הסרת נקודות חן והסרת שיער

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

11/10/2021 | 17:27 | מאת: דור

שלום, אני מעוניין להסיר שיער בלייזר מחלקים בגוף ויש לי בידיים וברגליים אזורים עם 15-20 נקודות חן שפיריות, רופא עור גם בדק אותי, אין בעיה עם הנקודות חן בפני עצמן. הבעיה זה לעשות לייזר על הנקודות מה שיכול להיות מסוכן. מבחינת סרטן שמעתי שאין מידע האם לייזר על נקודות חן יכול להיות מסרטן. אבל מצד הבעיה של כוויות וצלקות כן בוודאות יש בעיה. מה שעושים במכוני לייזר בד"כ זה או ששמים מדבקה לבנה על הנקודה או שעוברים על הנקודת חן עם עיפרון לבן, בקיצור מכסים אותה כל פעם שבאים לטיפול. אני רוצה להימנע מהצורך בכיסוי נקודות החן ע"י הסרת נקודות חן בלייזר. השאלה אם תיהיה בעיה לעשות ניתוח להסרת נקודות חן בלייזר וכעבור חודש (או כמה זמן שצריך בשביל שהאזור יתרפא לגמרי) לבצע על אותו אזור הסרת שיער בלייזר?

הסרת שומות בלייזר אינה מומלצת מאחר ואין רופא עור בעולם שיכול להתחייב שהשומה תקינה. לכן הסרת שומה עושים רק בניתוח המאפשר בדיקת פתולוג לאחר מכן.

15/11/2021 | 12:03 | מאת: דור

תודה רבה על התשובה! רציתי להבין קצת יותר בנושא. אני יודע שיש כמה כללים לזיהוי נקודות חן חשודות: • היא מגרדת. • היא מדממת מאליה (בלי שמגרדים אותה או פוגעים בה). • אם היא גדלה לפתע לאחר שהייתה בגודל קבוע במשך זמן רב. • אם פתאום מופיעות לה הרבה "אחיות" חדשות. • אם הגבול בינה לבין העור הרגיל שמסביבה אינו סדיר. • אם היא אינה סימטרית. • אם הגוון שלה אינו אחיד. • אם קוטרה גדול משישה מילימטרים. עכשיו לי יש המון נקודות חן בכל הגוף, בטוח שיותר מ70. הייתי אצל רופא עור והוא הסתכל עליהם ואמר שלא צריך בדיקה מיוחדת והכל בסדר. עכשיו אני לא הולך לבדוק אף אחת מהם ע"י ניתוח. לכן אני לא מבין למה אתה אומר שהסרת שומה עושים רק בניתוח, אם אני גם ככה לא התכוונתי לעשות ניתוח לנקודה מסוימת, והנקודה לא חשודה לפי הכללים, מה הסיכון להסיר אותה בלייזר?

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)