רוטינת בדיקת שומות על יד רופא עור קהילתי

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

20/03/2021 | 09:37 | מאת: דני

שלום מדוע רק רופאי עור בודדים בודקים חולים המגיעים אליהם לצורך בדיקה שונה משומות (למשל צריבת יבלת על הפנים) מבקשים לבדוק שומות על עור הגוף (אני בן 69 -הגעתי לרופאת העור שלי להסרת יבלת מהפנים -היא מיד בדקה את כל עור גופי כדי לאתר שומות חשודות)-האם לא צריכה להיות רוטינה של בדיקת שומות על ידי רופא העור הקהילתי (הוא מקדיש לכל פציינט 5 דקות בלבד -הנוהג הזה של אי בדיקת השומות הינה שערורייתית

למטופל אחריות אידית לבקש בדיקת שומות שנתית. תפקיד הרופא להתיחס לתלונות המטופל. קשה לבקש מהרופא העמוס שיבדוק מתי המטופל ביצע בדית שומות לאחרונה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)