פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

בשנים האחרונות חלה עלייה ניכרת בשכיחות של מלנומה ממאירה בישראל. לגילוי המוקדם של מחלה זו חשיבות מכרעת לסיכויי ההחלמה. פורום זה עוסק בגורמי הסיכון, בגילוי המוקדם, באבחנה ובטיפול במלנומה ממאירה של העור ובסוגים הנוספים השכיחים של סרטן העור - קרצינומת תאי בסיס (BCC), קרצינומת תאי קשקש (SCC) ולימפומה של העור (mycosis fungoides). מאחר שריבוי שומות הוא גורם הסיכון העיקרי למלנומה ממאירה של העור, יעסוק הפורום גם בדרכים למעקב ואבחנה של נקודות החן.
2614 הודעות
2468 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

15/05/2017 | 20:44 | מאת: דניאל

שלום, אני צריכה להסיר השבוע נקודת חן באיבר המין בשפה הגדולה החיצונית, אך קיבלתי את המחזור החודשי. אינני יכולה להשתמש בטמפון ולכן האיזור של הצלקת יהיה כל הזמן רטוב ולח מדם המחזור. האם עדיף לחכות עם הניתוח? אין סכנה בכך שהצלקת תהיה כל הזמן רטובה, היא לא יכולה להזדהם? או לא להחלים כמו שצריך? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שאלות אלו יש להפנות למנתח.

שלום רב, אני בן 31 ולפני כמה ימים הייתי אצל רופא שבדק את נקודות החן שעל גופי. אחת מהן נראתה לו חשודה והוא הורה כי יש להסירה ולשלוח אותה לאבחון. הוא אמנם אמר שזה לא דחוף ושהוא בסך הכול רוצה למנוע מצב שזה יתפתח למשהו מסוכן. אבל, וזה אבל עצום, מאותו רגע אני מרגיש שחרב עליי עולמי, אני לא מתפקד בעבודה, לא ישן ובקושי אוכל. כל היום מתרוצצות בראשי מחשבות שהמדובר בסרטן העור, שעליי להתחיל להיפרד וכולי וכולי. רציתי לשאול אם יש בסיס מוצק לחששות שלי? האם עצם העובדה שהרופא הואה לשלוח את השומה לאבחון מלמדת על סבירות גבוהה לסרטן עור? אודה מאוד על קבלת תשובה, אני פשוט לא מצליח לתפקד מאז, והתור לכירורג נקבע לעוד מספר חודשים.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לדעת ללא בדיקה. אולם תור לכירורג לא סביר שיקבע לעוד מספר חודשים.

26/04/2017 | 20:55 | מאת: לי

שלום, אני בת 27, בריאה בדרך כלל. מזה כמה שבועות או כחודש יש לי בליטה על הגב העליון, קרוב לצוואר שמדי פעם מגרדת. אני מצרפת תמונה. האם זה נראה כמו משהו מסוכן שלא סובל דיחוי של בדיקה? (אני טסה ל-10 ימים לחו"ל מחר ורוצה לדעת אם עלי לבדוק את זה בדחיפות לפני). תודה.

לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט.

שלום רב לפני כשנתיים הסירו לי נרודת חן מהגב והיא לא הייתה תקינה וכעבור שנה היא חזרה וכעת רק אחרי שנה מאז שחזרה א י הוחכת להסיר אותה שוב האם זה מסוכן?? כמו כן היא חזרה ונהייה לי קלואיד במקום בגלל ההסרה והנקודה יושבת עליו ( קודם לא היה קלאויד) האם יש דרך להסירה בלי שיכאב ובלי שייצא שוב קלואיד

לקריאה נוספת והעמקה

מה הכוונה ב"נקודת חן לא תקינה"? אם היתה מלנומה צריך להסיר את הנגע שחזר בדחיפות. אם לא היתה מלנומה אז לא חייבים להסיר (אלא אם רופא עור בדק והחליט על ההסרה). אין דרך להסיר קלואיד ללא ניתוח. לצערי קיים סיכוי סביר שבמקום יחזור קלואיד חדש- זוהי תכונה של העור שלך.

18/04/2017 | 15:40 | מאת: דקלה

שלום, יש לי נקודת חן על המצח שנראה כי היה פצעון מתחתיה. כל האיזור התנפח ואז עברה הנפיחות בשימוש המשחת איכטימול. עדיין נותרה אדמומיות ונפיחות מקומית מתחת ומסביב לנקודה+ נימים קטנים. קיבלתי משחת בקטורבאן לשבועיים ואם לא יעבור, ביופסיה בחשש ל bcc האם יש סיכוי שזו עדיין דלקת (למרות הנימים והעובדה שזה כבר חודש ככה)?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יתכן. ההרחבה של נימי הדם יכולה להימשך זנן מה לאחר היעלמות שאר הסימנים.

18/12/2017 | 11:53 | מאת: דקלה

האם גם נימול קל באיזור יכול להעיד שאכן ישנה שם דלקת או ציסטה? בהתחלה היה נימול כלמטע כל הזמן, לאחר כשנה רק מידי פעם. בנוסף, יש מכתש שקוע מאוד קטן ובקושי נראה מסביב בקוטר של כשקל מסביב לנקודה. בגדול יש שיפור גדול בניראות, לא נראה תכליך דלקתי חריף, רק מעט נפיחות ואדמומיות מסביבה. ראוי לציין שראה את הנקודה רופא עור, רופא משפחה וכירורג וכולם אמרו שזה לא נראה סרטני. אני מאוד דואגת.

17/04/2017 | 23:35 | מאת: הדס

שלום לבני בן ה 2.5 הופיעו 2 נקודות חן קטנות חומות בלשון האם זה מסוכן ? נורמלי? אודה על תשובתך בהקדם תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

למרות שיש תיאורים בספרות הרפואית על נקודות חן בלשון אני עוד לא נתקלתי בהן במציאות. אני מציע שתפנו לבדיקת רופא מומחה ברפואת הפה.

20/04/2017 | 00:06 | מאת: אמא מודאגת מאוד

כלומר שהנקודות חן מצריכות בדיקה כי זה יכול להעיד על משהו? בגלל שזה לא בנורמל שנקודות חן יגדילו על הלשון ?

אין סיבה לדאגה- י לא כל "נקודה" על הלשון היא נקודת חן. אולי מדובר (למשל) בהמנגיומה? (כלי דם גדול) לצערי אין כל אפשרות לאבחן דרך האינטרנט! פשוט פני לבדיקה פיזית ע"י רופא (ניתן בהחלט להתחיל אצל רופא הילדים) ותקבלי תשובה מדויקת יותר..

14/04/2017 | 14:23 | מאת: עינת

שלום דוקטור הייתי היום אצל רופאת עור הרופאה בדקה את הנגע בדרמוסקופ ואמרה שהיא ממש לא רואה שום דבר חריג בנגע ושום דבר חשוד ושזה ניראה ממש כמו שטף דם בגודל מילימטר אחד. היא אמרה שהיאנרוצה שכירורג יראה את זה כי הוא לא מבינה למה שנתיים לא עבר ושסביר להניח שהוא יקח לביופסיה למרות שזה ניראה שפירי לחלוטין התייעצתי עם רופא בפורום כלי דם ואמר שזה נראה כמו נגע וקסולרי ושזה מצריך בדיקת כירור עור וכירורג כלי דם רציתי לשאול שתי שאלות 1 האם יש סיכוי שהנגע ממאיר למראות שהרופאה ראתה דרך דרמוסקופ שזה ללא שום עדות לשינוי. וחוץ מזה היא אמרה שזה ממש לא ניראה כמו נקדות חן אלא שטף דם 2. מהו נגע וקסולרי האם יש לי ממה לחשוש? יש סיכוי שלמרות שהכיררג לא יראה כלום בדרמוסקופ ירצה בכל זאת לשלוח לביופסי? הרופאה רשמה במכתב רק נגע חום בגודל מילימטר אחד

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי כל דרך להתיחס למה שהרופאה ראתה בלי לבדוק את הנגע בעצמי. אם את סומכת על הרופאה- מה טוב, ואם לא- תפני לקבל חוות דעת נוספת מרופא אחר.

שלום לפני שנה וחצי בערך הבחנתי בנקודת חן אדומה בכף ידי בגודל פחות משני מַמ לפני כשבוע הרגשתי שהיא בולטת כמו פצע יכול להיות שהיתה גם לפני ולא ידעתי יש לי תור לכירורג פלסטי בעוד חודש אך ברצוני להבין למרות שבכל מקרה כמובן אלך לבדוק 1 האם נגע קטן כל כך שלא גדל יכול להיות ממאיר? 2 האם יתכן שבמשך שנה לא הופיעו סימפטומים נוספים? אני בת 32 בריאה בדרך כלל ללא היסטוריה משפחתית אך לאור מה שקראתי אני מוטרדת מאוד 3 האם יש שומות בצבע אדום בגודל ראש סיכה ואם כן איזה עוד סוגים יש חוץ מנגע ממהיר? 4 האם יתכן שבמשך זמן רב לא התפשטה? בשנה האחרונה ביצעתי אולטרסאונד בבלוטות לימפה בבדיקת שד שיגרתית שיצאו תקינות וכך כל בדיקות הדם

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית את צריכה בדיקת רופא עור עם דרמוסקופ ולא כירורג פלסטי. גם נגע קטן יכול להיות ממאיר, אולם הסיכוי לכך אינו גבוה. רוב הסיכוי שמה שאת מתארת הינו המנגיומה- גידול שפיר ושכיח של כלי דם, אולם כמובן רק בדיקת רופא, ולא אינטרנט, יתנו את התשובה.

עזרת לי מאוד, תודה רבה וחג שמח

רציתי לציין שהנקודת חן בצבע חום נוטה לאדום לא בדייוק אדום בוהק רק עם מסתכלים מקרוב ניתן לראות שחציה המדיוק בצבע חום אדמדם כהה וצידה השני בצבע חום אדמדם בהיר הגוון הוא אותו גוון

06/04/2017 | 20:29 | מאת: אולגה

שלום, עברתי ניתוח כירוגי להסרת קרצינומה של תאי הקשקש. בשוק הרגל. וכיום הגיע תוצאה מהפתלוגיה לאחר הניתוח. נכתב " קטע עור בקוטר 4 ס"מ על פניו אזור אפור בלתי סדיר בקוטר 2.2 ס"מ." למה הכוונה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זהו התיאור החיצוני של הנגע (לא אבחנה, אלא מה שהפתולוג ראה ללא מיקרוסקופ).

10/04/2017 | 04:22 | מאת: אולגה

אז איך אפשר לדעת שהכל הוסר? אם הוא מתאר את הנגע שהוסר כאזור אפור בלתי סדיר? הרי השוליים צריכים להיות נקיים..

את התשובה צריכים לראות בחלק המתאר את הממצא המיקרוסקופי.

06/04/2017 | 19:49 | מאת: עינת

שלום לפני מספר חודשים יצאה לי נקודת חן בכף היד מחוספסת למגע האם ניראת חשודה יש לציין שלא שמתי לב אם ישתנתה מאז

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט... פני לרופא עור לבדיקה.

07/04/2017 | 23:25 | מאת: עינת

יש לי תור לעוד חודש רציתי לדעת האם ניראה דחוף

07/04/2017 | 23:52 | מאת: עינת

קובץמצורף

27/03/2017 | 04:34 | מאת: דור

שלום דוקטור קראתי לאחרונה מאמר שלפיו ה FDA בארה"ב הכיר בתרופה adcedris .. אני מקווה שאייתתי אותה נכון כתרופה פורצת דרך למחלת המיקוזיס פונגואידס ומאפשרת להגיע לריפוי לחלק ניכר מהמטופלים. האם זה נכון ? האם יש לה תופעות לוואי ? והאם ניתן לקבל בה טיפול בארץ? תודה מראש

התרופה מאושרת רק ל-MF שמבטא נוגדן CD30 ולאחר כישלון של טיפול סיסטמי (תרופתי) . לא ידוע לי על טיפול בה בישראל. בכל מקרה הטיפול ימתן רק למטופלים במצב קשה, שלשמחתנו הינם מיעוט מהלוקים במחלה.

25/03/2017 | 14:10 | מאת: יפה

הנני מאובחנת אחרי הוצאת זקיק של לוטה כמלנומה טייפ 3 מה זה אומר ודרגת הסיכון שלה להתפשטות יתר הבלוטות,וכמו כן האם זה ברגה חמורה מאד שדורשת טפולים נופיים אשמח מאד לקבל תשובה מהירה בנושא יפה

לקריאה נוספת והעמקה

הכוונה במלנומה בדרגה 3 היא מלנומה שהתפשטה לבלוטות הלימפה. לגבי סיכוי ההתפשטות והטיפולים הנדרשים אין לי די מידע אודות המקרה הפרטי שלך. עליך לפנות לאונקולוג, שלו יש את כל המידע הרלבנטי, והוא יענה לך תשובות הנכונות לגבייך. ככל סיכויי ההחלמה ממלנומה כזו הולכים ומשתפרים בהשוואה לשנים עברו עקב גילוי תרופות חדשות ויעילות.

13/03/2017 | 20:51 | מאת: יוני

בבדיקה שגרתית הופניתי להסרת שומה וכך נתכב בהפניה: "במרכז הגב נראה נבוס אטיפי בקוטר של 6 מ"מ עם רשת בלתי סדירים ו - BLOTCHES פיגמנטרים מחוץ לקוי ברשת> מופנה להסרה. עד כמה ההסרה דחופה? ימים? שבועות? אני טס לחול מחר בבוקר ל 14 יום. האם כדאי לבטל את הטיסה? שאלה נוספת ללא שום קשר לקודמת. ברור לי שגם אם יש חשד של 20% לנגע סרטני כדאי לבטל את הטיסה. אני שואל רק כי אני במתח ורוצה לדעת מה המצב האמיתי. האם החשש סביר או רחוק האם זה סביר יותר שמדובר בנגע סרטני או שסביר יותר שלא? (ברור לי לחלוטין שללא ביופסיה לא ניתן לקבוע אך אני שואל רק על מידת הסבירות) להלן קישור לתמונה של הנגע https://i.imgur.com/tSpLOBA.jpg [URL=https://www.fxp.co.il][IMG]https://i.imgur.com/tSpLOBA.jpg[/IMG][/URL] תודה רבה רבה מראש יוני

לקריאה נוספת והעמקה

הדיוק האבחנתי ששל תמונה רגילה הוא מקסימום 50%. רק עם תמונה דרמוסקופית אוכל לחוות דיעה סבירה יותר. בכל מקרה גם במקרה של (חלילה ) מלנומה דחיה של 14 יום לא תשנה משמעותית את הפרוגנוזה.

שלום מאחרי ההריון של בני בן החמש נוצר לי לי פס חום בהיר דק לאורך כל האגודל חמש שנים זה לא השתנה במקרה אתמול קראתי באינטרנט על ציפורניים ומהן מסמלות ונלחצתי מאוד באמת פס כזה יכול להעיד על סרטן העור גם שהוא לא משתנה במשך חמש שנים? אודה על תשובה בהקדם האפשרי

לקריאה נוספת והעמקה

לרוב מדובר בממצא שפיר לחלוטין. אולם מומלץ לפנות לרופא עור לבדיקה בעזרת דרמוסקופ.

שלום, לאחר ייעוץ עם שני רופאי עור הומלץ להסיר שומה חשודה מהקרפקת של בתי בת ה 7.5. מדובר על שומה בעלת 3 ס"מ קוטר עם מרכז כהה (dysplastic nevus). יש לנו תור לפלסטיקאי בעוד שבוע ורציתי לדעת האם ההליך יתבצע בהרדמה מלאה / טשטוש / זריקת הרדמה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה זו יש לשאול את המנתח. רק הוא קובע את טכניקת הניתוח.

03/03/2017 | 23:35 | מאת: נקודת לן

יש לי נקודת חן בירך שמאל שכל פעם הולכת וחוזרת אבל מגרדת אותי רוב היום וציבעה חום בהיר חלש האים זה מסוכן תודה מראש יהודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט. פנה לרופא עור לבדיקה.

21/02/2017 | 22:14 | מאת: דרור

לאחר הסרת גידול בפנים על סף האף ושליחה לביופסיה עודכנתי שיש לי KERATOACANTHOMA. מה זה אומר, מה עכשיו? למי לפנות? מה צפוי?. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בגידול סרטני אך אינו מסוכן לאחר הסרתו. . הפיתרון הוא להסירו בשלמות בניתוח ע"י כירורג פלסטי. לאחר מכן יש חלעקוב ולראות אם אינו חוזר במקום הניתוח.

שלום כבר תקופה שאני סובל מגרד, קילופי עור, יובש, ולפעמים גם שורף בעפעף השמאלי, בחצי שיותר קרוב לאף. זה מגיע גם לאזור הריסים, מה שתורם גם לתחושת גרד בעין. הייתי בעניין גם אצל רופא משפחה,וגם אצל רופא עיניים, קיבלתי טיפול במקסיטרול, לפעמים עזר, אבל גם א"כ, רק לזמן הטיפול עצמו. הייתי גם אצל רופא עור, ולאחר התלבטות וכששמע שמקסיטרול לא פתר את הבעיה נתן לי הידרואגיסטן, אבל הרופא עיניים אמר לי שלא כדאי. הייתי אצל רופא עיניים ונתן לי משחה בשם טוברקס (לא בשביל האנטיביוטיקה, אלא בשביל המשחה עצמה), וזה לא עזר, אלא אולי אף הגביר את היובש. מה זה הדבר הזה שיש לי? ממה זה נהיה? יש לזה פתרון? מדוע זה רק במקום אחד ובעין אחת? (אם היה מדובר באלרגיה זה היה צריך להיות בעוד מקומות?) יש עוד מה לבדוק? יכול להיות שזו מחלה כלשהי שדורשת התחייבות ובירור נוספים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה אינה קשורה לנושא הפורום.

האם ישנה האופציה לנקודת חן לגדול עקב גילוח בעזרת סכין באיזור? והאם עדיף במקרה כזה להפסיק להתגלח?

לקריאה נוספת והעמקה

לא לגדול, אבל יש סכנת זיהום. לכן כדאי לשקול גילוח עם מכונת גילוח חשמלית.

09/02/2017 | 11:08 | מאת: ליבי

שלום רב לביתי הוצאו שתי נקודות מכף הרגל. התוצאות: 1. נגע עור 0.3*0.2 בעובי 0.2 סמ עם כתם חום נקודתי acral junctional nevus, marings are free 2. קטע עור בשטח 0.580.3 סמ בעובי 0.2 סמ עם כתם אפור בקוטר 0.2 סמ acral compaund nevus, marigns are free האם התשובה תקינה או שישנה סיבה לדאגה?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בשומות תקינות לחלוטין.

01/02/2017 | 10:05 | מאת: יעל

שלום דר'. לאחרונה אובחנו אצלי בביופסיות מהפנים שני נגעים: האחד BCC והשני BOWEN'S DIS. הופנתי להשלמת הסרה בניתוח, לפי שיטת מוס. רציתי לשאול האם טיפול בפוטוראפיה יכול להתאים כתחליף לניתוח? האם יש דרך למנוע המשך והופעת גידולים מסוגים כאלו? לציין שבעבר כבר נותחתי מספר פעמים בשיטת מוס להסרת BCC מהפנים. מה שהשאיר צלקות. הגידולים ממשיכים ויוצאים באותם אזורים או סמוך להם. (אף וסנטר). אודה על תשובתך. יעל

לקריאה נוספת והעמקה

ניתוח בשיטת Mohs הוא האופציה המועדפת, המשיגה שיעורי ריפוי גבוהים תוך הפחתה בגודל הצלקות. PDT פחות יעיל וכואב למדי. ניעתן לשקול טיפול בתרופה כגון Neotigason להפחתת הופעת הגידולים החדשים- התייעצי עם הרופא המטפל.

25/01/2017 | 22:17 | מאת: קטי

שלום לבן שלי יש תופעה נדירה של נקודות חן ומסביבן הילה לבנה כמו כן גם בפטמות זה החל כשהוא היה בגיל 14 היום הוא בן 20 ושום דבר לא השתנה חוץ מההילות שגדלו יותר זה ממש מפריע לו ורציתי לשאול אם יש פתרון לזה והאם זה שכיח שיש הילה לבנה סביב הפטמות

לקריאה נוספת והעמקה

זהו מצב שכיח. לא ידוע לי על פיתרון מתבד פיתרון קוסמטי (מריחת מייק אפ וכו').

22/01/2017 | 10:12 | מאת: אור

שלום רב, בת 40. מזה שנים שיש לי נקודת חן בפנים עם שיער בקוטר של כ-4 ממ. בימים האחרונים חשה כאב באזור ובמישוש מרגישה כמו ציסטה מתחת לנקודה. הנקודה נראית ללא שינוי. אך הכאב והנפיחות מדאיגים אותי. האם זו תופעה מוכרת? אין סיפור של מלנומה במשפחה ואחת לחצי שנה אני נבדקת עקב ריבוי שומות. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

זו תופעה מוכרת ושכיחה, אך מומלץ להיבדק ע"י רופא עור בהקדם לשלילת שינויים אחרים בשומה.

21/01/2017 | 11:47 | מאת: יאנה

לום, אני בת 38, כל הזמן במעקב אצל רופא עור או כירורג פלסטי בגלל סיפור משפחתי (לסבתא הייתה מלנומה).כל נקודות החן שלי תמיד נמצאו בריאות, חלק הוצאו בגלל מיקום לא נוח, אבל נמצאו שפירות לחלוטין. הייתה לי נקודת חן בגב, בגודל כ-4 מ"מ, עגולה לחלוטין, בצבע חום רגיל, אחידה לגמרי בצבעה.הייתה די שטוחה, במגע ממש טיפה הורגשה שהיא בולטת מעל פני העור. לפני פחות משנה שמתי לב שהיא דוהה, היא נראתה לי בהירה יותר (היא גם הורגשה לי טיפה יבשה במגע), לפני כ 4 חודשים הייתי ביעוץ של רופא עור (שהסתכלה עם מכשיר דרמטוסקופ נראה לי) וגם כירורג פלסטי, שניהם טענו שהיא נראית בריאה לחלוטין. אתמול שמתי לב שהיא כמעט נעלמה לגמרי, בקושי אפשר לזהות את המקום, במגע לא מורגש כלום בכלל, עור רגיל חלק לחלוטין כאילו לא הייתה, רק סממן בהיר מאוד עגול ואחיד. האם הדבר סיבה לדאגה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בתופעה שכיחה. אולם בכלמקרה אצויה בדיק רופא עור עדכנית (כמובן עם דרמוסקופ).

18/01/2017 | 14:32 | מאת: אביטל

עשיתי ביופסיה באוזן ואלו התוצאות שהתקבלו: malignant melanoma breslow thickness: 2.7 מ"מ clark level:4 no evidence of ulcerayion or regression mitotic rate: 5 per square mm distance to deep margin 0.35 mm side surgical margin involved מה זה אומר? מה הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר במלנומה חודרנית (עמוקה) שלא הוצאה בשלמותה. עליך לפנות בהקדם לכירורג ולהמשיך את הבירור והטיפול במחלה. לשם התתחלה יש לבצע ניתוח נוסף ובו מרחיבים את הניתוח הקודם ומוציאים את שארית הגידול, וכן מקובל לבצע ניתוח דגימה (ביופסיה) של "בלוטת הזקיף" : זוהי בלוטת הלימפה המנקזת את האיזור בו היתה המלנומה. מטרת הדגימה היא לבדוק האם הגידול התפשט (שלח גרורות ) לבלוטת הלימפה. כמו כן הכירורג יפנה אותך לבצע מספר בדיקות הדמיה כגון PET CT, ובהתאם לתוצאות יקבע המשך הטיפול. רפואה שלמה!

08/01/2017 | 12:28 | מאת: צליל

שלום ד״ר ניר נתנזון. מה שלומך? אני לא בטוחה שאכן הפורום מתאים ספציפית לשאלתי אך זה הפורום שמצאתי הכי לנכון לשאול בו. ברצוני לעשות קעקוע - והדבר היחיד המגביל הוא הוא הנושא הבריאותי. לאחר קריאת מספר כתבות בתחום הבנתי כי דיו הקעקוע עלול לגרום לשינויי DNA , ובעקבות כך להתפתחות תאים סרטניים. כמו גם אלרגיות ופריחה. רציתי לשאול את דעתך בנושא. האם מומלץ/ לא מומלץ עשיית קעקוע. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על מחקרים ארוכי טווח בנושא.

03/01/2017 | 01:26 | מאת: יוחאי

היי, יש לי נקודת חן שאיתי מאז ילדותי אך לאחרונה היא כואבת מאוד ובנוסף יוצאות ממנה שערות ( השערות מאז ומתמיד). מה לעשות אני פוחד שאין לי סרטן העור ובעיה דומה...

לקריאה נוספת והעמקה

פשוט פנה לבדיקת רופא עור- לא ניתן לאבחן דרך הפורום.

25/12/2016 | 14:08 | מאת: מיה

שלום האם אבקת סודה לשתייה במגע עם העור באופן יומיומי מסוכנת או עלולה לגרום לסרטן? נוהגים לשים סודה לשתייה לפתרת ברגליים ובמפשעות וגם במקום דאודורנט.. הפיתרון מצויין אך האם יש בו סכנה? (החשש שלי הוא בגלל שקראתי פעם שאישה מחו"ל השתמשה לאורך שנים בטלק שזה חומר שונה כמובן, על איבר מינה וחלתה שם בסרטן) תודה רבה

לא ידוע לי על סכנה כלשהי הקשורה בסודה לשתיה, אולם מצד שני לא ידוע על מחקרים שמישהו עשה בנושא...

22/12/2016 | 23:12 | מאת: אלונית

יצא לי כתם חום בציפורן בשני הרגליים בבוהן

22/12/2016 | 23:14 | מאת: אלונית

איך מוסיפים תמונה?

21/12/2016 | 23:39 | מאת: סיגל

האם נקודת חן יכולה להיות כתם בגוון כהה בעור. ומה ההבדל עם זה כתם בין נקודת חן לכתם קפה בחלב

לקריאה נוספת והעמקה

נקודת חן יכולה להיראות ככתם כהה. כתם "קפה בחלב" הינו כתם בגוןן חום בהיר שאינו קשור לנקודות חן.

11/12/2016 | 23:45 | מאת: אבנר

שלום רב , בשנים האחרונות מרגיש גולה ליד אפרכסת ימין . הגולה אינה רגישה למגע . היום החלטתי לבדוק אותה ובעצת רופא המשפחה הופנתי לא.א.ג . הרופא רשם בתשובתו ''לא נמצאו בלוטות לימפה מגדלות בצוואר . קדמית לאפרכסת ימין סמוך לשורש ההליקס נמוש נגע עורי כ 5 מ''מ הנע עם העור ונמוש רך ומעט פלוקטואנטי . אין אודם מקומי . הנגע לא רגיש . לסיכום - נראה כבלוטת חלב , יש מקום להוציאה אם יתפתח זיהום מקומי או גדילה של הנגע '' האם אפשר להסתפק באבחנה זו או שיש צורך לגשת לרופא עור ? קצת חושש ורוצה לשים את העניין מאחוריי . תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

תמיד כדאילהתיעץ גם עם רופא עור.

08/12/2016 | 19:56 | מאת: domin

<p>לאחרונה עברתי ניתוח מוז עקב מלנומה אונסיטו וכעת התגלו אחרי. הביופסיה קרציןנומה בסיס. האם יש בדיקה שיכולה לאתר נגעים שלא נראים לעין כמו בגב?</p>

לקריאה נוספת והעמקה

מיפוי שומות נותן מענה בדיוק לבעיה זו. ראה www.molemap.co.il

29/11/2016 | 16:29 | מאת: יסמין

שלום רב, קיבלתי תוצאות של ביאופסיה ( הורדתי נקודת חן קטנה במצח שרופא העור המצליץ להוריד) אבל אני לא מבינה אם התוצאה תקינה, לא יכולה לפרש. בדיקת מאקרוסקופית: התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדקת " מצל L שייב" ובה קטע עור בצורת גילוח בממדים 0.3-0.2X0.4 ס"מ. בדיקת מיקרוסקופית: Skin, left forehead, shave biopsy: TOP OF COMPOUND NEVUS/ SNOMED: T-01000, M-87600 אשמח לקבל פרוש של התוצאה. תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בשומה תקינה לחלוטין.

27/11/2016 | 16:22 | מאת: roi

שלום רב, לאחרונה החלתי לחוש גירוד בנקודות חן בגב העליון. אין דימום. אחת לשנה נבדק, פעם אחרונה לפני כשלושה חודשים. בצבא הורידו לי שתי נקודות שהיו תקינות. האם עלי ללכת לרופא כעת לבדוק את הנקודה?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כדאי ללכת ולהיבדק, אם כי לרוב לא מדובר בסימן בעייתי.

15/11/2016 | 01:44 | מאת: אבי

שלום ככל הנראה זה לא משהו חדש אצלי, אבל אתמול בפעם הראשונה הסתכלתי על המקום שמגרד ולפעמים גם שורף לי באשכים, וראיתי נקודות שחורות בולטות. הייתי אצל רופא עור שאמר שמדובר ב"נימי דם", ובגלל הגרד, נתן לי משחה "הידרואגיסטן" למשך שבועיים. מה זה הנימי דם הללו? (אם אני לא טועה, קרה לי בעבר שמצאתי כמה פעמים כתמים של דם על התחתונים. הדבר הזה יכול להחמיר או שפשוט זה כך ועלי לחיות עם זה? מחיפוש קצרצר בגוגל על פצעונים שחורים באשכים, ראיתי שיש דבר כזה וקוראים לו "angiokeratomas". האם לזה הכוונה ב"נימי דם" או שמדובר במשהו אחר? מצ"ב צילום שצילמתי מהיום (קליק ימני בעכבר- עבור ל, ומגיעים לתמונה) https://s17.postimg.org/d2qplw3un/20161115_010025.jpg תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מדובר באנגיוקרטומות .אלו הם גידולים שפירים של כלי דם. הם מאוד שכיחים אצל גברים. ניתן לטפל בהם ע"י לייזר או פשוט לחיות איתם...

31/08/2016 | 01:16 | מאת: הדס

לאחר שיעור גלישה ראשון התחיל כאב בנקודות החן בבטן סביב הטבור הנחתי שכתוצאה משכיבה על הגלשן ומאמץ ולא ייחסתי לכך חשיבות לאחר יומיים 2 מהן הגלידו, בלטו החוצה ואחד מהן נפלה תוך גירוד הגדולה מבניהן עומדת ליפול גם כן האם צריך להטריד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי שרופא עור יבדוק את האיזור כחודש עד חודשיים לאחר נשירת הגלד, לוודא כי אכן מדובר בנגע שפיר.

30/08/2016 | 17:45 | מאת: ליזי

הנני חברת קופת חולים מכבי וברצוני להסיר מספר סרחי עור קטנים בחנקן נוזלי. האם כל רופא עור עושה זאת ? האם הנך רופא מכבי ? אודה על תשובתך.

כן

26/08/2016 | 23:23 | מאת: שרי

יצא לי גוש בגב בגודל של כ 1-2 ס"מ שנראה כמו פצעון גדול זה כבר שנה הייתי אצל רופא עור והוא אמר שזה סתם שומן וכתב אטרומה העניין הוא שהוא לא עשה שום בדיקת ביופסיה, שום צילום איך אפשר לדעת רק ממראה ומישוש שזה לא סרטני ? הוא המליץ ללכת לכירורג ולהוציא, אולם אמר שזה לא דחוף. מה דעתך ? האם לא כל נגע כזה בולט על העור שנמצא כבר שנה שם מחייב ביופסיה ? אודה על התשובה

כמובן שללא ביופסיה לא ניתן לדעת בוודאות מה טיבו של הנגע, ולכן הרופא הפנה אותך גם לכירורג.מידת הדחיפות בהפניה נקבעת על ידי הרופא בהתאם לנסיונו.

26/08/2016 | 19:31 | מאת: לי

שלום דוקטור האם נקודות חן/ שומות בכף הרגל הן נדירות? האם לשומות / לנקודות חו שמופיעות בכף הרגל הסיכון למלנומה גבוה יותר מכל אזור אחר בגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שומות בכף הרגל אינן נדירות, ואינן מסוכנות יות רמכל שומה אחרת, אולם כמו כל שומה הן דורשות בדיקה עם דרמוסקופ ע"י רופא עור.

שלום, לאחר הסרת נקודת חן התקבלו התשובות האלו בביופיסיה: dysplastic compound nevus, the lesion reaches one of the inked margins, multiple deeper sections were performed. האם מדובר על סרטן המלנומה? אני מאוד מודאגת. בבקשה תשובתכם

01/09/2016 | 18:05 | מאת: נועה

אני לא המומחה אבל שלא תדאגי בינתיים, בחיפוש בגוגל זה מתאר ממצא שפיר, ממש לא סרטני.

21/08/2016 | 23:17 | מאת: שלומית

שלום רב אני בת 40. יש לי נקודה פצפונת, ממש פצפונת, על הצוואר מיזה זמן רב (חודשים לפחות, אולי יותר) בשבועות האחרונים אני מבחינה שהנקודה קיבלה "גובה", כלומר שהנקודה החומה קטנטנה נמצאת עכשיו בראש של משהו שנראה כמו פצעון (בצבע ורוד). זה נראה כאילו שהנקודה הקטנטנה הפכה לגבעה קטנטנה, רק ששולי הגבעה אינם חומים אלא ורודים. הנקודה איננה מגרדת ואיננה מרגישה שונה, אל עם אני למשל מגרדת אותה אז התחושה היא לא נעימה, מרגיש כאילו שאם אגרד קצת יותר חזק היא תיפול. קוטרה של הנקודה כמילימטר או שניים. האם יש מקום לחשש? לפי המידע שקראתי האינטרנט נקודה שגווניה לא אחידים היא מסוכנת. תודה רבה, שלומית

22/08/2016 | 01:25 | מאת: שלומית

תופסת להבהרה: הנקודה נראית כמו skin tag

15/08/2016 | 18:12 | מאת: רותם

שלום רב לאחרונה שמתי לב לנקודת חן חדשה בגודל של כ 2 מ"מ בלחי של בני בן ה 4, הוא בעל צבע עור לבן (אשכנזי). עד כמה יש צורך להיות מודאגים במצב כזה אצל ילד בגיל הזה והאם יש צורך ללכת לרופא עור לבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה לחשוש אולם בהחלט נדרשת בדיקת רופא עור העזרת דרמוסקופ

שלום רב בן 59 - לפני כחודשיים - שלושה הפד או הברזל של משקפי הראיה שלי גרם לי לקילוף קטן של העור בהיקף של 2 מ"מ במקום מגעו. הגלד שהופיע בתהליך הבראת הפצעון הוסר על ידי שלא במתכוון מספר פעמים ע"י גירוד מקרי או ניגוב במגבת. רק כעבור יותר מחודשיים הבנתי שעלי לנקוט יותר בזהירות כלפי אזור הפצע וקיבלתי מהרופא עור משחת אפלומצין ל10 ימים. בדרמוסקופ לא אובחן משהו מיוחד. הפצעון אינו מדמם אך העור החיצוני או הגלד לא ממהרים עדיין לחזור. אני נוטל תרופות שונות - קומדין, ליפיטור, נורבסק (לחץ דם) וסיאליס יומי לערמונית המוגדלת. אולי תרופות אלה מאיטות את ריפוי הפצעון? אין לי בכלל רקע משפחתי לסרטן העור אך אני מתחיל להיות מאוד מודאג ולחוץ... האם עלי לעבור ביופסיה או להמתין עוד קצת בסבלנות עד להחלמה מוחלטת של הפצעון? מה הסיכוי שמדובר בנגע סרטני? בתודה ובברכה

לקריאה נוספת והעמקה

ללא בדיקה אין לי כמובן כל אפשרות לדעת במה מדובר, אולם כל פצע שאינו מתרפא תוך מספר שבועות (בהנחה שין גרום המפריע לריפוי) דורש בדיקה חוזרת ולעיתים ביופסיה. התרופות שאתה נוטל אינן סיבה לעיכוב בריפוי פצע.

10/08/2016 | 19:14 | מאת: אנונימי

לום רב, בעלי עבר כריתת נבוס בגב התשובה ההיסטולוגית REEXCISION IS ADVICED/LENTIGINOUS NEVUS WITH ATIPIA אבחנות NEVUS-PIGMENTED ATYPICAL/ מה אומרת התשובה היות והוא התבקש לעשות הסרה נוספת מאותו אזור הפעם בבית חולים.

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה מראה שפהתולוג לא היה בטוח באבחנה ולכן ביקש (ליתר ביטחון) הרחבה של איזור הכריתה.

08/08/2016 | 13:37 | מאת: אנג'ל

לפני חודש וחצי הופיע לי פס שחור על האגודל. אציין שזה קרה בזמן שהייתי בהריון כאשר ילדתי לפני חודש והפס נשאר ולא שינה צבע. האם זה תופעת לוואי של הריון והפס יעלם או שזה יכול להעיד על מלמונה?

זאת אינה תופעה מוכרת בהריון. פני בהקדם לבדיקת רופא עור.

06/08/2016 | 20:10 | מאת: מתעניינת בפרטים

קיבלתי תשובה לבדיקה פתולוגית כאשר ההבחנה היא: Basal cell carcinoma. Multiple level sections were performed. T01000 M80903 תודה

מדובר בגידול הסרטני הנפוץ ביותר אצל בני האדם. הוא קשור מאוד לחשפיה לשמש. נדיר מאוד שהוא גורם לגרורות ועיקר הנזק הוא ביצירת פצע גדול באיזור (אם לא מסירים אותו בזמן)- כלומר נזק אסתטי. בהסרה מלאה שיעור ההחלמה הוא 100%.

23/07/2016 | 15:19 | מאת: לימור

נקודת חן קטנה שהיתה לי על הבטן. בטעות חשבתי שזו נקודה שחורה של פצעון וניסיתי להוציאה פצעתי את המקום, במשך שבוע נוצר גלד מעט בולט כמו של פצע ולאחר שבוע אותו גלד נפל כעת הנקודה לא נמצאת יותר ויש רק סימן עגול אדום.. אני בלחץ שלמעשה גרמתי להסרה של נקודת חן ללא שליחתה לביופסיה. מה עושים במקרה כזה? כאשר למעשה אני לא יודעת עכשיו מה טיב הנקודה. האם כדאי לבצע ביופסיה מהאזור בו היא היתה? ואם כן תוך כמה זמן? כי ברגע שהפצע יגליד אולי לא אצליח לזהות את האזור המדויק בו היא היתה תודה

23/07/2016 | 15:41 | מאת: לימור

כעת כשנשאר סימן עגול אדום היכן שהייתה הנקודה אני חוששת שאולי היה מעט אודם ליד הנקודה ולכן חשבתי שזה פצעון אני מאוד בלחץ מזה שהיא נפלה ללא בדיקה פתולוגית מה ניתן לעשות כעת?

23/07/2016 | 16:08 | מאת: לימור

מתנצלת על ההצפה בשאלות כיצד ניתן לקבל החלטה האם כדאי לקחת בכל זאת ביופסיה מהאזור במידה והנקודה איננה אני בהריון באמצע חודש תשיעי, במידה וכדאי בכל זאת לקחת ביופסיה האם ניתן להמתין כחודש עד לאחר הלידה? (מדובר באזור הבטן כך שאין לי מושג האם ניתן לבצע כעת)

אין כל צורך להיות בלחץ. רוב הסיכויים שמדובר בשומה שפירה. ניתן בוודאי להמתין לאחר הלידה ולהגיע אז לבדיקת רופא עור, שיחליט האם יש מקום לביופסיה. ככלל, אם הפצע מתרפא לחלוטין ללא סימן הסיכון למלנומה קטן מאוד ונדרש רק מעקב.

23/07/2016 | 15:18 | מאת: דורית

במודעות השונות על מיפוי שומות מצוינת יעילותו בגילוי מלנומה ומעקב אחר נגעים פיגמנטריים. מה היעילות שלו במעקב אחר נגעים אחרים ובגילוי סרטן תאי הבסיס/הקשקש?

לקריאה נוספת והעמקה

מיפוי שומות לא נועד לגילוי סרטנים אלו, אולם כמובן שמתבצע מעקב אחר כל העור וניתן לגלות גם סרטנים אלו (אך הרבה פחוח קריטי לגלות אותם במהירות, להבדיל ממלנומה, מאחר ואינם קטלניים באותה מידה).

22/07/2016 | 21:16 | מאת: אילן

הייתי אצל פרוקלוג הציע לעבור סוג ניתוח tem האם בכל בית חולים עושים את זה במכבי זה עלה 4000 שקל ואין לי סכומים אלו

לקריאה נוספת והעמקה

הניתוח אינו מוכר לי. בכל מקרה הטיפול בסרטן כלול בסל הבריאות ואינך אמור לשלם על כך כלל. אני מציע כי תתיעץ עם רופא פרוקטולוג נוסף.

13/07/2016 | 21:27 | מאת: urs

שלום רב, בעלי עבר הסרת שומה מהגב והתוצאה שהתקבלה הי: LENTIGINOUS NEVUS WITH ATYPIA/REEXCISION IS ADVICED אבחנות: NEVUS-PIGMENTED/ ATYPICAL אשמח לדעת מה אומרת התשובה היות והוא נתבקש לבצע הסרה עמוקה יותר במקום הנגע לתשובתכם אודה ורד

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בשומה שפירה עם תאים מעט מוזרים אך לא מדובר בסרטן. לא ברור לי מדוע הומלצה כריתה נוספת.