תודה על המענה ושאלה נוספת בנושא הרחבת אגן כליה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

08/10/2017 | 08:33 | מאת: לי

היי ד״ר, בהמשך לשאלתי בנושא ייעוץ גנטי עקב הרחבת כליה. הייתי בייעוץ והיא בקשה שאעשה שוב ואז היא תחליט אם להמליץ על בדיקת מי שפיר. ההרחבה גדלה ל1.1 סמ (היה 6.6ממ) והפנרכימה שמורה והכל נראה בסדר, וכנראה שזה רפלוקס של השתן (לדעת הרופא והנפרולוג). בנוסף מתחילת ההריון אמרו לי שיש לעובר ראש יחסית גדול לגילו בשבועיים יותר גדול. לאחר כל מידע זה האם את חושבת שכדאי לבצע דיקור מי שפיר או שמא ממצאים אלו הם בגדר נורמה ואין צורך? תודה רבה! :)

לא זוכרת את פרטי השאלה הקודמת... וללא קשר כממצא בודד אין אינדיקציה. ראש גדול בשבועיים זה עדיין בטווח הנורמה. וכאמור הכל בדיקות סקר עקיפות. אפשר לבצע בדיקת NIPT לגילוי תסמונת דאון בדם האם - מקטין ממעותית סיכון למצב זה, שרלוונטי בהרחבת אגני כליות.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי