נגישות
נגישות

חשד לתסמונת אנטי פוספו ליפידים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/07/2019 | 13:52 | מאת: אדוה ר.

שלום רב, התחלנו לפני כ- 9 חודשים לנסות להיכנס להריון. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם במטרה לברר 2 הפלות שהתרחשו בשבוע 5 במשך תקופה זו. אני בת 34, יש לי ילדה אחת בת שנה וחצי שנולדה בלידה רגילה ומהלך הריון תקין. בריאה בדרך כלל וללא תלונות בריאותיות. תוצאות הבדיקות הראו חשד לתסמונת אנטי פוספוליפידים והן מצורפות כאן בהמשך. אני לאחר התייעצות עם רופא נשים מומחה לפריון ולאחר התייעצות עם המטולוג. העמדות של שני הרופאים מנוגדות במעט, אני אוספת עוד דעות ועוד חוות דעת לפני שאני מחליטה כיצד להמשיך : 1. עמדת ההמוטולוג- ישנו חשד ל APLAS. על מנת לאמת את קיום התסמונת עליי לבצע בדיקות חוזרות בעוד 3 חודשים. במידה וגם בדיקה זו תעלה את אותם מדדים בעייתיים ניתן לאמת את התסמונת. מרגע האימות יש לקחת אספירין עד להריון וזריקות קלסקן בזמן ההריון ומשכב הלידה. לדעת ההמוטולוג יש להמתין 3 חודשים ולא להיכנס להריון משני טעמים, האחד שנוכל לאמת שאכן ישנו APLAS והשני הוא שהבדיקה הראשונה עשויה להיות מוטה בשל זיהום ויראלי וכן ייתכן שהבדיקה השנייה תצא תקינה. אם לא אחכה בכניסה להריון נצטרך לפסוק לחומרה ולקבל אספירין וקלסקן בכל מצב. 2.עמדת הגניקולוג מומחה לפריון- APLAS נפוץ, אין טעם לחכות, נתחיל מיד עם אספירין ומרגע הכניסה להריון נבצע זריקות קלסקן. מגדיר את ההפלות כהריונות כימים בשל השלב המוקדם בו התרחשו. במקביל הפנה אותי לבדיקת דם לפרופיל הורמונלי,מעקב זקיקים והפנה את בעלי לבדיקת איכות הזרע. 3.דעתה של רופאת המשפחה- אם נעשה בדיקה חוזרת והכל ייצא תקין ובנורמה, עדיין קשה להתעלם מהבדיקה הראשונה, ולהתעלם מזה שהיו 2 הפלות. אז שאלתי היא מה דעתך מנקודת מבט של מומחה לפריון, להמתין או לא. קבעתי תור לעוד חוות דעת אצל פרופ' מומחה לפריון, אבל היא רק עוד חודשיים. להלן תוצאות הבדיקות: זוהי הסרולוגיה: FIBRINOGEN 603, ערך מקסימלי של הנורמה 530 APTT-Sec 36, ערך מקסימלי של הנורמה 35 INR בנורמה A.B2 GLYCOPROTEI IGG 86.2, ערך מקסימלי של הנורמה 20 ANTI CARDIOLIPIN IGA 25.6, ערך מקסימלי של הנורמה 20 ANTI CARDIOLIPIN IGG 81.5, ערך מקסימלי של הנורמה 20 RNP Index 3, ערך מקסימלי של הנורמה 0.9 RNP Index A 3, ערך מקסימלי של הנורמה 0.9 DNA (ds) Ab borderline 9.0 ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Positive by Bioplex ANA PATTERN NEGATIVE ANA TITER NEGATIVE DNA Ab CONF Negative RNP 68 <0.2 SmRNP <0.2 SSA-60 <0.2 SSA-52 <0.2 CHROMATIN 0.3 Index Anti Jo-1 Ab <0.2 Scl-70 Ab <0.2 ANTICENTROMERE Ab<0.2 SSA (Ro) SINGLE <0.2 SSB(La) SINGLE <0.2 RIBOSOMAL P Ab<0.2 ספירת דם תקינה. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2019 | 14:07 | מאת: אדוה ר.

בשאלתי מצאתי מספר טעויות הקלדה מתקנת את השאלה כאן למטה: התחלנו לפני כ- 9 חודשים לנסות להיכנס להריון. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם במטרה לברר 2 הפלות שהתרחשו בשבוע 5 במשך תקופה זו. אני בת 34, יש לי ילדה אחת בת שנה וחצי שנולדה בלידה רגילה ומהלך הריון תקין. בריאה בדרך כלל וללא תלונות בריאותיות. תוצאות הבדיקות הראו חשד לתסמונת אנטי פוספוליפידים והן מצורפות כאן בהמשך. אני לאחר התייעצות עם רופא נשים מומחה לפריון ולאחר התייעצות עם המטולוג. העמדות של שני הרופאים מנוגדות במעט, אני אוספת עוד דעות ועוד חוות דעת לפני שאני מחליטה כיצד להמשיך : 1. עמדת ההמוטולוג- ישנו חשד ל APLS. על מנת לאמת את קיום התסמונת עליי לבצע בדיקות חוזרות בעוד 3 חודשים. במידה וגם בדיקה זו תעלה את אותם מדדים בעייתיים ניתן לאמת את התסמונת. מרגע האימות יש לקחת אספירין עד להריון וזריקות קלקסן בזמן ההריון ומשכב הלידה. לדעת ההמוטולוג יש להמתין 3 חודשים ולא להיכנס להריון משני טעמים, האחד שנוכל לאמת שאכן ישנו APLS והשני הוא שהבדיקה הראשונה עשויה להיות מוטה בשל זיהום ויראלי וכן ייתכן שהבדיקה השנייה תצא תקינה. אם לא אחכה בכניסה להריון נצטרך לפסוק לחומרה ולקבל אספירין וקלקסן בכל מצב. 2.עמדת הגניקולוג מומחה לפריון- APLS נפוץ, אין טעם לחכות, נתחיל מיד עם אספירין ומרגע הכניסה להריון נבצע זריקות קלקסן. מגדיר את ההפלות כהריונות כימים בשל השלב המוקדם בו התרחשו. במקביל הפנה אותי לבדיקת דם לפרופיל הורמונלי, הפנה למעקב זקיקים והפנה את בעלי לבדיקת איכות הזרע. 3.דעתה של רופאת המשפחה- אם נעשה בדיקה חוזרת והכל ייצא תקין ובנורמה, עדיין קשה להתעלם מהבדיקה הראשונה, ולהתעלם מזה שהיו 2 הפלות. אז שאלתי היא מה דעתך מנקודת מבט של מומחה לפריון, להמתין או לא. קבעתי תור לעוד חוות דעת אצל פרופ' מומחה לפריון, אבל היא רק עוד חודשיים. להלן תוצאות הבדיקות: זוהי הסרולוגיה: FIBRINOGEN 603, ערך מקסימלי של הנורמה 530 APTT-Sec 36, ערך מקסימלי של הנורמה 35 INR בנורמה A.B2 GLYCOPROTEI IGG 86.2, ערך מקסימלי של הנורמה 20 ANTI CARDIOLIPIN IGA 25.6, ערך מקסימלי של הנורמה 20 ANTI CARDIOLIPIN IGG 81.5, ערך מקסימלי של הנורמה 20 RNP Index 3, ערך מקסימלי של הנורמה 0.9 RNP Index A 3, ערך מקסימלי של הנורמה 0.9 DNA (ds) Ab borderline 9.0 ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Positive by Bioplex ANA PATTERN NEGATIVE ANA TITER NEGATIVE DNA Ab CONF Negative RNP 68 <0.2 SmRNP <0.2 SSA-60 <0.2 SSA-52 <0.2 CHROMATIN 0.3 Index Anti Jo-1 Ab <0.2 Scl-70 Ab <0.2 ANTICENTROMERE Ab<0.2 SSA (Ro) SINGLE <0.2 SSB(La) SINGLE <0.2 RIBOSOMAL P Ab<0.2 ספירת דם תקינה. תודה רבה מראש

יש הגיון בדברי ההמטולוג, שלעתים קרובות בדיקה חוזרת תקינה, מאחר שהנוגדנים לפוספוליפידים יכולים לעלות באופן חולף בגלל תגובה הגוף לגירויים שונים. במידה והבדיקות יחזרו לנורמה תשתחררי מצורך לקחת במשך שנה קלקסן ואספירין, שלעתים קרובות חסרי תועלת במצבים של הפלות חוזרות שבעיקר נובעות מסיבות גנטיות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית