פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

בשנים האחרונות חלה עלייה ניכרת בשכיחות של מלנומה ממאירה בישראל. לגילוי המוקדם של מחלה זו חשיבות מכרעת לסיכויי ההחלמה. פורום זה עוסק בגורמי הסיכון, בגילוי המוקדם, באבחנה ובטיפול במלנומה ממאירה של העור ובסוגים הנוספים השכיחים של סרטן העור - קרצינומת תאי בסיס (BCC), קרצינומת תאי קשקש (SCC) ולימפומה של העור (mycosis fungoides). מאחר שריבוי שומות הוא גורם הסיכון העיקרי למלנומה ממאירה של העור, יעסוק הפורום גם בדרכים למעקב ואבחנה של נקודות החן.
2615 הודעות
2472 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

07/01/2016 | 16:48 | מאת: יסמין

בעלי אובחן כחולה MF ב2012 .עד היום קיבל UVB 42 פוטוטרפיה והכתמים מופיעים בחורף וברובם נעלמים בחורף. הביופסיה האחרונה לא מצאה תאים של MF אלה של דרמטטיס . האם זה אומר שאיו לו יותר את המחלה? ומה הכוונה שרופא אמר שMF לא תמיד רואים בביופסיות?

לקריאה נוספת והעמקה

הכתמים / רבדים ב-MF אינם אחידים ומכילים גם תאי MF וגם תאים אחרים. לעיתים בביופסיה לא פוגעים בדיוק באיזור בו יש תאי MF אלא רק תאי דלקת "רגילים".

01/01/2016 | 21:51 | מאת: טלי

ד"ר נתנזון שלום רב, יש לי נגע בעור-באזור המצח שהרופא עור אמר לי פעם שהוא תוצאה של שהייתי בשמש בצעירותי.נבדקתי פעם אחרונה לפני כארבעה חודשים אצל רופא עור. לפני כשבועיים הנגע החל לדמם, כנראה מפני שפצעתי אותו עם מסרק. עתה, מדי פעם שוב מדמם- למשל אחרי חפיפה שמתי מגבת על הראש ואח"כ הבחנתי בדימום ממנו בצד אחר של הנגע. או למשל אחרי שינה על הצד של הראש שעליו נמצא הנגע. הנגע היה יותר שטוח, בימים אחרונים התנפח אך הצטמצם באורכו ורוחבו, חלקו ניהיה כהה יותר עקב הדימום. במגע יש הרגשה כאילו נוגעים בפצע. אני מאוד מודאגת. האם זה מסוכן? תודה רבה, טלי

לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט. פני בהקדם לבדיקת רופא עור.

01/01/2016 | 21:38 | מאת: חן

ד"ר נתנזון שלום, יש לי נגע בעור בצבע

מה השאלה?

26/12/2015 | 14:21 | מאת: מאי

שלום הידרוקינון 5% במריחה על הפנים כחלק מקרם הבהרה "גליקמן" בכמות 30 גרם, האם גורם לנזק או סרטן העור? תשובה כנה בקשה....כי רופאי העור הרושמים אותו אומרים שלא.. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

החומר אינו מסרטן (למיטב ידיעתנו כיום).

25/12/2015 | 07:06 | מאת: דנה

שלום, אתמול כשהסרתי לק מהציפורניים ברגליים גיליתי פס שחור בעובי כמילימטר לרוחב כל הציפורן ברגל קרוב לבסיס (אצבע שלישית) לא קיבלתי מכה ברגל ואין שום כאב. חיפשתי לתומי מה יכולה להיות הסיבה ונחרדתי מהאפשרות למלנומה. האם פס שכזה עלול להצביע על מלנומה? מדגישה שהפס רוחבי (ראיתי בחלק מהמקומות תיאור של פס לאורך הציפורן) המון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

גם פס רוחבי עלול להוות סימן למלנומה (אם כי נדיר יותר מפס אורכי). פני בהקדם לבדיקת רופא עור.

01/12/2015 | 13:03 | מאת: מאי

שלום הידרוקינון 5% במריחה על הפנים כחלק מקרם הבהרה "גליקמן" בכמות 30 גרם. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מה השאלה?

30/11/2015 | 18:04 | מאת: אנונימית

לפני בחודש הופיע לי כתם חום כהה בתחתית הציפורן האמצעית ברגל. נראה שהכתם הוא בתוך הציפורן, ולא מתחתיה. עבר חודש ועכשיו הכתם "צומח" עם הציפורן, ונמצא כבר באמצע שלה. זה שטף דם (לא זכור לי שקיבלתי מכה, אבל כן נעלתי נעליים חדשות)? פטריה? יש צורך בבדיקה אצל רופא עור?

לקריאה נוספת והעמקה
30/11/2015 | 18:05 | מאת: אנונימית

אני רק אבהיר- הכתם עצמו לא גדל, אלא רק "עלה למעלה"

יתכן ומדובר בהמטומה אולם אין כל דרך לאבחן דרך האינטרנט. פנה בהקדם לבדיקת רופא עור.

שלום ד"ר נתנזון. ברצוני להתייעץ. רופא כירורג עשה לי ביופסיה על כתם שהופיע אצלי לפני 7 שנים. אז היתה תשובה שלילית ושהכל בסדר. כרגע אחרי הביופסיה זאת התשובה שקיבלתי. להסיר מיד את הכתם הגודל שלו 0.2x0.5x1.1 פני השטח חומים רבגוניים. רציתי לדעת את חוות דעתך על כך. בברכה מגי

לא ברור לי - האם בוצעה ביופסיה שניה ?

27/12/2015 | 09:47 | מאת: מגי

שלום ד"ר נתנזון. אני עשיתי ביופסיה בתאריך ב-23.11.15 והתשובה שקיבלתי היא: Lentigo benign R/O MM Solar Lentigo רציתי לדעת האם זה מחייב אותי לעשות חיתוך של המקום והשתלת עור או שזה לגמרי שפיר ואין סכנה למלונומה. תודה מראש מגי

זאת לא תשובת הביופסיה. זאת ההפניה (החשד) של הרופא. תשובת הביופסיה מופיעה בתחתית הדף- תוכל לצרף צילום של התשובה.

שלום וברכה, לפני מספר ימים הייתי אצל מישהי שראתה בפנים שלי נקודה שחורה (קומודון) היא הציעה להוציא אותה ולחצה על האזור מאוד חזק, כשהסתכלתי במראה ראיתי שזה היה סמוך לנקודת חן קטנטנה שהיתה צמודה , נוצר מעין גלד שחור קטן על העור שהתקלף ועכשו אין זכר לנקודת החן.. יכול להיות שהיא קלפה לי אותה? האם זה בעייתי? אני קצת דואגת.. אודה לתשובתך, בתודה מראש, שירה

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה לדאגה. פני לבדיקת רופא עור (לא בדחיפות) לבדיקת השומה.

21/11/2015 | 08:50 | מאת: אנונימי

היי שלום, יש לי מעל 20 נקודות חן חלקן קטנות ויש כאלה שלא עגולות שהן לא סימטריות יש לי בבית השחי כמו פצעון חום שמחולק לצבע בהיר וכהה ומסביב כמו כתם חום וזה נראה כמו שומה יש לי אותה משהו כמו שנתיים,אני מקווה שזה לא משהו חמור תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לאבחם דרך האינטרנט. פנה לבדיקת רופא עור.

18/11/2015 | 04:51 | מאת: בן 29

שלום דר אני התחלתי להקריח כמו אבא ואח שלי וסבא ואני מעוניין להתחיל טיפול בפרופסיה אבל בבדיקות דם טסטוסטרון נמוך מהנורמה ושאר הבדיקות וההורמונים תקינים האם מותר לי? והאם צריך לקחת תחליף טסטוסטרון ופרופסיה ביחד או שאין קשר בין טסטוסטרון ופרופיסיה?

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלה אין קשר לנושא הפורום.

15/11/2015 | 01:01 | מאת: שושי

עשיתי ביופסיה וקיבלתי התשובה הזאת : T0100001 skin , nos P1148001 Biopsy, punch M5824002 Lichen sclerosus/ superficial morphea בבקשההה שמישהו יסביר לי מה זה !? האם זה סרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

לא מדובר בסרטן אלא במחלה דלקתית שכיחה. פנה לרופא עור להסבר מפורט וקבלת טיפול.

13/11/2015 | 17:52 | מאת: אבחנה

כמה זמן מותר להשתמש בנזורל קרם על העטרה ? הכתם התבהר אחרי 10 ימים עדין אדום ענבי, ומרקם העור שטוח אבל רואים שונים במרקם העור בעטרה. הכתם היה יציב במצבו 3 חודשים. רק הנזורל הצליח לשנותו. כתבת כי פטריה בעטרה של שכיח. אז מה בדרך כלל זה סרטן או פסוריאזיס. במידה שרוצים ודאות האם רק ביופציה? זו התשובה. ראיתי כתבה של מר קדם ממשרד הבריאות שלא גילו את המלנומה בעור. האם בכל מקרה צריך דחוף רופא עור ? מה הנגע הכי שכיח בעור העטרה? תודה בהמשך לתשובתך להודעתי הקודמת. הופיע לי כתם עגול חום אדום בעטרת הפין בקוטר 1 סמ. לאחר שכל פעם במגע בפין בזקפה היה אודם בחלק הקדמי של הפין לפני העטרה. שהיה נרגע עם שטיפה ובטאקורטן. היו גם סדק בעור ששרף. זה היה הקדמה וזה נרגע. נותרתי עם הכתם על העטרה שהוא שטוח. שאלתי הניזורל אחרי שבוע הכתם התחיל להתבהר הוא אינו בולט מעל שטח העור בעטרה רק בעל איפיון שונה. במידה הכתם הזה נעלם . האם זה אומר שזו פטריה שעברה? והאם זה עבר זה שולל סרטן? או שניזורל זו רק העלמה חיצונית של בעיה? תודה לא ניתן לדעת אם מדובר בפטרת (שהיא די נדירה באיזור זה) אולם אם הכתם יעלם לחלוטין והיןר יחזור לקדמותו אין סיבה לדאגה. בכל מקרה בו נשאר שינוי כלשהו בעור כדאי לפנות לבדיקת רופא עור.

לקריאה נוספת והעמקה

אין הגבלה ממשית על משך מריחת קרם ניזורל, אולם אם לא מדובר בפטריה אין הגון רב ללמרוח אותו. נראה לי הסיבה שניזורל עזר מעט היא כי יש לו גם פעילות נוגדת דלקת (חלשה יחסית). הגיע לדעתי הזמן שתיבדק על ידי רופא עור - פורום אינו תחליף לבדיקת רופא.

07/11/2015 | 13:58 | מאת: אבחנה

הופיע לי כתם עגול חום אדום בעטרת הפין בקוטר 1 סמ. לאחר שכל פעם במגע בפין בזקפה היה אודם בחלק הקדמי של הפין לפני העטרה. שהיה נרגע עם שטיפה ובטאקורטן. היו גם סדק בעור ששרף. זה היה הקדמה וזה נרגע. נותרתי עם הכתם על העטרה שהוא שטוח. שאלתי הניזורל אחרי שבוע הכתם התחיל להתבהר הוא אינו בולט מעל שטח העור בעטרה רק בעל איפיון שונה. במידה הכתם הזה נעלם . האם זה אומר שזו פטריה שעברה? והאם זה עבר זה שולל סרטן? או שניזורל זו רק העלמה חיצונית של בעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לדעת אם מדובר בפטרת (שהיא די נדירה באיזור זה) אולם אם הכתם יעלם לחלוטין והיןר יחזור לקדמותו אין סיבה לדאגה. בכל מקרה בו נשאר שינוי כלשהו בעור כדאי לפנות לבדיקת רופא עור.

29/10/2015 | 09:54 | מאת: יעל

אבי הסיר נקודת חן התקשרו אליו שתוצאות הביופסיה לא תקינות ועליו להסיר בדחיפות גם חלק מהעור . הנקודה נמצאת בפנים יש צורך להתייעץ עם רופא נוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

אם את בוטחת ברופא הראשון- אין צורך ביעוץ נוסף. אם לא- כמובן שכדאי להתייעץ.

שלום, עשיתי ניתוח להסרת חקודת חן, ושלכו את זה לביופסיה. עבר כמעט 3 שבועות והתקשרו אלי, ביקשו להגיע לרופה לקבלת תוצאות. אני בלחץ היסטרי, האם זה נוהל רגיל או אם מבקשיל להגיע מדובר במשהו חריג? תודה...

זהו הנוהל התקין- חובה על הרופא ליידע אותך בתוצאות הבדיקה.

23/10/2015 | 11:29 | מאת: נטלי

שלום רב אבי עבר לפני חצי שנה הוצאת נגע שתוצאת הביופסיה שמדובר בSCC- סקוואמוס סל קרצינומה,תוך 24 שע פיתח ספסיס על רקע סטפילוקוק ואושפז לשבוע עם קלינדמיצין IV והמשך בבית.יש לציין כי אמרו שהפצע נקי. לפני כחודש מישש בלוטה במפשעה והוחלט לנתחו ב15/10 , עבר ניתוח במפשעה שבו הוציאו בלוטת לימפה נגועה ועוד אחת וטענו שהאזור נקי. לצערי גם הפעם תוך 24 שע הפצע הזדהם ושוב קיבל קלינדמיצין IV ושוחרר. התקבלה גם הפעם הביופסיה שמדובר בSCC. שאלותי ברשותך? 1)אם הפצע לפני כחצי שנה היה נקי איך זה שהופיע שוב במפשעה? 2)האם הזמן שעכשיו "מבזבז" עקב הזיהום ולא עובר הקרנות ...האם זה זמן קריטי שבו יכול בינתיים הגידול להגיע למקומות אחרים? 3)כמה זמן אחרי זיהום החתך ממתינים כדי לבצע הקרנות? 4)האם יש דרך להיות חכם יותר מהגידול ולהקדים אותו על ידי בדיקות? כלומר לתפוס אותו לפני הופעת הסימפטומים? תודה רבה מראש שבת שלום נטלי

לקריאה נוספת והעמקה

1. לעיתים נותרים תאים ממאירים בסביבת הפצע או בגידול המקורי ואלו מתרבים. 2. לכל גידול קצב גדילה משלו. בכל מקרה חייבים לטפל בזיהום כי הוא עלול לסכן את החיים. 3. שאלה זו יש לשאול את האונקולוגים המטפפלים. 4. איני מכיר שיטה יעילה מלבד בדיקה מלאה של העור כל 3-6 חודשים.

22/10/2015 | 11:07 | מאת: אמיר

שלום, אני בן 29, לפני כשנתיים להערכתי התחלתי להבחין בנקודת חן קטנה על השפה התחתונה שלי (מעין נמש, לא שומה בולטת). בשנה האחרונה שמתי לב שהיא גדולה יותר משהיתה, עדין קטנה יחסית ולא בולטת אך ההיקף שלה גדל והיא בקוטר של כשני ממ. האם כדאי לפנות לרופא עור בעניין?

לקריאה נוספת והעמקה

כמובן שכדאי להיבדק על ידי רופא עור. כי שינוי בשומה או הופעת שומה חדשה מחייב בדיקת רופא עור.

20/10/2015 | 22:23 | מאת: קרלינר שרית

שלום דר נתנזון קבלתי תשובה היסטופתולוגית בזו הלשון skin rightgluteal area excision early features of lentiginous junctional nevus sugical margin free seborrheic keratosis אבקש הסבר לממצאים

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בשומה תקינה לחלוטין.

13/10/2015 | 16:53 | מאת: מיה29

שלום, אמי בת 68 בעלת עור בעיר ונים דם מתחת לעין, ליד הנים דם התקלף לה העור לפני כחודש אך לפני כשבועיים נראה שהעור חזר לעצמו, ואין כרגע קילוף, האם עדיין יש סיבה לדאגה ?? והאם עדיין יש סיבה לפנות לרופא עור למרות שנראה על פניו שהעור חזר לעצמו?? אודה מאוד לתשובתך הדחופה,

13/10/2015 | 17:08 | מאת: מיה29

יש לציין שאת הנים דם יש לה זמן רב מאוד.. אז נראה לי פחות מדאיג ולכן יותר מדאיג הקילוף עור שהיה לידו. אדמח לשמוע דעתך..

לא נראה שמדובר בבעיה דחופה. אולם בכל מקרה כדאי לפנות לבדיקת רופא עור.

13/10/2015 | 02:05 | מאת: רונית

יום לפניי נסיעת עבודה של שבועיים התחילה לגרד לי נקודת חן בגב . היא נמצאת בקו החזייה והיו רגעים בעבר שגרדה אבל ייחסתי את זה למיקום וזה לא הציק מאתמול היא מגרדת לא כל הזמן אבל חלק מהזמן .לא הצלחתי להשיג רופא עור שייראה אותי היום ובחו"ל לא תהיה לי אפשרות .קבעתי תור לעוד שבועיים כשאחזור. האם עדיף לפנות למיון בבי"ח ?

15/10/2015 | 01:14 | מאת: ניר

ניתן בהחלט להמתין שבועיים. נסיעה טובה!

03/10/2015 | 16:56 | מאת: שאלה

יש לי כתם שטוח על העטרה בגודל חצי סמ. הוא אדום שטוח ללא עובי. הוא הופיע לפני כמעט שנה. באותה תקופה קרה משהו מוזר שבמגע בפין בזיקפה היה עקצוץ ואודם באזור שקרוב לעטרה. וז היה יורד אחרי יום. ניסיתי משחה בקטורבן כי קראתי שזה אולי זיהום. לא עזר. את האדמומיות והגירוי שהופיע בפין לפני העטרה הרגיע בטאקורטן לגמרי. חשבתי שזה אלרגיה... בינתיים הכתם על העטרה לא ירד נשאר. הבנתי שבדכ מנסים משחה סטירואידית....רציתי לדעת כיוון שזה כבר כמעט שנה אולי זה סרטן. ממה שניתן להשוואה בתמונות זה מזכיר קרצינומה תאי הקשקש אם בכלל. ואז מה? כתוב טיפול ב" לוקמיד" קודם עושים ביופציה? האם כדאי לנסות שוב משחה לשבוע שבועיים? או ללכת לרופא שאולי יציע אותו דבר. כמובן שאני מ9חד מסרטן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכוי שמדובר בסרטן נמוך, והתגובה לבטקורטן מגדילה את הסיכוי שמדובר בפסוריאזיס של הפין (מחלה מאוד שכיחה באיזור זה). כמובן שעליך להיבדק על ידי רופא עור לאישור האבחנה.

01/10/2015 | 15:12 | מאת: עידן

יש לי נקודת חן בכתף שמאל (לא חדשה ונבדקה בעבר על ידי רופא עור) לאחרונה הופיעו כאבים מתחת לנקודת חן, דומים לכאבי שרירים. האם יש צורך להיבדק שוב?

לקריאה נוספת והעמקה

כל שינוי בשומה (כול הופעת כאב) מחיייב בדיקה חוזרת על ידי רופא עור.

29/09/2015 | 23:07 | מאת: רינה

שלום, אני בת 17 ויש לי נקודת חן בצד הבטן ובאמצע הנקודה יש נקודה שחורה. רופא שבדק רשם "שומה זעירה בקוטר 3 ממ עם מרכז מעט כהה בבטן שמאל". באבחנה רשם: NEVUS - COMPOUND והפנה אותי ל"הסרה ניתוחית ובדיקה פתולוגית". האם לדעתך זו נקודה מסוכנת? מה זה אומר שיש נקודה שחורה באמצע הנקודת חן?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט. אולם ברוב המקרים נקודה כהה אינה סימן בעייתי- להרבה שומות יש 2 גוונים. אם הרופא לא בדק את השומה עם דרמוסקופ כדאי לבקש בדיקה חוזרת עם מכשיר זה, שבמקרים רבים יכול לחסוך ניתוח.

20/09/2015 | 13:56 | מאת: אינה

שלום רב נתגלתה לי מלנומה לא ברור לי אם את ההרחבה נהוג ורצוי לעשות אצל רופא פלסיטקאי או אצל רופא עור מה הקריטריוניןם? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בדר"כ את ההרחבה מבצע כירורג פלסטי אולם גם רופאי עור המיומנים בכך יכולים לבצע את ניתוח ההרחבה. הקריטריון היחיד הוא מיומנות הרופא בביצוע הניתוח.

20/09/2015 | 01:02 | מאת: ספיר

שלום, אני מרגישה שיש לי זיהום אחרי הסרת נקודת חן בזרוע, מגרד לי שם במקום של הצלקת והתפרים, מרחתי משהו מחטא, ואני מרגישה שזה נספג לגוף ..אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי כל יכולת לאבחן דרך האינטרנט. פני לרופא המנתח לבדיקה.

02/09/2015 | 12:30 | מאת: דורית

עברתי ביופסיה בלחי שמאל והממצא הינו malignant melanoma associated with a nevus clark level 3 breslow thickness :0.4 mm אבקש המלצתך

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה לא ברורה לי- איזו המלצה את מבקשת?

01/09/2015 | 23:41 | מאת: תמי אסולין

אם יש נקודת חן קטנה בתחת, זה חשוד? הרי היא נמצאת באזור שלא נחשף לשמש

לקריאה נוספת והעמקה

כבר עניתי...

01/09/2015 | 23:40 | מאת: תמי גורן

אם יש נקודת חן קטנה בתחת, זה חשוד? הרי היא נמצאת במקום שלא חשוף לשמש

לקריאה נוספת והעמקה

כל שומה דורשת בדיקה. אין קשר למיקום השומה.

01/09/2015 | 21:09 | מאת: אנה

שלום רב. אמי בת 77 עברה לפני חודש ביופסיה וקיבלה אתמול תשובה חיובית. התשובה היא: "לאחר ביצוע ביופסיית shave מנגע בזרוע ימין – תשובת ביופסיה Bowens disease present in margin . מופנית להסרה שלמה." אבל התור להסרה הוא רק לדצמבר. שזה קרוב ל 5 חודשים אחרי הביופסיה. האם לא מסוכן לחכות זמן רב כל כך? תודה, אנה.

בהחלט לא רצוי לחכות זמן רב כל כך. נסי לפנות לקופת החולים ולזרז את התור.

האם אין יתרון בביצוע של ביופסיה מוקדמת לפני כריתת נגע חשוד למלנומה? למשל פאנץ או שייבינג? האם קיימת מניעה (איסור רפואי) לשימוש באחת מהפרוצדורות האלה למטרת אבחון מוקדם לפני כריתה מלאה שאולי תתייתר?

אין הגיון רפואי בביצוע בדיקה חלקית כשמדובר בחשד למלנומה. לרוב אין לה כל יתרון אסתטי שהרי לרוב לא מדובר בנגעים גדולים, ואם מדובר במלנומה התוצאה של Shave עלולה לא לספק את המידע אודות עומק החדירה של הגידול.

30/08/2015 | 17:17 | מאת: Alonagu

שלום בן 67- נקודת חן בגב. לאחר בדיקה האבחנה; Malignant melanoma. Clark level 3. Breslow thickness 1 mm Mitotic index: 2 per 1 mm Foci of regression ,thickness up to 1 mm No ulceration seen Distance from invasive tumor to lateral marginsis 3 mm. Distance from is situ component to lateral margins is 2 mm. תאור מיקרוסקופי: קטע עור בקוטר 2 סמ עם כתם חום כהה,בלתי סדיר, בקוטר 1.3 סמ. אודה לכם על חוות דעתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר במלנומה חודרנית עם פעילות מיטוטית (חלוקת תא) מהירה יחסית. נדרש לבצע בהקדם ניתוח הרחבת הכריתה ודגימת בלוטת הזקיף, ולפי התוצאות התיעצות עם אונקולוג. לאחר מכן נדרשת בדיקת רופא עור כל 3 חודשים. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

25/08/2015 | 21:04 | מאת: ליאה

שלום רב, רופא עור המליץ לאחי (בן 25) להוריד נק' חן קטנה על החזה בשנה שעברה. אחי חזר אליו בחודש מאי האחרון והרופא מסר לו הפנייה לרופא כירורגיה פלסטית - כי הנקודה גדלה ואינה סימטרית (נבוס מלנוטי). אחי ביקר השבוע אצל רופא מומחה לכירורגיה פלסטית והאחרון קבע לו תור לניתוח כבר ביום ראשון הקרוב (וכתב בהפנייה MM). כל זה כמובן מדאיג אותנו. שתי שאלות: 1. מה דעתך? 2. האם היית ממליץ לגשת לרופא עור נוסף ספציפית לדרמוסקופיה (עוד לפני יום ראשון)? או שכדאי להוריד בכל מקרה (והניתוח עצמו לא עלול להחמיר את המצב)? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

איני יכול לחוות דיעה ללא בדיקה. כמובן מומלצת בדיקה דרמוסקופית לפני החלטה על ביופסיה. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

20/08/2015 | 23:43 | מאת: שרי

אבי בן 82 , לאחרונה נשלח לביופסיה שנלקחה מהקרקפת בראש בגלל נגע יחיד. תשבת הביופסיה: Finding consistent with large cell B cell lymphoma Cd20 positive index ki57 is20 האם זו לימפומה מסוג איטי? קראתי מאמר על לימפומת תאי T מסוג מיקוזיס פונגואידס - שהיא איטית ומטופלת מקומית. האם גם לימפומת תאי B היא איטית? האם ניתוח הנגע יועיל? או שיביא דוקא להתפרצות של הלימפומה בעוד מקומות בעור?

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר סוג גידול שאיני עוסק בו באופן תדיר. אני מציע כי תפני בשאלה זו לאונקולוג המטפל בלימפומות עוריות.

19/08/2015 | 08:14 | מאת: רן

ום, עלי לעבור ניתוח מוז בפנים יש רופאים שאומרים שהם עובדים בצמוד עם פתולוג ויש כאלו שאומרים שהמנתח צריך לבדוק את הפתולוגיה. לפי מה שקראתי ההגדרה הפורמלית היא שהמנתח הוא בודק את הדגימה אבל האם זה באמת משנה או שזו רק פורמליות האם לא יותר הגיוני שמי שהמומחיות העירית שלו היא פתולוגיה עם ניסיון הרבה יותר גדול מזה של מנתח אפילו אם עבר השתלמות בנושא הוא זה שיבדוק את הדגימה או שיש עדיפות לזה שהמנתח בודק ביגלל סיבות נוספות? זה ממש לא ברור ונשמע שהכל פרוץ כי גם בבתי חולים חלק אומרים שעושים ניתוחי מוז עם פתולוג ולחק מדגישים שהכירורג הוא הפתולוג ובשני המקרים ניקרא הניתוח מוז - האם אפשר לעזור לייעץ ולעשות קצת סדר בבאלגן - מה עדיף באמת (אם זה בכלל משנה ואם כן האם אין פה הטעייה של החולים?) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שתי השיטות מקובלות ויעילות- בתלות כמובן במיומנות של המנתח באבחון הפתולוגי ובידע של הפתולוג בגידולי עור. אם המנתח יודע לאבחן היטב את הגידולים השכיחים בעור אין כל יתרון לפתולוג שיודע, למשל, לאבחן גם גידולי מעי או שד.

17/08/2015 | 22:37 | מאת: משה

להלן תשובת הביופסיה שנלקחה מחלק קטן של הנגע: atypical junctional melanocytic proliferation,consistent with in situ malignant melanoma at margins מה ניתן להסיק מכאן על דרגת המלנומה וגם בהתחשב בכך שהביופסיה בוצעה על דגימת גליל עור באורך 4 מ"מ ובקוטר 2 מ"מ משומה שקוטרה כ-7 מ"מ על הזרוע. בנוסף, מה הדחיפות בכריתת הנגע ? לאור התורים הארוכים לכירורגים פלסטיים. אודה על תשובה מהירה .

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר במלנומה שטחית ביותר ( in situ) - כלומר דרגה 0. אולם לפי התשובה המלנומה מגיעה לשולי החתך, כך שאין לדעת מה קורה מחוץ לגליל שנכרת. לפיכך יש להשלים בהקדם את כריתת הנגע בשלמותו. אין "כלל אצבע" באשר למידת הדחיפות אולם האופן אישי אני הייתי מעדיף לא להמתין מעבר לחודש. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

10/08/2015 | 22:26 | מאת: קטי

שלום, קיבלתי תוצאות ביופסיה והתור הקרוב הוא רק בספטמבר. התוצאה: קטע עור פוליפואידי אפור גבשושי בקוטר מרבי 0.8 סמ. Intradermal nevus, surgical margin involved. מה התוצאה אומרת ומה לעשות בהמשך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שומה תקינה לחלוטין. אין כל צורך בהמשך טיפול.

08/08/2015 | 15:53 | מאת: דורית

יש לי מספר חודשים 2 שומות גדולות על הבטן שלא גדלו מאז אציין שאני לא נחשפת לשמש ובהירת עור החשש שלי שהן ממאירות האם להסירן?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן להחליט על הסרה ללא בדיקה. פני לרופא עור.

02/08/2015 | 12:54 | מאת: ערן

שלום הסרה של שומה קיבלתי את התשובה הבאה:COMPOUND LENTIGINOUS NEVUS , MARGINS ARE FREE מה זה אומר? כל כמה זמן עלי להיות במעקב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בשומה שפירה. אין שינוי בתדירות המעקב- בהתאם לגורמי הסיכון שלך: לפחות פעם בשנה ובכל הופעת שינוי בשומות או הופעת נגע חדש. אם יש לך שומות מרובות (מעל 50) או היתה לך או במשפחה מלנומה - התדירות המומלצת היא פעמיים בשנה ולשקול ביצוע מיפוי שומות. (www.molemap.co.il)

01/08/2015 | 18:21 | מאת: ריג

שלום, אמי עברה ניתוח בשיטת MOHS בשוקה. שבועיים לאחר הכל היה נראה טוב (הרופא גם ראה אותה). כרגע היא נמצאת איתי בחו"ל, עבר כחודש מאז הניתוח, וצלקת נראת לבנה במרכז ואדום מסביב. המקום לא חם. טיפה כאב. האם ייתכן דלקת מאוחרת? או ייתכן שלא הוציאו את הכל? או סרטן חדש באותו מקום? ייקח קצת זמן עד שנראה רופא עור או כירורג לצערי, לכן אני שואלת כאן.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט תיתכן דלקת קלה מסביב לצלקת . הסבירות לסרטן נוסף / חדש נמוכה מאוד. אם אין כאבים או הפרשת מוגלה ניתן להמתין מעט עד לבדיקת רופא עור.

31/07/2015 | 18:27 | מאת: מיכל

שלום רב, אני מטופלת בטמוקסיפן כשנתיים (עקב סרטן השד - כריתה - שחזור והוצאת בלוטות), פתאום ידיי התמלאו בנקודות חן אדומות וכמה נקודות חן חומות "המקשטות" אותי כבר שנים - התחילו לדמם. האם התופעה מוכרת ? האם יש צורך בטיפול ? תודה ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה

דימום משומה הינו סימן העלול להוות מקור לדאגה. אני מציע כי תפני בהקדם האפשרי לבדיקת רופא עור.

31/07/2015 | 19:23 | מאת: מיכל

תודה רבה להתייחסותך המהירה. מיכל

30/07/2015 | 17:22 | מאת: אנונומי

שלום, לבני בן ה 9 יש שומה גדולה ושעירה בפנים בסמוך לאוזן הנושא מאוד רגיש חברתית והוא טוען כי מוטרד ע"י ילדים אחרים. לאחר בדיקה לא מדובר בבעיה רפואית אלא בעיקר אסתטית. אודה לעצתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי כיצד אוכל לעזור במקרה זה. אם החלטתם להסיר את השומה עליכם לפנות לכירורג פלסטי. לחילופין ניתן ללמד את הילד להתמודד עם ההטרדות- יש להיעזר ביועצת חינוכית, פסיכולוגית וכו'.

28/07/2015 | 08:58 | מאת: ענת

שלום לבני בן השמונה נקודת חן שנראית סימטרית על הגב, לאחרונה שמתי לב שיש לה שוליים לבנים על העור שמסביב. האם זו סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל לא מדובר בסימן מדאיג אלא ב-halo nevus - שומה שהגוף התחיל לתקוף בעזרת מערכת החיסון. זהו מצב מאוד שכיח ואינו מסוכן . אולם כמובן שאין להסתמך על תיאור בפורום זה אלא יש לפנות עם הילד לבדיקת רופא עור לאשר את האבחנה.

27/07/2015 | 23:07 | מאת: צעירונת

שלום, אני בת 25 בריאה. גיליתי אתמול שיש לי נקודה שחורה בפות, בשפה החיצונית. (לא היתה קיימת עד עתה) הנקודה היתה קצת בולטת, כמו חצקון. חיפשתי ברשת והמידע כל כך הבהיל אותי, (סרטן וכו, ואני צעירה כל כך ויש לי ילדים קטנטנים ) שמרוב בהלה ולחץ גירדתי את הנקודה ביאוש- היא התפוצצה ויצא דם, וכרגע אין לה זכר. רק קצת דם שממשיך לזרום. אבל הנקודה השחורה איננה. שאלתי היא - האם עדיין עלי ללכת להיבדק? או שזו היתה נקודת דם ותו לא? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן שמדובר בהמנגיומה- גידול שפיר שכיח של כלי דם. אבל כמובן שיש להיבדק ע"י רופא עור.

27/07/2015 | 08:41 | מאת: פלוני

יש לי שתי נקודות חן בגב שאני מעוניין להסירן. בדקתי ברשת וישנן הרבה דרכים לעשות זאת כמו צריבה, לייזר וכדומה. רציתי לשאול מהי השיטה העדיפה, פחות כואבת שלא תשאיר צלקת רצינית. תודה מראש, פלוני

לקריאה נוספת והעמקה

השיטה המקובלת היחידה להסרת שומות היא ע"י חיתוך בסכין ושליחת הרקמה לבדיקה פתולוגית. כל שיטה שאינה מאפשרת את שליחת הרקמה (גם של נקודת חן תמימה למראה) לבדיקה פתולוגית עלולה לסכן את חייך.

26/07/2015 | 19:15 | מאת: בת אל

שלום רב, יש לי נקודת חן קטנה וכהה על הלחי פתאום שמתי לב שהיא נראית גבוהה יותר מבדר"כ ושנהיתה לה מין מסגרת חומה בהירה. אני אחרי 3 לידות ב5 שנים ואני רואה שינויים בנקודות החן ושומות חדשות שהתווספו. יש לי עור בהיר עם נמשים ובעבר נחשפתי המון לשמש ללא הגנה. יש מקום לדאגה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה לדאגה אולם בהחלט יש צורך לבדוק בהקדם את כל נקודות החן ע"י רופא עור בעזרת דרמוסקופ.

26/07/2015 | 18:52 | מאת: מיכאל

שלום, אני מאוד בהיר!! ולא יכול להשתזף בכלל. יוצא לי עכשיו שאני חוזר מהעבודה להיות בשמש בערך 20 דקות. האם קרם הגנה וכובע מספיקים או שלטווח הארוך זה לא פיתרון?

לקריאה נוספת והעמקה

ביגוד, קרם הגנה (עם מקדם 30 ומעלה) וכובע בהחלט יעילים. יש למרוח את קרם ההגנה לפחות 20 דקות לפני החשיפה לשמש על כל האיזורים החשופים.

22/07/2015 | 09:44 | מאת: bimi

אבחנו אצלי מלנומה, בעקבות הסרת נגע עורי בזרוע. כעת אני בבדיקות לוודא שהגידול לא התפשט מעבר לאיזור שהוסר (על פניו נראה שהנגע הוסר כולו, השוליים היו נקיים. עם זאת, כיון שהנגע קצת גדול מ1 מ"מ, ועוד כמה גורמים, עברתי CT וכן אעבור ניתוח הרחבה ודגימת בלוטת זקיף). כמובן שכעת אני ממוקדת בטיפול ובבדיקות של המלנומה, אך ברקע ישנה גם בעיית פוריות ידועה, ואני מטופלת פוריות כבר אי אלו שנים, וככל הנראה בכיוון של לעבור לתרומת ביצית. בדיוק בשלב זה תפס אותי הגילוי של המלנומה. (בת 32) קראתי שרופאים רבים מציעים לנשים שחלו במלנומה לא להרות במשך כשנתיים לאחר האבחון. זה קצת הלחיץ אותי ואשמח לשמוע חוות דעת בנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן ההחלטה קשה ואין כאן תשובה חד משמעית. אני מציע שתמתיני עד שתקבלי מידע אודות מצב בלוטות הזקיף. אם הן נקיות אזי סיכויי ההחלמה גבוהים ביותר והחלטה תהיה קלה יותר. אם חלילה הבלוטות תהינה נגועות תצטרכי כנראה לקבל טיפולים שונים שיכולים להשפיע על קבלת ההחלטה. בריאות שלמה והחלמה מהירה!

20/07/2015 | 15:42 | מאת: אנדריי

שלום גירדתי נקודת חן באזור הגב וככל הנראה התקלפה שכבה קטנה מנקודת החן, באזור ירד לי דם אך נקודת החן נשארה במקום, רציתי לדעת כמה זה מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב לא מדובר במצב מסוכן. פנה לרופא העור לבדיקה בעוד כשבוע.

19/07/2015 | 12:50 | מאת: אסף

שלום רב, לאישתי נלקחה ביופסיה מאפרכסת האוזן. תוצאות הביופסיה מראות על Basosquamos Carcinoma אנחנו מבינים שזה סוג נדיר ולא כל כך מוכר. הכירורג טוען שהסרה בשיטת מוס מספקת. האם אנחנו יכולים להיות רגועים ? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

הגידול לא כל כך נדיר. ניתוח Mohs הוא אכן הטיפול המועדף באפרכסת האוזן. בריאות שלמה! ד"ר ניר נתנזון