פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

בשנים האחרונות חלה עלייה ניכרת בשכיחות של מלנומה ממאירה בישראל. לגילוי המוקדם של מחלה זו חשיבות מכרעת לסיכויי ההחלמה. פורום זה עוסק בגורמי הסיכון, בגילוי המוקדם, באבחנה ובטיפול במלנומה ממאירה של העור ובסוגים הנוספים השכיחים של סרטן העור - קרצינומת תאי בסיס (BCC), קרצינומת תאי קשקש (SCC) ולימפומה של העור (mycosis fungoides). מאחר שריבוי שומות הוא גורם הסיכון העיקרי למלנומה ממאירה של העור, יעסוק הפורום גם בדרכים למעקב ואבחנה של נקודות החן.
2435 הודעות
2328 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

17/05/2016 | 11:39 | מאת: כפיר

ד"ר שלום רב. מאז ומתמיד סבלתי מכתב לידה(פיגמנטציה) בפנים. פניתי לרופא עור שטען כי ניתן להוריד את הכתם בעזרת טיפול בחנקן נוזלי.. וכך באמת היה והיום אני שבוע לאחר הטיפול כבר הגליל כמעט הכל ונראה שהכתם ירד. המקום לא החלים במאה אחוז ומתחת לגלד נשאר עור אדמדם. האם זה צריך לעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה אינה שקורה לפורום זה.

16/05/2016 | 10:35 | מאת: אלמונית

יש לי שומה על הגב. אמש גירדתי אותה קלות ומאז היא לא מפסיקה לדמם (מעצמה) וזה כואב. התור הכי קרוב לרופא עור הוא בעוד חודש וחצי (ככה זה קופת חולים). אני בת 40 ובריאה לחלוטין. אין לי היסטורית מלנומה במשפ'. האם יש סיכוי ולו קלוש שזה צריך להדאיג אותי? לתאם בכלל תור לרופא עור? או לחכות שזה יעבור מעצמו. אני עוטפת את המקום בפלסטרים שהדמם לא יעבור לי לבגדים

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר שיש סיבה לדמם (הגרד) הסיכוי שמדובר בנגע ממאיר קטן יחסית. בהחלט נדרשת בדיקת רופא עור, כך שבדיקה בעוד כחודש בהחלט סבירה. עד אז השימש בפלסטן מומלץ.

11/05/2016 | 14:31 | מאת: אלי

שלום דר, האם סאנאקטיק יכול "לחסל" נגעי bcc? לאיזה סוגי סרטן מתאימה המשחה? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופאה מטפלת בנגעי actinic keratosis ולא BCC. היא אינה מטופלת כלל בסרטן העור אלא בנגעים הנ"K שהם טרום - ממאירים..

11/05/2016 | 00:05 | מאת: שארלי

שלום שמתי לב שבאצבע כף הרגל, יש פס שחור לרוחב כל הציפרן ואחרי תקופה הופיע גם פס חום לרוחב כל הציפרן,עכשיו שניהם מופיעים ביחד כאשר יש 3מ"מ בין פס לשני. מה אתה ממליץ ?

פנה לבדיקת רופא עור בהקדם.

03/05/2016 | 18:30 | מאת: טלי

שלום רב, לאחר ביקור אצל רופא עור הופניתי לכירורג פלסטי בעקבות גוש שצמח לי בכתף בגודל 6-7 מ"מ. האבחנה: BASAL CELL CARCINOMA. הרופא ביקש ממני לקבוע תור לניתוח הסרת הגוש תחת הרדמה מקומית. נקבע לי תור רק לסוף אוגוסט. כמעט עוד ארבעה חודשים. לא שאלתי את הרופא אם הסרת הגוש דחופה והמזכירה שקבעה לי את התור אמרה שהוא היה מציין זאת אם זה היה דחוף. האם זה בסדר לחכות כל כך הרבה זמן? מה אם הגוש יגדל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קצב הגדילה של BCC הוא לרוב קטן ולכן מבחינה רפואית יתכן ודחיה של 4 חודשים (!!!) אינה בעייתית. אולם מה אם רופא העור טעה ומדובר בגידול אחר, אגרסיביהי יותר? לטעמי מדובר בזמן המתנה לא סביר בעליל לניתוח אבחנתי ועלייך לפנות לרופא אחר או לממונה על פניות הציבור בקופת החולים ולבקש את התערבותם.

29/04/2016 | 18:02 | מאת: מור

שלום, שמי מור בת 21. יש לי מספר יחסית רב של נקודות חן בגוף (כך גם לאמא שלי ) כאשר בעבר בגיל 10 אף הסירו לי נבוס בכף הרגל, אך לאחר ביופסיה שערכו זה התגלה כלא סרטני. מאז אני כל שנה בערך עושה ביקורת של נקודות חן אצל רופא עור כאשר את האחרונה עשיתי לפני 7 חודשים בערך. יש לי נקודת חן על הזרוע (מצורפת תמונה- http://s32.postimg.org/ghu4aaifp/20160428_141403.jpg ), שקיימת כבר שנים רבות. לפני שבוע וחצי עשיתי טיפול לייזר להורדת שיער בידיים, לא בפעם הראשונה, ואחרי הטיפול הזה הנקודה הזו התחילה לכאוב ואז נהייתה אדומה מסביב, וזה עבר אחרי שעתיים-שלוש. שמתי לב מאז שהנקודה נראית מוזרה- שחורה באמצע ומסביב חומה, הגבולות קצת מוזרים עם שפיצים בצדדים, ואין לי נקודה כזו על הגוף וגם זו שהוציאו לי לא הייתה כזאת אלא רגילה. בדקתי קצת ולמען האמת זה קצת הלחיץ אותי שזה מצביע על משהו בעייתי - מה שכן הנקודה עצמה קטנה. אני קצינה בקבע ולהגיע לרופא עור לוקח מעט זמן, רציתי לשאול קודם כל האם זה מצביע על נקודה בעייתית או שאני סתם פרנואידית ? ואם כן מה הדחיפות בהגעה לרופא עור. תודה רבה וחג שמח !

לקריאה נוספת והעמקה

התמונה שצירפת אינה ברורה (לא חדה), אולם יתכן שקרן הלייזר פגעה בשומה ושינתה אותה. כמובן יש להיבדק בהקדם על ידי רופא עור - גן צה"ל יכול להפנות לרופא העור בבתי החולים האזרחיים. בריאות שלמה!

20/04/2016 | 20:58 | מאת: טלי

הרופא אומר שרגוע כי כאשר הסיר אות הנקודה לא נראה לו שמדובר במלנומה גרורתית. אמר שאם זו מלנומה, ייתכן והיא ברמה שטחית. מדובר בנקודה שהוסרה במותן שמאל. אני בהירת עור ומלאה בנקודות חן. הסרתי בעבר נקודות נוספות אך לא חשודות כמלנומה. אני חודשיים אחרי לידה שלישית והאמת שכל נקודות החן שלי בבטן ובמותן גדלו והתכהו מההריון. הנקודה שהוסרה היתה משני צבעים: חום ושחור, צמודים זה לזה. השאלה האם למרות החשד הסביר של הרופא למלנומה זה עדיין יכול לצאת תקין בביופסיה או שרופא עור מנוסה בהחלט יכול לזהות מלנומה ולהיות בטוח בזה. שאלה נוספת, במידה וזו מלנומה שהוסרה כולה, האם אני בסכנה גבוהה יותר לחלות שוב במלנומה? קראתי שחיים עם המחלה הזו עד חמש שנים ואני מרגישה שנעצרו לי החיים.

לקריאה נוספת והעמקה

הדיוק המירבי של רופא מומחה (אם השתמש בדרמוסקופ) לזיהוי מלנומה הוא 90%. כך שבהחלט תיתכן תשובה תקינה. הנתון לשל "חמש שים" פשוט אינו נכון! סיכויי ההחלמה ממלנומה שהוסרה בשלמות ולא שלחה גרורות גבוהים מאוד (תלוי בעומק החדירה של המלנומה לעור)- ולקב מדובר בהחלמה מלאה. גם במלנומה גרורתית סיכויי ההחלמה היום הינה לפחות 20%. הסיכוןם אכן קיים להתפתחות מלנומה נוספת (מאחר ויש לך הרבה מאוד נקודות חן), אולם בבדיקה איכותית כמו מיפוי שומות ניתן לגלות תאת רוב המלנומות בזמן ולהגדילאת שיכויי ההשרדות. ראי: www.molemap.co.il

לאחר קבלת תוצאות הביופסיה אשמח לקבל הסבר על משמעות התשובה: Arm (side not specified), punch biopsy - skin in showing very mild focal perivascular dermal chronic inflammatory infiltrate otherwise without significant abnormalities level sections performed תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

דלקת כרונית קלה מאוד בעור.

14/04/2016 | 10:09 | מאת: שירה לוי

אמרת ששתי המחלות לא בעייתיות אבל הבנתי שמיקוזיס פונגדיס היא סוג של סרטן היא לימפומה של העור, אז זה לא אומר שצריך לעשות כל מיני טיפולים ודברים ?

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב הטיפול במיקוזיס פונגואידס הוא משחות סטרואידליות או פוטותרפיה "(שיזוף מלאכותי") ולא יותר מכך.

11/04/2016 | 09:56 | מאת: שירה לוי

היי, עשיתי ביופסיה כי הרופאים חושדים לאחד מהדברים הבאים: מיקוזיס פונגידיס או קרטוזיס פילאריס. אני עכשיו מחכה לתשובות ורציתי לדעת איך על פי המראה של הפצעים בגוף אני יכולה לנסות לנחש מה יש לי כי ההמתנה קשה ויש לי תור רק עוד חודש לקבל את התשובה. אשמח קצת גם להסבר לגבי כל אחד מהדברים. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שתי המחלות אינן בעייתיות כך שאין צורך לחיות בחשש. מראה הנגעים כנראה אינו מאפשר אבחנה בין שני המצבים- לכן רופא העור שלך שלח ביופסיה...

12/04/2016 | 14:15 | מאת: שירה לוי

אמרת ששתי המחלות לא בעייתיות אבל הבנתי שמיקוזיס פונגדיס היא סוג של סרטן היא לימפומה של העור, אז זה לא אומר שצריך לעשות כל מיני טיפולים ודברים ?

08/04/2016 | 08:31 | מאת: טלו

שלום, היום רופא העור הוציא לי נקודת חן חשודה כמלנומה. אני בסטרס נוראי. החשד שלו זו: nevus pigmented r/o Melanoma לדבריו, כאשר הוציא את הנקודה הוא רגוע יותר מאיך שהיא נראתה מבפנים. כמו כן אמר שניקה הכל כך שלא מאמין שאצטרך הרחבה. שאלתי: האם הנגע חייב להתגלות כסרטני או שיש סיכוי שלא יהיה סרטני למרות החשד הדי ברור. והאם יש סיכוי להחלמה מלאה בעקבות הסרת הנגע כולו? אני ממש בחרדות...בת 34. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

יכולת האבחנה של רופא מנוסה מאוד בין מלנומה לשומה היא רק 60% ללא דרמוסוקפ (90% עם דרמוסקופ). לכן מבצעים ביופסיה ויש להמתין לתשובת הפתולוג. סיכויי ההחלמה ממלנומה שטחית (שלא חדרה לעומק העור) שהוצאה בשלמותה הינם 100% - החלמה מלאה! לכן קיימת חשיבות לביצוע בדיקות תקופתיות- כך שאם תופיע מלנומה נוכל לטפל בה בזמן. ראי גם באתר www.molemap.co.il

11/04/2016 | 16:33 | מאת: טלי

בדק אותי על פי מבט בלבד.

04/04/2016 | 10:36 | מאת: MeowS

לאמא שלי יש סרטן עור bcc, לשני אחיי התגלה גם אצלהם. זה יכול לקרות גם לי? זה תורשתי? וזה גם מוריד פרופיל בצבא?

לקריאה נוספת והעמקה

BCC קשור ביחוד לחשיפה לשמש. הסיכון יותר גבוה אצל מי שלהוריו היה BCC. אתה בהחלט יכול ללקות ב-BCC אם לא תיזהר מחשיפה לשמש. BCC אצל ההורים אינו מוריד פרופיל. אם יופיע אצלך אזי הפרופיל ישתנה.

ד'ר שלום אני רוצה לתאר סיטואציה שקרתה לי הערב הערב הייתי עם חברים,ושם פגשתי מישהו שאני מכיר הייטב, שבעבר סיפר לי שיש לו סוג של סרטן עור, המיתבטא בהופעת גידולי עור או יבלות, שמידיי פעם מסירים לו אותם בניתוחי עור כירורגים,אינני יודע אם יש לו מחלת יבלות וירליות או סרטן עור, מה שוודאי זה המראה של יבלות ,גידולים קטנים בכל מיני מקומות אתלו כולל בידיים, הוא לחץ לי הערב ידיים, לא היה לי נעים שלא לתת לו יד, העיניין הוא שהייתי חייב מיד אחרי זה לקחת כדור ללחץ דם, ולא היה לי איפה לשטוף ידיים, כך שעם אותה יד פתחתי את כיסוי האלומניום של הגלולה, ובלעתי את הכדור, האמת שיש לי חשש שמא היבלות וירליות או מדבקות, האם עשויות עם הזמן להיתפתח אצלי או בגרון או בקנה הנשימה או בוושט, איזה שהם נגעים או יבלות או גידולים כתוצאה נגיעה ובליעה של הכדור אחרי שהאיש נגע בידיי שהרי לחץ לי יד? איך אוכל לדעת, או ניתן לדעת, שמא נדבקתי , בנגעים פנימיים כמו שהם מופיעים אצלו חיצונית? יש אפשרות כזו של הדבקה?אם זה מגורם ויראלי, או בכלל? יש נגעי עור על כפות הידיים שהם מדבקים ויכולים גם ליצור נגעים פנימיים, בסיטואציה כפי שתיארתי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכון התיאורטי להדבקה אפסי ולא ידוע לי על אף מקרה שתואר של הדבקה פנימית בוירוס ה-HPV בעקבות מגע עם יבלות וירליות.

12/03/2016 | 11:22 | מאת: משעל מרגריטה

שלום ד''ר נתנזון. יש לי שאלה. אני עברתי בשלישי שעבר ניתוח הסרת נגע מלונומה באמה ביד ימין. אחרי כמה ימים התחלתי לסבול מהירדמות וחוסר תחושה ביד ימין. האם זה טבעי בגלל שהכל עוד טרי ויש עדיין תפרים או שיש נזק בעצב? אדמח לתשובה. בברכה מגי

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן והיתה פגיעה בעצב. פני בהקדם לבדיקת הרופא המנתח.

08/03/2016 | 07:46 | מאת: חן

לפני כשנה-שנה וחצי הסרתי נקודת חן, החלמתי והכל היה בסדר. עכשיו גיליתי שהמקום שבו נעשתה ההסרה התנפח מאוד ונהפך אדום. רציתי עצות מה לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פני לבדיקת הרופא המנתח.

29/02/2016 | 19:19 | מאת: משה

שלום לאימי גלו נגע סאבאונגלי בכף רגל ונרשם שבדרמסוקופ מדובר בלקונות סגולות.סימן ע"ש האצ'נסון שלילי אודה להסבר על הממצא , הופנתה לביופסה . מה הכוונה בנגע סאבאונגלי ומה הכוונה בלקונות סגולות וכיצד נרשמים המושגים באנגלית לצערי ניסיתי אך ללא הצלחה לגגל בנושא תודה רבה

מדובר בנגע כללשהו מתחת לציפורן. (subungual = under the nail) לא ברור לי מה הכוונה בלאקונות סגולות" - זהו אינו ניסוח מקובל לנגעים מתחת לציפורן אלא להמנגיומות (גידולים שפירים של כלי דם). מדוע שלא תשאל את הרופא המפנה לפירוש?

01/03/2016 | 05:51 | מאת: משה

הרופאה אכן אמרה שמדובר בגידול ולא סתם שאלתי בפורום זה עד לביופסה רציתי להבין יותר דרך גוגל תודה שוב ויום טוב

22/02/2016 | 13:53 | מאת: אליהו בורנשטיין

שלום, אני בן 72, והתחלתי טיפול בקרם אפודיקס 5%. לפי הרופא, עלי להיות 3 שבועות סגור בבית. הסברתי לו שאני לבד ועלי לערוך קניות ונוהג לאכול צהרים בחוץ. לדבריו עלי להיות בבית בין 9 בבוקר עד 5 אחהצ. התייעצתי עם רופא אחר שאמר לא להחמיר כל כך, שאני יכול לצאת אולם לא להישתזף ולא להיות מול השמש. קניתי מסכת פנים, כדי להסתיר השפתיים מהשמש ומהתופעות. מבקש חוות דעת. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן אין צורך להסתגר בבית. שימשו במסנן קרינה והפחתת החשיפה לשמש יספיקו בהחלט.

22/02/2016 | 16:41 | מאת: אליהו בורנשטיין

ערב טוב, מודה לך על התשובה המהירה. אבקש המלצתך על מסנן קרינה. תודה.

22/02/2016 | 11:12 | מאת: לרה

שלום רב. לפני כמה חודשים גיליתי מן נקודתודה חן בצבע שחור בשפתיים החיצוניות (של הפות... ) זה לא מגרד ולא מפריע אבל גם לא בטוחה אם זה נקודת חן... האם אני צריכה להיבדק על ידי רופא נשים או רופא עור? ואם זה יכול להיות משהו דחוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

על ידי רופא עור. לא מדובר במשהו דחוף אבל בהחלט לא להזניח.

21/02/2016 | 18:01 | מאת: לי

שלום קראתי בעיתון כי יש סכנה במכונת ייבוש לק כיוון שפולטות אור UV . האם אכן כך? לי

נכון.

19/02/2016 | 20:14 | מאת: חנה

בת 58, בעברי מלנומה שטחית ברגל. כעת נגע חום בפנים שהייה בצבע העור עד לא מזמן. בתוכו נקודה בצבע חום כהה. הנגע ליד העין. האם הוא חשוד?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לאבחן עח סמך תיאור. פני בהקדם לבדיק תרופא עור.

שלום ד'ר. בן 49, ללא כל שומות. בהיר. ללא הסטוריה של מלנומה או מקרי מלנומה במשפחה. לפני שלושה וחצי חודשים הופיע "פצע בגרות" קטן בלחי , כמה סמ' מתחת לעיין (עורי שמנוני ונוטה לפצעונים). הפצע "לקח את הזמן" יותר מהרגיל אצלי להרפא- במשך כחודש וחצי-חודשיים. לאחר מכן- וכבר כחודשיים- נותר כתם בקוטר 4 מ'מ, סימטרי, לא מדמם ברחצה, לא משתנה בגודלו, שצבעו אובחן לפני כמה ימים ע'י רופא עור - שהשתמש בדרמוסקופ. בהפניה רשם הרופא: נגע: לחי ימין ממצאים: התכייבות בלחי- צבע סגול אבחנה- (basel cell carcionoma (BCC r/0 amelanotic mm הופניתי לד'ר אלקלעי , מטרת ההפניה: להסרה MOHS בשיחה עם המזכירות אצל אלקלעי, ציינתי רק שמדובר ב-BCC שכן זה נרשם בקפיטל לטרס, בגדול. לצערי, לא עלה בדעתי לציין בפני המזכירה את שרשם הרופא בקטן יותר מתחת: r/0 amelanotic mm. נקבע תור ליעוץ אצל ד'ר אלקלעי (מרפאת עור ועוד) *** לתאריך 4 באפריל ( עוד חודש וחצי) ***. האם לא מאוחר מדי?? אני מאוד לחוץ מהתוספת r/0 amelanotic mm. מבקש עצתך! ( אגב, לאחר יומיים, רופא עור **אחר** חיווה דעתו, בבדיקה, שזה לא BCC, ואמר שאקלעי לא יבצע מוז לדעתו, אלא אולי ביופסיה. אותו רופא אמר שלדעתו לא מדובר במלנומה. ). אני מאוד לחוץ מהתאריך אצל אלקלעי ומבקש דעתך אם "לעלות על בריקדות" ולהקדים את היעוץ של המומחה ( אולי באופן פרטי? ). תודה, וסליחה על הפירוט הרב בשאלה. תשובתך מאוד מאוד חשובה לי. אני מאוד מודאג. בתודה! אלחנן

לקריאה נוספת והעמקה

כמובן שלא ניתן לאבחן על סמך תיאור בלבד, אולם אם מדובר ב-BCC אין צורך למהר בעוד שאם מדובר במלנומה כמובן יש דחיפות יותר גבוהה. אין צורך "לעלות על בריקדות"- יש כירורגים פלסטים בשפע במדינתנו, ורק ציך לא להתפנק ולהרחיב קצת את טוח החיפוש.

22/02/2016 | 14:06 | מאת: אלחנן

דוקטור תודה על המענה! רק כדי לחדד: למרות שכאמור הרופא רשם באבחנה (basel cell carcionoma (BCC, רציתי לדעת את משמעות התוספת שרשם מתחת : r/0 amelanotic mm, שכן זו מכניסה אותי ללחץ, **ורק בגינה** - אני שוקל להקדים את היעוץ שנקבע לעוד חודש ועשרה ימים. עד כמה הr/0 הזה הופל את העניין לסופר - דחוף, לדעתך? תודה רבה מראש! אלחנן

14/02/2016 | 18:15 | מאת: ענבל

דר ניר שלום רב, התגלה אצלי בקרקפת שומה שגדלה ודיממה התקלפה ושוב חוזר חלילה. במשך כשנתיים. לפני כשבועיים קיבלתי תשובה פתולוגית שאינני מבינה אנא פרש לי את התוצאה קטע עור בקוטר 8 סמ . Epithelial tumor with some features of syringocystadenoma, involved deep margin. Complete excision is advised .

לקריאה נוספת והעמקה

זהו גידול שפיר שלא הוסר בשלמותו והומלץ ע"י הפתולוג להסירו בשלמות.

13/02/2016 | 17:02 | מאת: סיון

<p>שלום! ברצוני לדעת איזו שיטה עדיפה על הורדת נקודות חן באיזור הפנים והצואר. הסרה אסתטית ולא פתולוגית. במרפאאחת המליצו לי על סכין ותפרים כי הנקודות גדולות. ובמכון אחר המליצו על ליזר איכותי שנמצא אצלם. &nbsp;</p> <p>אשמח לקבל תשובה ועצה</p>

לקריאה נוספת והעמקה

כל הסרת שומה שאינה כירורגית מסוכנת מאחר ואינה מאפרת בדביקה פתולוגית של הנגע.

שלום רב, אני גילו לי סרטן העור מלנומה שלב 4, אני אמור לקבל טיפול תרופתי ומתלבט בין שתי התרופות הנ"ל. מה לדעתך יותר יעיל ויכול לתת לי יותר סיכויים לחיות?

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי מספיק נתונים על מנת לענות לך. רק לאונקולוג המטפל יש את כל המידע. ככלל, נכון שקיטרודה חוללה מהפכה של ממש בתחום המלנומה אולם היא אינה יעילה לכולם ולכן תשובה ספציפית למקרה שלך צריכה להינתן על ידי האונקולוג שמכיר את כל הפרטים.

04/02/2016 | 08:06 | מאת: ברלה

שלום דר'. בן 66 לפני כחודשיים,הסרת גידול קטן בשפה העליונה.תוצאות הביופסיה: squamous tumor suggestive of hyperplastic actinic chilitis involveddeep margin. superficial well differentiated squamous cell carcinoma cannot be excluded. אני מבין שאין קביעה חד משמעית שמדובר בגידול סרטני. הפלסטיקאי שביצע את הסרת הגידול, אמר לי שיש 2 חלופות להמשך: מעקב או ניתוח נוסף בשיטת MOHS . מבקש חוות דעתך. תודה. ברלה.

לקריאה נוספת והעמקה

שתי החלופות אפשריות אלם אני אישית (מחמת הזהירות) מעדיף ניתוח בשיטת מוהס.

27/01/2016 | 21:10 | מאת: לימור

היי, אני מאוד מעוניינת לעשות קעקוע אך יחד עם זאת מאוד חוששת. לפני כחודשיים נותחתי להוצאת גידול סרטני בעור ( הקעקוע אינו באיזור הניתוח) האם קעקוע מעלה את הסיכון לחלות בסרטן העור ? האם אני יכולה לעשות קעוקע בכללי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע על קשר בין קעקוע לסרטן העור. עם זאת הוא יכול לטשטש את סימני הסרטן ובכך לדחות את האבחנה.

25/01/2016 | 16:13 | מאת: יסמין

האם אתה ממליץ על נסיעה לים המלח בשלה הראשון של מיקוזיס פונגואידס?(כתמים אדומים על הגוף) ועם כן על איזה טיפולים תמליץ שם?

מה שעובד בים המלח הוא לא המים או הטיפולים אלא קרינת השמש. קרינה כזו ניתן כמובן לקבל גם יבם התיכון או באילת, ולא רק בים המלח...

20/01/2016 | 10:59 | מאת: שחר

שלום !. רציתי לשאול אם אפשר להשיג איזה משחה להסרת נקודות חן ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שומות מסירים רק ע"י ניתוח, לא משחה. הסיבה- אין דרך לדעת בוודאות אם שומה אינה סרטנית (מלנומה). אם מסירים אותה ללא בדיקה פתולוגית יתכן ונטפל באופן חלקי (בלי כוונה) במלנומה שלא נדע עליה.

16/01/2016 | 05:43 | מאת: חגית

יש לי למעלה מ10 שנים נקודת חן ליד השד חושדת

לקריאה נוספת והעמקה

פני לרופא העור לבדיקה.

12/01/2016 | 12:03 | מאת: טל

שלום לכולם, לצערי גם דודה שלי נכנסה למעגל הסרטן ואנו זקוקים לכל עזרה שיש. לדודה שלי היה סרטן בשלפוחית השתן ולאחר הסרתו הוא חזר לאזור הבטן. כרגע היא מאוד חלשה וספק אם תוכל לעבור כימותרפיה. היא התחילה טיפול בקיטרודה אך כפי שידוע לכולכם עבורה התרופה לא בסל התרופות ואנו זקוקים לעזרה. יש מישהו שיש לו מרשם לקיטרודה או יש לו את התרופה, הוא לא זקוק לה ב"ה ויכול לתרום לנו אותה? אם כן אנא פנו אלי. אנו נשמח כל עזרה שנוכל לקבל...

לקריאה נוספת והעמקה

מצטרף בחום לבקשה.

התרופה Imlygic ,שאושרה בארה"ב ממש לפני חודשיים, היא בעצם וירוס הרפס משודרג לחיסול של מלנומה. הנה הלינק: http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnoun... מתי תרופה זו תהיה נגישה לציבור הישראלי? בתודה, גלעד

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי אין לי מידע על כך.

07/01/2016 | 16:48 | מאת: יסמין

בעלי אובחן כחולה MF ב2012 .עד היום קיבל UVB 42 פוטוטרפיה והכתמים מופיעים בחורף וברובם נעלמים בחורף. הביופסיה האחרונה לא מצאה תאים של MF אלה של דרמטטיס . האם זה אומר שאיו לו יותר את המחלה? ומה הכוונה שרופא אמר שMF לא תמיד רואים בביופסיות?

לקריאה נוספת והעמקה

הכתמים / רבדים ב-MF אינם אחידים ומכילים גם תאי MF וגם תאים אחרים. לעיתים בביופסיה לא פוגעים בדיוק באיזור בו יש תאי MF אלא רק תאי דלקת "רגילים".

01/01/2016 | 21:51 | מאת: טלי

ד"ר נתנזון שלום רב, יש לי נגע בעור-באזור המצח שהרופא עור אמר לי פעם שהוא תוצאה של שהייתי בשמש בצעירותי.נבדקתי פעם אחרונה לפני כארבעה חודשים אצל רופא עור. לפני כשבועיים הנגע החל לדמם, כנראה מפני שפצעתי אותו עם מסרק. עתה, מדי פעם שוב מדמם- למשל אחרי חפיפה שמתי מגבת על הראש ואח"כ הבחנתי בדימום ממנו בצד אחר של הנגע. או למשל אחרי שינה על הצד של הראש שעליו נמצא הנגע. הנגע היה יותר שטוח, בימים אחרונים התנפח אך הצטמצם באורכו ורוחבו, חלקו ניהיה כהה יותר עקב הדימום. במגע יש הרגשה כאילו נוגעים בפצע. אני מאוד מודאגת. האם זה מסוכן? תודה רבה, טלי

לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט. פני בהקדם לבדיקת רופא עור.

01/01/2016 | 21:38 | מאת: חן

ד"ר נתנזון שלום, יש לי נגע בעור בצבע

מה השאלה?

26/12/2015 | 14:21 | מאת: מאי

שלום הידרוקינון 5% במריחה על הפנים כחלק מקרם הבהרה "גליקמן" בכמות 30 גרם, האם גורם לנזק או סרטן העור? תשובה כנה בקשה....כי רופאי העור הרושמים אותו אומרים שלא.. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

החומר אינו מסרטן (למיטב ידיעתנו כיום).

25/12/2015 | 07:06 | מאת: דנה

שלום, אתמול כשהסרתי לק מהציפורניים ברגליים גיליתי פס שחור בעובי כמילימטר לרוחב כל הציפורן ברגל קרוב לבסיס (אצבע שלישית) לא קיבלתי מכה ברגל ואין שום כאב. חיפשתי לתומי מה יכולה להיות הסיבה ונחרדתי מהאפשרות למלנומה. האם פס שכזה עלול להצביע על מלנומה? מדגישה שהפס רוחבי (ראיתי בחלק מהמקומות תיאור של פס לאורך הציפורן) המון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

גם פס רוחבי עלול להוות סימן למלנומה (אם כי נדיר יותר מפס אורכי). פני בהקדם לבדיקת רופא עור.

01/12/2015 | 13:03 | מאת: מאי

שלום הידרוקינון 5% במריחה על הפנים כחלק מקרם הבהרה "גליקמן" בכמות 30 גרם. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מה השאלה?

30/11/2015 | 18:04 | מאת: אנונימית

לפני בחודש הופיע לי כתם חום כהה בתחתית הציפורן האמצעית ברגל. נראה שהכתם הוא בתוך הציפורן, ולא מתחתיה. עבר חודש ועכשיו הכתם "צומח" עם הציפורן, ונמצא כבר באמצע שלה. זה שטף דם (לא זכור לי שקיבלתי מכה, אבל כן נעלתי נעליים חדשות)? פטריה? יש צורך בבדיקה אצל רופא עור?

לקריאה נוספת והעמקה
30/11/2015 | 18:05 | מאת: אנונימית

אני רק אבהיר- הכתם עצמו לא גדל, אלא רק "עלה למעלה"

יתכן ומדובר בהמטומה אולם אין כל דרך לאבחן דרך האינטרנט. פנה בהקדם לבדיקת רופא עור.

שלום ד"ר נתנזון. ברצוני להתייעץ. רופא כירורג עשה לי ביופסיה על כתם שהופיע אצלי לפני 7 שנים. אז היתה תשובה שלילית ושהכל בסדר. כרגע אחרי הביופסיה זאת התשובה שקיבלתי. להסיר מיד את הכתם הגודל שלו 0.2x0.5x1.1 פני השטח חומים רבגוניים. רציתי לדעת את חוות דעתך על כך. בברכה מגי

לא ברור לי - האם בוצעה ביופסיה שניה ?

27/12/2015 | 09:47 | מאת: מגי

שלום ד"ר נתנזון. אני עשיתי ביופסיה בתאריך ב-23.11.15 והתשובה שקיבלתי היא: Lentigo benign R/O MM Solar Lentigo רציתי לדעת האם זה מחייב אותי לעשות חיתוך של המקום והשתלת עור או שזה לגמרי שפיר ואין סכנה למלונומה. תודה מראש מגי

זאת לא תשובת הביופסיה. זאת ההפניה (החשד) של הרופא. תשובת הביופסיה מופיעה בתחתית הדף- תוכל לצרף צילום של התשובה.

שלום וברכה, לפני מספר ימים הייתי אצל מישהי שראתה בפנים שלי נקודה שחורה (קומודון) היא הציעה להוציא אותה ולחצה על האזור מאוד חזק, כשהסתכלתי במראה ראיתי שזה היה סמוך לנקודת חן קטנטנה שהיתה צמודה , נוצר מעין גלד שחור קטן על העור שהתקלף ועכשו אין זכר לנקודת החן.. יכול להיות שהיא קלפה לי אותה? האם זה בעייתי? אני קצת דואגת.. אודה לתשובתך, בתודה מראש, שירה

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה לדאגה. פני לבדיקת רופא עור (לא בדחיפות) לבדיקת השומה.

21/11/2015 | 08:50 | מאת: אנונימי

היי שלום, יש לי מעל 20 נקודות חן חלקן קטנות ויש כאלה שלא עגולות שהן לא סימטריות יש לי בבית השחי כמו פצעון חום שמחולק לצבע בהיר וכהה ומסביב כמו כתם חום וזה נראה כמו שומה יש לי אותה משהו כמו שנתיים,אני מקווה שזה לא משהו חמור תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לאבחם דרך האינטרנט. פנה לבדיקת רופא עור.

18/11/2015 | 04:51 | מאת: בן 29

שלום דר אני התחלתי להקריח כמו אבא ואח שלי וסבא ואני מעוניין להתחיל טיפול בפרופסיה אבל בבדיקות דם טסטוסטרון נמוך מהנורמה ושאר הבדיקות וההורמונים תקינים האם מותר לי? והאם צריך לקחת תחליף טסטוסטרון ופרופסיה ביחד או שאין קשר בין טסטוסטרון ופרופיסיה?

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלה אין קשר לנושא הפורום.

15/11/2015 | 01:01 | מאת: שושי

עשיתי ביופסיה וקיבלתי התשובה הזאת : T0100001 skin , nos P1148001 Biopsy, punch M5824002 Lichen sclerosus/ superficial morphea בבקשההה שמישהו יסביר לי מה זה !? האם זה סרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

לא מדובר בסרטן אלא במחלה דלקתית שכיחה. פנה לרופא עור להסבר מפורט וקבלת טיפול.

13/11/2015 | 17:52 | מאת: אבחנה

כמה זמן מותר להשתמש בנזורל קרם על העטרה ? הכתם התבהר אחרי 10 ימים עדין אדום ענבי, ומרקם העור שטוח אבל רואים שונים במרקם העור בעטרה. הכתם היה יציב במצבו 3 חודשים. רק הנזורל הצליח לשנותו. כתבת כי פטריה בעטרה של שכיח. אז מה בדרך כלל זה סרטן או פסוריאזיס. במידה שרוצים ודאות האם רק ביופציה? זו התשובה. ראיתי כתבה של מר קדם ממשרד הבריאות שלא גילו את המלנומה בעור. האם בכל מקרה צריך דחוף רופא עור ? מה הנגע הכי שכיח בעור העטרה? תודה בהמשך לתשובתך להודעתי הקודמת. הופיע לי כתם עגול חום אדום בעטרת הפין בקוטר 1 סמ. לאחר שכל פעם במגע בפין בזקפה היה אודם בחלק הקדמי של הפין לפני העטרה. שהיה נרגע עם שטיפה ובטאקורטן. היו גם סדק בעור ששרף. זה היה הקדמה וזה נרגע. נותרתי עם הכתם על העטרה שהוא שטוח. שאלתי הניזורל אחרי שבוע הכתם התחיל להתבהר הוא אינו בולט מעל שטח העור בעטרה רק בעל איפיון שונה. במידה הכתם הזה נעלם . האם זה אומר שזו פטריה שעברה? והאם זה עבר זה שולל סרטן? או שניזורל זו רק העלמה חיצונית של בעיה? תודה לא ניתן לדעת אם מדובר בפטרת (שהיא די נדירה באיזור זה) אולם אם הכתם יעלם לחלוטין והיןר יחזור לקדמותו אין סיבה לדאגה. בכל מקרה בו נשאר שינוי כלשהו בעור כדאי לפנות לבדיקת רופא עור.

לקריאה נוספת והעמקה

אין הגבלה ממשית על משך מריחת קרם ניזורל, אולם אם לא מדובר בפטריה אין הגון רב ללמרוח אותו. נראה לי הסיבה שניזורל עזר מעט היא כי יש לו גם פעילות נוגדת דלקת (חלשה יחסית). הגיע לדעתי הזמן שתיבדק על ידי רופא עור - פורום אינו תחליף לבדיקת רופא.

07/11/2015 | 13:58 | מאת: אבחנה

הופיע לי כתם עגול חום אדום בעטרת הפין בקוטר 1 סמ. לאחר שכל פעם במגע בפין בזקפה היה אודם בחלק הקדמי של הפין לפני העטרה. שהיה נרגע עם שטיפה ובטאקורטן. היו גם סדק בעור ששרף. זה היה הקדמה וזה נרגע. נותרתי עם הכתם על העטרה שהוא שטוח. שאלתי הניזורל אחרי שבוע הכתם התחיל להתבהר הוא אינו בולט מעל שטח העור בעטרה רק בעל איפיון שונה. במידה הכתם הזה נעלם . האם זה אומר שזו פטריה שעברה? והאם זה עבר זה שולל סרטן? או שניזורל זו רק העלמה חיצונית של בעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לדעת אם מדובר בפטרת (שהיא די נדירה באיזור זה) אולם אם הכתם יעלם לחלוטין והיןר יחזור לקדמותו אין סיבה לדאגה. בכל מקרה בו נשאר שינוי כלשהו בעור כדאי לפנות לבדיקת רופא עור.

29/10/2015 | 09:54 | מאת: יעל

אבי הסיר נקודת חן התקשרו אליו שתוצאות הביופסיה לא תקינות ועליו להסיר בדחיפות גם חלק מהעור . הנקודה נמצאת בפנים יש צורך להתייעץ עם רופא נוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

אם את בוטחת ברופא הראשון- אין צורך ביעוץ נוסף. אם לא- כמובן שכדאי להתייעץ.

שלום, עשיתי ניתוח להסרת חקודת חן, ושלכו את זה לביופסיה. עבר כמעט 3 שבועות והתקשרו אלי, ביקשו להגיע לרופה לקבלת תוצאות. אני בלחץ היסטרי, האם זה נוהל רגיל או אם מבקשיל להגיע מדובר במשהו חריג? תודה...

זהו הנוהל התקין- חובה על הרופא ליידע אותך בתוצאות הבדיקה.

23/10/2015 | 11:29 | מאת: נטלי

שלום רב אבי עבר לפני חצי שנה הוצאת נגע שתוצאת הביופסיה שמדובר בSCC- סקוואמוס סל קרצינומה,תוך 24 שע פיתח ספסיס על רקע סטפילוקוק ואושפז לשבוע עם קלינדמיצין IV והמשך בבית.יש לציין כי אמרו שהפצע נקי. לפני כחודש מישש בלוטה במפשעה והוחלט לנתחו ב15/10 , עבר ניתוח במפשעה שבו הוציאו בלוטת לימפה נגועה ועוד אחת וטענו שהאזור נקי. לצערי גם הפעם תוך 24 שע הפצע הזדהם ושוב קיבל קלינדמיצין IV ושוחרר. התקבלה גם הפעם הביופסיה שמדובר בSCC. שאלותי ברשותך? 1)אם הפצע לפני כחצי שנה היה נקי איך זה שהופיע שוב במפשעה? 2)האם הזמן שעכשיו "מבזבז" עקב הזיהום ולא עובר הקרנות ...האם זה זמן קריטי שבו יכול בינתיים הגידול להגיע למקומות אחרים? 3)כמה זמן אחרי זיהום החתך ממתינים כדי לבצע הקרנות? 4)האם יש דרך להיות חכם יותר מהגידול ולהקדים אותו על ידי בדיקות? כלומר לתפוס אותו לפני הופעת הסימפטומים? תודה רבה מראש שבת שלום נטלי

לקריאה נוספת והעמקה

1. לעיתים נותרים תאים ממאירים בסביבת הפצע או בגידול המקורי ואלו מתרבים. 2. לכל גידול קצב גדילה משלו. בכל מקרה חייבים לטפל בזיהום כי הוא עלול לסכן את החיים. 3. שאלה זו יש לשאול את האונקולוגים המטפפלים. 4. איני מכיר שיטה יעילה מלבד בדיקה מלאה של העור כל 3-6 חודשים.

22/10/2015 | 11:07 | מאת: אמיר

שלום, אני בן 29, לפני כשנתיים להערכתי התחלתי להבחין בנקודת חן קטנה על השפה התחתונה שלי (מעין נמש, לא שומה בולטת). בשנה האחרונה שמתי לב שהיא גדולה יותר משהיתה, עדין קטנה יחסית ולא בולטת אך ההיקף שלה גדל והיא בקוטר של כשני ממ. האם כדאי לפנות לרופא עור בעניין?

לקריאה נוספת והעמקה

כמובן שכדאי להיבדק על ידי רופא עור. כי שינוי בשומה או הופעת שומה חדשה מחייב בדיקת רופא עור.

20/10/2015 | 22:23 | מאת: קרלינר שרית

שלום דר נתנזון קבלתי תשובה היסטופתולוגית בזו הלשון skin rightgluteal area excision early features of lentiginous junctional nevus sugical margin free seborrheic keratosis אבקש הסבר לממצאים

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בשומה תקינה לחלוטין.