ניתוח פרתירואיד חוזר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

16/06/2012 | 21:18 | מאת: בועז גימל

שלום לד"ר חפץ אני בן 71. לפני כ 16 שנה נתוח פרתירואיד שלא הצליח, והוצאה בלוטת לימפה במקום בלוטת פאראתירואיד. כיום ערכי סידן בדם 11.7\ pth 225\ קריאטינין בדם 1.6\ לפני 17 שנה ניתוח מעקפים והסטוריה של צנתורי לב. בדיקת צפיפות עצם מראה אוסטאופניה בינונית, ללא שינוי משמעותי לרעה בשנים האחרונות. האם חייבים לבצע נתוח חוזר, או אפשר להמשיך במעקב ? האם ניתן לבצע נתוח חוזר זעיר פולשני, עם בדיקת מוניטור תוך כדי הניתוח לצורך זהוי הבלוטה ? האם ניתן לבצע ניתוח כזה באסותא ? בתודה מראש בועז גימל

שלום רב, ראשית נראה שיש אינדיקציה לניתוח חוזר בעיקר עקב הירידה בתפקוד הכלייתי- אך יש לקבל יעוץ אנדוקריני/נפרולוגי בנושא. לגבי ניתוח זעיר פולשני- הכוונה לחתך קטן יותר בלבד וללא כל יתרון אחר על הגישה הפתוחה. נהפוך הוא- הניתוח בגישה ממזערית ארוך יותר ונראה שבמקרה שלך מומלצת גישה פתוחה שיגרתית. בנוסף קל יותר יהיה למצוא את האדנונמה שכנראה אינה גלויה לעין המנתח- בגישה השיגרתית. כמובן שניתן לבצע ניתוח כזה באסותא- ביחידה שלנו בלבד מבוצעים מאות ניתוחי ראש צוואר בשנה וזהו אחד הפשוטים שבהם. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

27/06/2012 | 10:27 | מאת: בועז

תודה עבור המידע

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר