עילפון לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

17/02/2019 | 15:50 | מאת: בן

שלום, אבי עבר לפני כשבועיים ניתוח מעקפים אצל פרופסור גיל בולוטין. אבי הוא ספורטאי בן 55 אשר היה צריך 3 מעקפים. מהלך הניתוח וההחלמה עברו בשלום ולאחר חמישה ימי אישפוז הוא שב הביתה. מקפיד לצעוד כל יום ולנוח. היום הגענו לביקורת ברמב"ם לאחר שבוע בבית ובעת הקימה והיציאה מהרכב אבי חש סחרחורת שהלכה והחמירה עד שלמעשה הוא התעלף לכמה שניות. לאחר אכילת סוכר ומנוחה חזר לעצמו. בבדיקה בביקורת הכל היה תקין מלבד לחץ הדם הנמוך. 90/55. יש להביא בחשבון שהתזונה של אבי בשבוע האחרון הייתה די דלה בגלל תופעות לוואי בטעם לאחר הניתוח. בנוסף הוא לוקח קרדילוק ואספירין כל בוקר. שאלתי היא כזאת: ממה יכולה הייתה להתרחש ההתעלפות? האם זה מצב מסוכן שדורש בירור מעמיק יותר מאשר אותו רופא בביקורת (ד"ר איתי שהיה חלק מהצוות המנתח) והאם ישנה האפשרות שזה יקרה שוב? תודה.

בן שלום מצטער על התגובה המאוחרת, עקב שהייתי בחו"ל. מה שלום אביך בימים אלו? יתכן בהחלט שתזונה לא טובה, שתייה לא מספקת וגם הטיפול התרופתי גרמו לירידת לחץ דם עד לכמעט התעלפות. לאחר ניתוח לב מאוד חשוב להקפיד על שתייה מרובה ותזונה טובה, במיוחד עד לעליית ההמוגלובין לרמה כמו טרם הניתוח. אם עדיין יש חולשה, בבקשה תתאם ביקורת חוזרת במרפאה על מנת שנוכל למצוא את הסיבה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב