גרורות למוח

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/11/2010 | 09:21 | מאת: אופיר

שלום! להלן תוצאות CT ראש שעברה אימי, חולת סרטן הלסת עם גרורות לריאות. כרגע לא מקבלת טיפולים כימו' או קרינות עקב חולשה רבה. עקב תוצאות ה CT התחילה לקבל סטירואידים DEXA . אודה לך מאד על הסבר לגבי המשך אפשרות הטיפול בממצאים ולגבי הטיפול הנוכחי בסטירואידים. טכניקה: בוצעה סריקה של המוח ללא ועם הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. בוצע ב-31.10.2010 בוצע השוואה עם בדיקה מה- 13.11.2009. בת 73, סרטן גרורתי מהלסת, מספר ימים ישנוניות, חולשה - שאלה של גרורות. מ/ל המימקסילקטומיה מימין. שני תהליכים מוחיים. האחד עובר האדרה ,בהמיספירה צרבלארית שמאלית, עם מרכיב גדול של בצקת. קוטרו של המרכיב עובר ההאדרה 4.3 ס"מ אשר גורם לאפקט מסה בסביבתו, וללחץ על החדר הרביעי וגזע המח. החדר הרביעי הנו מוצר. התהליך השני קטן פסי, במיקום פרונטאלי משמאל, קרוב לודאי פיזור לפטומננגיאלי. התהליכים חשודים לתהליכים מישניים. חדרי המח הלאטראלים והחדר השלישי מורחבים מעט יותר מבבדיקה קודמת, ללא הדרוצפלוס אקוטי. ציסטרנות הבסיס וחדר רביעי דחוקים. הרניאציה טונסילרית לפורמן מגנום משמאל. קו אמצע שמור. אין שינוי במסה של הרקמה הרכה בסביבות הניתוח. בלוטה נקרוטית גדולה חצונית ויתכן מערבת את האונה השטחית של בלוטת הפרוטיס מימין. עכירות מסטואידלית מימין. לסיכום: שני תהליכים מוחיים. האחד עובר האדרה בהמיספירה צרבלארית שמאלית עם מרכיב גדול של בצקת. גורם לאפקט מסה בסביבתו וללחץ על החדר הרביעי וגזע המח. התהליכים חשודי לתהליך מישני. סימני לחץ כמתואר. חשד לפיזור לפטומננגיאלי פרונטלי משמאל. לשים לב לממצאים הצואריים. לשקילת תהודה מגנטית.

שלום רב, המצב נראה לא פשוט. סטרואידים אכן יכולים להפחית את הבצקת המוחית ולעזור קצת. יש להיוועץ באונקולוג לגבי טיפולים כימותראפיים מסוגים שונים. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר