תסמונת מוזאיקה טרנר במי שפיר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

12/10/2015 | 15:45 | מאת: א

שלום רב. אשתי בשבוע 23 להריון וצערי קיבלנו תשובת מי שפיר שמצביעה על מוזאיקה טרנר. כל הסקירות תקינות עד היום, אשתי בת 39.5 וההריון בוצע באמצעות טיפולי פוריות (לא IVF). התוצאה: "מוזאיקה קטנה של תסמונת טרנר. ב -2 מושבות מתוך 12 וב 2 תאים מתוך 40, ממקורות שונים, נמצא חסר של כרומוזום X.". כמו כן עשינו צ'יפ גנטי שיצא תקין. אנחנו מתלבטים ולא יודעים האם להפסיק את ההריון (לפי המלצת הגניקולוג) או להמשיך ולקחת את הסיכון (לפי הגנטיקאי שטוען שמדובר בהפרעה קלה יחסית). אם מי אפשר להתייעץ ביתר אריכות? האם מסוכן להפסיק הריון בשלב הזה? האם על פי התוצאות באמת המקרה הוא יחסית פשוט ולא מדובר בפיגור חלילה? אנחנו מאד מבולבלים ולא יודעים מה לעשות. אשמח אם תוכלו להכווין אותנו כיצד ממשיכים מכאן.

החלטות על המשך או הפסקות הריון הן החלטות לא פשוטות שאין להקל בהן ראש. בתסמונת טרנר מלאה (ממש לא המצב שתארת) מדובר בבנות עם קומה נמוכה יחסית, צואר מעט עבה, עם בעיה בהתפתחות סימני מין משניים (מה שקורה בגיל ההתבגרות באופן טבעי) ובעית פריון. לעיתים יש גם ירידה קלה מבחינה שכלית. במוזאיקה, במיוחד קלהכמו שתוארה, מדובר בתסמינים קלים באופן משמעותי. יתכן מנופאוזה (גיל המעבר) מוקדם יותר או קושי להרות, ושילוב קל יותר של שאר המאפינים. לפי קבלת החלטה ככ משמעותית כמו הפסקת הריון, אני מציעה לקבל חו"ד נוספת. אולי מגנטיקאי ילדים אחר, או אפילו רופא אנדוקרינולוג ילדים שמכיר ומטפל בבנות כאלה. לא להסתפק בחו"ד של גניקולוג, מנוסה ככל שיהיה, שלא מכיר ולא עוקב אחר הילדות האלה בהמשך. בהצלחה

18/11/2017 | 11:25 | מאת: שריי

שלום אשמח לדעת מה החלטתם בסוף מאחר ואני נמצאת במצב דומה בו קיבלתי תשובה מבדיקת דם שנשלחת לארהב ובה נמצא חשד לטרנר . אי וודאות ולחץ עד מי שפיר עוד שהועיים

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי