטן השד, שוחחנו עם 5 מומחיות בתחום: שתי אונקולוגיות, כירורגית שד, ר...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל להקרנת פרוטונים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

הקרנת פרוטונים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום דר, אני זקוקה לעזרתך בהקדם האפשרי בבקשה: אני אשה בת 33. עברתי ניתוח להסרת גידול בבלוטת הפרוטיס הימנית . נותחתי ב - 28.9. המנתח הסיר את הגידול בשלמותו. על פי הדוח הגידול בלט מהאונה העמוק של הפרוטיס והיה דבוק לעצב הפנים. למיטב ידיעתי הרופא לא פגע כמעט בפרוטיס. כחודש לאחר מכן קיבלתי את התשובה הפתולוגית: Well differentiated (low grade) mucoepidermoid carcinoma ,involving margins המנתח המליץ על הקרנות כטיפול משלים. האונקולוגים חושבים שעדיף טיפול של הקרנות עם מעקב של 5 שנים על פני מעקב צמוד ללא הקרנות. הקרנות לדעתם מקטינות את הסיכוי שהגידול יחזור. טוענים כי ללא הקרנות, אם הגידול יחזור, הליך כירורגי יהיה בעייתי וכרוך בהקרבה של עצב הפנים. אנחנו שמענו על טיפול חדשני יחסית בחול - הקרנת פרוטונים שהבנו שתאורטית הוא יעיל יותר (פחות קרינה לאזורים נלווים , יותר ממוקד ופחות סיכוי לממאירות משנית). האונקולוגים שהלכתי אליהם חלוקים בדעותיהם בעניין זה ולרוב תשובותיהם לא היו חד משמעיות. אנחנו (משפחתי ואני) בהתלבטות: 1. האם הקרנות זה באמת הטיפול היחידי?? האם יש חלופה להקרנות ? ( כיוון שאני מבינה שזה בעל השפעות וסיכונים חלילה ארוכי טווח.. ) 2. במידה והקרנות זה הטיפול ההכרחי על מה היית ממליץ? פרוטונים? או הקרינה בארץ? משהו אחר? אני כבר חודשיים וחצי אחר הניתוח ולמיטב הבנתי יש להתחיל את ההקרנות בשבוע שבוע וחצי הקרובים, לפני תום 3 חודשים. אודה לך אם תוכל לסייע לי בבקשה ולהתייחס לשאלותי בהקדם. תודה

שלום רב, מאמין שניפגשנו מאז ושוחחנו רבות. בהצלחה בקרינה. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

לאחותי בת 25 גילו לפני כחודש גידול המאובחן כאסרוציטומה דרגה בין 2 ל3 , הוחלט לטפל לפי דרגה 3. הוסר הגידול בניתוח כמעט במלואו, המשך טיפול בהקרנות וכדור כימו. שאלתי: הבנתי שיש בחול הקרנות פרוטוניים הנחשבות ליותר ממוקדות , האם היה מומלץ לעשות טיפולים מהסוג הזה? אמורה לעבור טיפולים באיכילוב...

היתרון העיקרי בקרינת פרוטונים היא ביכולת הדיוק, מתן קרינה לתהליך עצמו והקטנת החשיפה של אברים רגישים לקרינה הסמוכים לתהליך. בד"כ בגידולים מסוג אסטרוציטומה שהנם גדולים יחסית ומסננים את רקמת המוח אין למאפיין הזה של קרינת פרוטונים כל יתרון קליני.

קראתי על הקרנת פרוטונים ומדובר על גידולים . האם MVA במוח לצורך הענין נחשב לגידול? לבתי שהיא בת 50 יש GIANT MVA אחרי שנתיים של צינטורים להדבקות יש צורך להקרין קצוות שאליהן כנראה אי אפשר היה להגיע. האם מומלץ ומתאים יותר הקרנת פרוטונים מהקרנה הרגילה בה משתמשים בארץ?

לדניאם שלום, 1.ללא עיון בהדמיות טרם ,במהלך,ואחרי הצינתורים כל תגובה תהיה בלתי אחראית ופוטנציאלית מזיקה. 2.הטיפול הניתן בארץ -טפול רדיוכירורגי מתבצע עי מומחה לרדיוכירורגיה. יחידות לרדיוכירורגיה נמצאות בבתי החולים המרכזיים,הדסה-עין כרם,תה"ש,איכילוב ועוד במסגרת המחלקות לנוירוכירורגיה. מומלצת התייעצות עי המומחה התואם. בברכה

שלום, האם ניתן לבצע הקרנות בטכנולוגית פרוטונים לאחר ביצוע הקרנות רגילות (כמות מקסימלית) כאשר נותר גידול במספר מוקדים? תודה, ושבת שלום!

דנה שלום, כמות הקרינה קובע את אפשרות להוסיף. בכל טיפול קרינתי נוסף הסיכון לפגיעה קרינתי עולה משמעותי. יש גבול ידוע של כמות הקרינה שהסיכון עולה מעל 50%. בברכה ושבת שלום דר קנר