כאב בעצם הזנב במעבר מישיבה לעמידה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

06/06/2019 | 08:27 | מאת: הדס

שלום, ילדתי (לידה שנייה) לפני שנה וחודשיים. שתי הלידות שלי היו רגילות וטבעיות (השנייה הייתה מהירה מאד וקרתה בבית:) ) עד עכשיו הייתי עם התינוק כך שאני לא יושבת הרבה. אבל אחרי שאני כן יושבת (מול מחשב, לאכול וכו'), במעבר לעמידה הרבה פעמים יש לי כאב בעצם הזנב, שבעצם מכריח אותי לעשות את תחילת הפעולה לאט. אחרי שאני מסיימת להיעמד הכאב נעלם לגמרי ואני לא מרגישה אותו בשום סיטואציה אחרת. שתי שאלות: * האם יש מקום לדאגה? כדאי לבדוק משהו? * האם יש משהו שניתן לעשות כדי להעלים את זה? (אני עושה פילטיס בערך פעם בשבוע) תודה! הדס

הדס שלום כאבים בעצם הזנב עשויים להופיע לאחר לידה, אני רואה שאת שנה וחודשיים לאחר הלידה, לא הבנתי אם הכאבים החלו מיד לאחר הלידה או לאחרונה. לדבריך הסיטואציה היחידה היא בקימה לעמידה, עם זאת אני מבינה שהדבר מפריע לך אחרת לא היית מתייעצת לגביו. אין סיבה לדאוג אבל גם אין סיבה לסבול מכאב שמפריע לשגרה. ממליצה לגשת לבדיקה של פיזיותרפיסטית של רצפת האגן- גם כי את אשה אחרי לידה וגם בשל הכאבים בעצם הזנב. הפיזיותרפיסטית תתשאל ותבדוק אותך ובהתאם לממצאים תבצע הדרכה וטיפול במטרה להקל על הכאבים לקימה רציפה ללא כאב. בינתיים- נהדר שאת מבצעת פעילות גופנית ופילאטיס היא פעילות מצויינת שכדאי להתמיד בה. בהצלחה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה