ממאירות כרונית אוטואימונית ?

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

06/11/2021 | 05:08 | מאת: ברקוביץ

דוקטור שלום רב לך (ראיתי בפורום תשובות לשאלות שלך בנושא) מחלת NHL CTCL MF ממנה אני סובל 34שנה מפושט בעור ותופעות אודם קשקשת יובש. 1.האם נכון לומר שהמחלה מיקוזיס פונגואידס היא מחלה ממאירה דרמטו-אונקולוגית כרונית? 2. האם המחלה מיקוזיס פונגואידס כרונית מאחר והיא גם מחלה אוטואימונית בשל תקלה במערכת החיסון שגורמת לדלקתיות ולהרס ? - ד"ר בבקשה הסבר תשובתך חשובה בתודה מראש רוב תודות

1. כן, זוהי לימפומה של העור. 2. היא לא אוטואימונית אלא סרטנית- כלומר קיים תא בודד שמתרבה ללא הגבלה.

06/11/2021 | 17:03 | מאת: ברקוביץ

תודה רבה שבוע טוב בברכה

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)