מעקב זקיקים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שחלות פוליציסטיות: התרופה - שינוי באורח החיים

תסמונת השחלות הפוליציסטיות אינה רק מקור לבעיות פריון אלא גם לבעיות מטבוליות, עם השלכות עתידיות. נשים עם עודף משקל הסובלות מהתסמונת יכולות להתגבר על בעיות אלה ללא כל טיפול תרופתי. הכיצד? התשובות בפנים תסמונת השחלות הפוליציסטיות (Polycistic Ovary Syndrom – PCOS) היא ההפרעה האנדוקרינית (הורמונלית) השכיחה ביותר אצל נשים בגיל הפריון ומופיעה בקרב 10-15% מהנשים בגיל הפריון. מבין כל הגורמים להפרעות בביוץ, תסמונת השחלות הפוליציסטיות היא הנפוצה ביותר, ולפיכך מהווה אחת הסיבות העיקריות לבעיות פריון.   מהם התסמינים של תסמונת השחלות הפוליציסטיות? התסמינים מאוד רחבים, לא אצל כל אישה יופיעו כל התסמינים. הם יכולים להתבטא בצורה שונה מאישה לאישה ואצל אותה אישה בשלבים שונים של חייה.   מה כוללים התסמינים? מחזורים בלתי סדירים הנובעים מביוץ מאוחר או חוסר ביוץ. בנוסף, עלולים להופיע תסמינים נוספים הקשורים לעודף הורמוני מין גבריים (שיעור יתר, אקנה ועוד).   תסמונת השחלות הפוליציסטיות היא הסיבה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים למעקב זקיקים

אולטרסאונד וגינלי - תמונת המחשה
אולטרסאונד וגינלי בדיקות האולטרסאונד מהוות חלק חשוב בתהליך המעקב אחר ההיריון. מה כוללת כל בדיקה ומדוע חשו...
fsh בדיקת דם - תמונת המחשה
fsh בדיקת דם בדיקות גנומיות לחולי סרטן הן האופציה הטיפולית המתקדמת ביותר, המאפשרת להתאים את הטיפול ל...
אי פוריות - תמונת המחשה
אי פוריות הבדיקה מאפשרת לאבחן מצבים בעייתיים ברחם כגון פוליפים או מיומות. הבדיקה היא אבחנתית או נ...
ביוץ - תמונת המחשה
ביוץ האם הזרעה תוך רחמית תגדיל את סיכויי הכניסה להיריון? הזרעה תוך רחמית (IUI) הינה טיפול נפ...
מחזור לא סדיר - תמונת המחשה
מחזור לא סדיר למרות שפע המידע הנגיש ברשת ובספרות המודפסת, יש לא מעט מיתוסים בנושא טיפולי פוריות, שמשו...
ivf - תמונת המחשה
ivf האם נגיף הקורונה המסתורי מהווה סיכון מיוחד לאשה בטיפולי פוריות או לאשה בהריון ולעובר? ה...
ללמוד עוד על מעקב זקיקים
להיכנס להריון - המסלול להצלחה-תמונה

הבנה של כמה עקרונות פשוטים יכולה לעזור לבני זוג לקצר את...

מאת: פרופ' זיידמן...
01/02/2004
שחלות פוליציסטיות: התרופה - שינוי באורח החיים-תמונה

תסמונת השחלות הפוליציסטיות אינה רק מקור לבעיות פריון אלא גם...

מאת: ד"ר גודין...
31/03/2019
מעקב זקיקים: האם את זקוקה?-תמונה

בדיקת מעקב זקיקים מסייעת במעקב אחר התפתחות הזקיקים בשחלה,...

מאת: ד"ר רבהון...
30/07/2017
שחלות פוליציסטיות, קווים לדמותן-תמונה

שליש מהאוכלוסיה סובלות מרמה זו או אחרת של התסמונת, המתבטאת...

מאת: פרופסור...
25/07/2004
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למעקב זקיקים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מעקב זקיקים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני בת 34. בעבר אובחנתיעם שחלות פוליציסטיות, אני מבייצת באופן סדיר מאד. יש לי 3 ילדים מהריונות טבעיים. את הקטנה הפסקתי להיניק לפני כמעט שנה ולאחר כ-6 שבועות מהפסקת ההנקה המחזור חזר להיות כרגיל וסדיר, רק שהכמות נהייתה ממש מועטת בקושי יום יומיים ואח"כ טיפות קטנות ממש עוד יומיים. ולשאלה, אני מאד רוצה להיות בהריון, לא מצליחה כ10 חודשים. האם זה קשור לווסת הקצרה? האם יש טעם בתרופות משרות ביוץ (כמו איקקלומין) במידה והביוץ קיים (החודש בדקתי עם מקלוני ביוץ והוא אכן היה כמשוער)? תודה לך

כדאי לעשות מעקב זקיקים לוודא את תקינות הביוץ. השראת ביוץ עם איקקלומין בהחלט יכולה לסייע בזירוז השגת ההיריון.

יש מצב שווסת קצרה מעידה על בעיה בביוץ?

יתכן, אבל בד"כ לא.

תודה גדולה באמת!

בהצלחה

שלום פרופ. משיח.. ותודה.. כמה זמן שורד זרע (שעבר השבחה) בגוף האשה-או כמה זמן יכול "להמתין" לביצית על מנת להפרות ?.. אני שואלת כי עשו לי הזרעה תוך ריחמית כבר ביום 10 *בלבד* לווסת + השבחת זרע , עם זריקת אביטרל חצי שעה לפני , (כי יצא לפני חופשת חג..) .. כשיום לפני באולטרסאונד נצפה זקיק בגודל 15 מ"מ וב. דם : ESTRADIOL (E-2) 876.7 pmol/L PROGESTERONE <0.48 LH 13.0 IU/L האם לא עשו לי הזרעה מוקדם מידי?.. כי היום (כנראה)קיבלתי ווסת סדיר לחלוטין לאחר 27 יום כמו תמיד - אז מכאן שהיה ביוץ רק ביום ה - 13 למרות האביטרל .. לכן אני שואלת : 1. האם ניתנה החלטה נכונה? או שהיו צריכים להמתין להזריע לאחר 4 יום - לאחר חופשת החג? (לא בחמישי אלא בשני..) 2. האם יכול להיות שלמרות האביטרל - הביוץ התקיים כרגיל אחרי 13 יום מהווסת ולא אחרי 11 יום מהווסת עם האביטרל לפני ? 3 . האם זרע יכול להמתין גם 3 או 4 ימים לביוץ וכך החלטתם היתה נכונה ? .. ממש סקרנית .... תודה לך ... וכל הכבוד על המענה כאן...

ולהזיע ביום שני מיד לאחר החג-זה בדיוק היום של הביוץ הטבעי תמיד...... מה דעתך ?... ממש ממתינה לתשובתך .. חג שמח ותודה

שאלות נוקבות שאיני רוצה לענות עליהן פן אפגע האמון שבין רופא ומטופלת. כל שברצוני לכתוב הוא, שהיום הקשר בין רופא למטופלת צריך להיות גלוי ועל השאלות הנכונות שלך צריך הרופא המטפל לענות.

שלום רב פרופסור משיח, אני בת 33, בריאה וללא בעיות פוריות ידועות עד כה. בתהליך לקראת הזרעה טבעית + אוביטרל. התחלתי מעקב זקיקים ובדיקות דם החודש והתוצאות מטרידות את מנוחתי: יום 11 למחזור: אסטרדיול 321, LH 11.1, רירית 3.4 וזקיק 7-8. יום 13 למחזור: אסטרדיול 212, LH 17.5, רירית 4.2 וזקיק 9. יום 16 למחזור: אסטרדיול 255, LH 18.6, רירית 4.6 וזקיק 9-10. * בכל הבדיקות הפרוגסטרון קטן מ-2. מעט נוזל בדוגלס. אמנם יש לי מחזורים ארוכים אבל חודש שעבר הכל התקדם לפי הספר (באותו יום מחזור בחודש שעבר האסטרדיול שלי כבר היה על 1000, רירית 8 וזקיק מוביל 17). מה קורה לי במחזור החודש? האם יש לי בעיית פוריות?

כל מחסור שונה. הפעם הביוץ יהיה מאוחר יותר-כשהזקיק יהיה בסבובות 20 ואז יש לצפות שגם ההורמונים יעלו וגם הרירית תתפתח.

שלום פרופסור משיח, הייתי היום אצל רופאת הפוריות והיא בדקה את השחלות ואמרה שהן מצויינות וגם הפרופיל ההורמונלי שעשיתי (אמנם עברה כמעט שנה מאז שעשיתי אך הרופאה אומרת שבגיל 33 הוא לא אמור להשתנות רבות). היא אמרה שהרירית התעבתה ל-6 אך עדיין הזקיק הכי גדול הוא 10 ואין מוביל. הרופאה ביקשה שאגיע לבדיקות דם ומעקב זקיקים ביום ראשון כדי לעשות בדיקה נוספת ואולי תהיה הפתעה כי המחזורים שלי ארוכים (35 יום בממוצע). יום ראשון הקרוב יהיה יום 23 למחזור שלי, האם יש אפשרות לביוץ עוד ביום זה?? ואם לא, למה בעצם מתרחשת התופעה בה אין ביוץ לאשה במצב פוריות תקין? תודה פרופסור!

מנסים להיכנס להריון כמעט שנה. מחזור סדיר, בדיקות דם תקינות. בדיקות זרע תקינות. צילום רחם תקין (לפני 4 שנים). קולפוסקופיה תקינה. אני חווה כל חודש בדיוק בזמן הביוץ דימום בינוני למשך כמה שעות. לא הכתמה קלה! אלא דימום כמו ווסת למשך חצי יום. אנחנו כרגע בסבב הזרעות, האם דבר זה יכול להשפיע על הפריה? יכול לפגוע בזרע? אני מאוד מתוסכלת...

יתכן וטיפול הורמונלי יוכל להסדיר לך את הביוץ.

הבנתי תודה. אגב הביוץ עצמו סדיר. מעקב זקיקים תקין. כרגע נוטלת לוטרזול לקראת הזרעות. האם הדם יכול לפגוע בזרע?

דימום יכול להפריע ליכולת של הזירעונים להגיע לביצית.