נקודת חן חשודה - סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  סרטן העור ונקודות חן (שומות)

21/06/2020 | 20:51 | מאת: תומר

נקודת חן באזור הבטן גדלה מעט וגם שינתה צורתה. כירורג פלסטיקאי קבע לאחר הסתכלות עם הדרמוסקופ-״נגע באזור משמאל לטבור פיגמנטרי בקוטר של 8 ממ תחת דרמוסקופיה רישות גוון וצורה לא אחידים, באבחנה מבדלת שומה אטיפית״. ניתוח להסרת הנקודה כולה בעוד כחודש וחצי אז גם ישלחו אותה לביופסיה. האם שומה אטיפית היא לרוב שפירה? האם יש סיבה לדאגה? האם זה שישר אמר להוריד אותה אומר משהו? תודה!

הכירורג חשד שמדובר במלנומה, לכן המליץ על ביופסיה. עד קבלת תוצאות הביופסיה לא ניתן יהיה לדעת האם השומה שפירה או ממאירה (מלנומה).

22/06/2020 | 20:55 | מאת: תוצר

אבל הוא לא השתמש במילה מלנומה. השתמש במונח שומה אטיפית.

"שומה אטיפית" היא תיאור של מה שהוא ראה, כלומר "שומה מוזרה". מאחר והוא לא יכול היה על סמך מראה לקבוע אם היא שומה שפירה או מלנומה, אזי הוחלט לבצע ביופסיה.

מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)