כאבים בגב התחתון בזמן שינה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/12/2019 | 18:33 | מאת: מילנה

שלום, כחצי שנה אני סובלת מכאבי גב תחתון בזמן שינה עד כדי שאני מתעוררת מהשינה עם בכי כי לא יכולה לזוז או לעשות שום תנועה כי הכאבים מאוד חזקים בגב התחתון במיוחד מצד הימין . רוצה לציין שאני בת 33 עם רקע של כמה פריצות דיסק, L5-S1 בלט דיסק קטן מרכזי C5-C6 בקע שמאלי קטן ופורמינלי ימני קטן, C3-C4 בקע דו פורמינלי קטן. עקמת קלה יתכן אנטלגית, D10-L5 קשר שמורל קטן בלוחית עליונה של L3. אני לא יודעת אם הכאבים קשורים לנתונים האלו ? דר תעזור בבקשה אני לא יודעת לאן לפנות כבר? תודה

שלום מילנה, כאבי גב יכולים להיות כתוצאה מהממצאי ההדמייה שציינת אך אינן בהכרח נובעים מהם. אם הכאבים הם בזמן שינה בלבד הייתי מנסה לשנות לישון עם כרית בין הרגליים בשכיבה על הצד או מתחת לרגליים בשכיבה על הגב. אם לכאבים האלו מלווים גם סימנים נוירולוגיים כמו הקרנה לגפיים, נימול, הפרעות בשליטה על סוגרים כמו בריכת שתן או עצירת שתן צריך לגשת לבדיקת רופא. במידה ואין ממצאים אלו חשוב לבצע תנועתיות והפעלה של מפרקים על מנת להקל על הכאב. מכיוון שאלו המלצות כלליות ואינני יכולה לתת המלצות ספציפיות ללא בדיקה מקיפה ממליצה לך לפנות לפיזיותרפיה על מנת שהפיזיותרפיסט יבצע הערכה ומתן הדרכה וטיפול המיטיב איתך ביותר. בבדרכה ושינה טובה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה