פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

6067 הודעות
5910 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

16/04/2024 | 10:28 | מאת: יוסי

עשיתי prk לפני כמה חודשים וכרגע יש לי ראייה כפולה. הרופא המליץ להשתמש בטיפות אלפגן פעמיים ביום למשך חודש. האם זה בטוח להשתמש בטיפות אלו גם אם הלחץ תוך עיני כרגע הוא 13? (האם זה לא מסוכן אם הלחץ תוך עיני יורד יותר מדי בעקבות הטיפות)

13/04/2024 | 14:56 | מאת: אריה

שלום עשיתי לפני שנה ניתוח לאסיק. אחרי הניתוח אחת העיניים שלי ראתה פחות טוב אך ככל הנראה שזה נגרם מיובש מפני שכאשר השתמשתי הטיפות עיניים הראייה התחדדה. נאמר לי שהיובש עובר. כבר שנה מניתוח ועדיין עם אותה תופעה האם זה הגיוני? האם יש סיכוי שהיובש הוא ישאר איתי לכל החיים? מה הזמן הסביר שזה יעבור

שלום, קשה לומר ללא בדיקה לא שכיח שיובש שלא היה קיים קודם נשאר מעבר לשנה. בד"כ אם יש יובש שנמשך הרבה זמן זה בעקבות יובש ברקע. יש להיבדק כדי לקבוע יותר פרטים. בברכה, ד"ר אורי מלר

09/04/2024 | 09:01 | מאת: אביהו

שלום רב, אני עומד לעבור ניתוח prk ואני מתכנן חופשה ארוכה שכוללת שהייה ממושכת בשמש, לשעות רבות ולמספר ימים רב. אם אני אשתמש במשקפי שמש כל הזמן, האם אני יכול לעשות זאת לאחר הניתוח ללא מגבלה העיקר להיות עם משקפי שמש?

שלום, אם תקפיד על הרכבת משקפי שמש בעת השהיה בשמש אז הסיכון לנזק נמוך ביותר. בהצלחה, ד"ר אורי מלר

09/04/2024 | 08:59 | מאת: אביהו

שלום. אני בן 40 נמצאתי מתאים לניתוח prk לתיקון מלא בשתי העיניים. אמרו לי שזה יקדים את הזמן בו אדרש למשקפיים מקרוב. המספרים שלי כיום מינוס 1.5 וצילינדר 1.5 בשתי העיניים. כיום יותר נוח לי לעבוד על מחשב עם משקפיים למרחוק מאשר ללא משקפיים. למה זה? והאם זה אומר שהניתוח דווקא יאפשר לי לעבוד על מחשב בלי משקפיים כלל (גם לא מקרוב). תודה

שלום, קוצר הראיה שקיים אצלך כיום מאפשר לראות לקרוב אך עדיין לתפקד טוב עם משקפי מרחק למחשב. לאחר הניתוח תהיה כמו כל בני גילך הזקוקים תחילה למשקפי קריאה אך לא למחשב, ובשלב מאוחר יותר גם למחשב. במקרה זה ניתן לשקול ניתוח רק בעין אחת אבל זה דורש בדיקה ושיחה עם המנתח. בהצלחה, ד"ר אורי מלר

08/04/2024 | 13:46 | מאת: רותם

היי, כשבועיים לאחר ששמתי סטרואידים (לאחר אינטרלסיק) עדיין ראיתי מטושטש, ונמצא בבדיקה שיש לי לחץ תוך עיני מוגבר. התחלתי להשתמש בטיפות טילופטיק. תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש שיפור בראייה? תודה

שלום, הדבר דורש מעקב אחר הלחץ. קשה לומר מתי יחול השיפור אבל נראה לי שתוך זמן קצר. בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום, יש בשתי העיניים erm. האם אפשר לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר כשיש erm בעיניים?

שלום, לצערי במצב זה לא מומלץ לבצע ניתוח לייזר להסרת המשקפיים

31/03/2024 | 09:07 | מאת: אסתי

שלום, 1) החדות ראיה שלי היא 6/9 בעין אחת ובעין השניה 6/10. החדות ראיה שלי פחות מ- 6/6, האםאפשר לעשות הסרת משקפיים בלייזר? 2) במידה ואחרי ניתוח קטרקט יש פער בין העיניים. האם אפשר בעין אחת להוריד בחצי מספר ולא את כל המספר כולו כדי שיהיה איזון בין העיניים?

שלום, 1. כן. אם שאר הפרמטרים תקינים אז אפשר. רק צריך לצפות שהמקסימום לא יהיה 6/6 2. עקרונית כן אבל זה תלוי בהמון גורמים וזה תלוי במצב

26/03/2024 | 09:49 | מאת: שירי

שלום, עשיתי prk לפני 4 וחצי חודשים ועדיין יש לי הילות וסנוורים בעיקר בלילות. האם יש משהו לעשות לגבי זה (טיפול כלשהו שאפשר לעשות) או שעדיין אתה ממליץ לחכות עם זה? האם זה עדיין יכול להעלם אחרי תקופה כה ארוכה? תודה מראש.

שלום, עדיין מוקדם לדבר על תוצאה סופית ולכן יש סיכוי שזה עוד ישתפר. בברכה, ד"ר אורי מלר

26/03/2024 | 08:15 | מאת: אסתי

שלום, במידה והחדות ראיה היא פחות מ- 6/6, האם אפשר לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים?

שלום, לא בטוח שהבנתי את השאלה אם הראיה 6/6 מדוע לתקן? ובכל מקרה מה שמתוקן הוא המספר הקיים. השיפור הראיה הוא פועל יוצא של התיקון. בברכה, ד"ר אורי מלר

31/03/2024 | 09:02 | מאת: אסתי

החדות ראיה שלי היא 6/9 בעין אחת ובעין השניה 6/10. החדות ראיה שלי פחות מ- 6/6 אפשר לעשות הסרת משקפיים בלייזר?

21/03/2024 | 20:00 | מאת: שירה

שלום דר, עשיתי prk והרופא הוציא לי את העדשות 3 ימים אחרי הניתוח. הוא אמר שהאפיתל עדיין מחלים אז לא לגעת בעין. האם הוצאת העדשה רק 3 ימים אחרי הניתוח יכול לגרום לבעיות ותופעות לוואי בעתיד? האם באמת היה כדאי לחכות עד שהאפיתל תגמור לצמוח בחזרה?

שלום רב, קשה להשיב. אם האפיתל החלים אז הכל בסדר אבל מדוע להפנות את השאלה לפורום ולא לרופא המנתח? בברכה, ד"ר אורי מלר

הפלסטיק העגול שיושב מתחת למכסה של הטיפות (סיסטיין ) החליק ונפל לי בתוך העין כשבאתי לטפטף. עד כמה זה קריטי? צריך להיבדק?

שלום, אם הראיה טובה ואין כאבים אין חובה להבדק. בברכה, ד"ר אורי מלר

13/03/2024 | 20:36 | מאת: מור

שלום, בת 40. עברתי את הניתוח ב 7.3 טופלתי באנטיביוטיקה, פרדניזון. עדיין מטופלת בסטורדקס ומשתמשת אולי לא מספיק בטיפות של הדמעות. רואה די טוב ומבינה שיש תהליך החלמה. היום הלכתי עם הבת שלי לרופא עיניים וביקשתי שיסתכל על העיניים שלי על הדרך. הוא הסתכל על עין שמאל וראה משהו, שם קצת חומר צהוב כדי לוודא שלא מדובר בשריטה ואכן לא מדובר בשריטה אך אמר שיש נקודה כלשהי על הקרנית שאני צריכה שיסתכל הרופא שניתח אותי. לטענתו לא דחוף ואפשר לחכות לביקורת ב 8.4 האמת, טיפה נלחצתי. מה זה יכול להיות? האם התופעה מוכרת ויכולה להיות חלק מההחלמה? האם תופעות כאלו קיימות שעוברות לבד? אני יודעת שקשה להגיד בלי לראות אבל מניחה שראיתם מקרים דומים. תודה מראש.

שלום רב, לא ניתן להשיב דרך פורם על שאלה זו. אם יש ספק יש להיבדק. בברכה, ד"ר אורי מלר

15/03/2024 | 18:34 | מאת: מור

נבדקתי. מסתבר שהנקודה המאוד קטנה הזאת הייתה שם אחרי הניתוח בביקורת. נשאלתי על ידי הרופא במה אני מתאפרת יום אחרי הניתוח, כנראה חשש שזה גרגיר קטנטן של זה. לטענתו היא תהיה שם תמיד, לא מפריעה לראייה ולא תזיק ולא תוביל לזיהום. מדובר ברופא עם המון שנים של ניסיון ומכון מאוד מומלץ. אמר שאני יכולה להיות רגועה. היא באמת לא מפריעה לי..החשש היחיד הוא שאולי זה עלול להזדהם בעתיד או משהו. האם אתה מכיר מצב דומה שכזה? תודה

13/03/2024 | 12:43 | מאת: שושי

כמה זמן אחרי ניתוח prk אפשר לטבול במקווה הרופא אמר לי בהתחלה חודש אני יודעת שהוא מאד מחמיר בהנחיות יותר מאחרים ראיתי פה בפורום שכתבתם שאפשר כבר שבוע אחרי הייתי רוצה לשמוע חוות דעת רפואית תודה רבה

שלום רב, ניתן לטבול במקווה כעבור 10 ימים. בברכה, ד"ר אורי מלר

אני בן 65מרכיב משקפיים מולטי פוקל האם ניתן אפשרי ורצוי לעשות ניתוח לייזר בגיל זה או שהסיכוי לשיפור הוא נמוך מה הסיכונים

שלום, בגיל זה לא ניתן לבצע לייזר להסרת משקפיים. בגיל זה ניתן לבצע ניתוח קטרקט ואם אין קטרקט יש ניתוח להחלפת העדשה בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום, עשיתי ניתוח PRK לפני שבועיים. בעין שמאל הראייה שלי חלקה לגמרי, בעין ימין הראייה עדיין מטושטשת (לפני כמה ימים היא הייתה טובה יותר). זה הגיוני אחרי תקופת זמן כזו? יכול להיות שהראייה הייתה טובה ויש רגרסיה בראייה? מה ניתן לעשות?

שלום רב, החלמה מהניתוח עשויה להשתנות בין מטופל למטופל ואפילו בין עין לעין. יש להמתין בסבלנות להחלמה מלאה. בברכה, ד"ר אורי מלר

08/03/2024 | 01:28 | מאת: מרדכי

שלום וברכה חודשים אחרי ניתוח הסרת משקפים. ומאז פעמיים התקף חזק של מיגרנה, עד עכשו לא סבלתי ממיגרנה בכלל, יש קשר??

שלום רב, אין קשר בין הופעת מיגרנות לניתוח בברכה, ד"ר אורי מלר

02/03/2024 | 20:24 | מאת: תמר

שלום, עברתי לפני חודשיים ניתוח אינטרלאסיק. אני לא מרגישה יובש בעיניים אבל העיניים שלי עייפות מאוד ואני מרגישה שאני ממש צריכה להתאמץ כדי לראות. בנוסף, לעיתים קרובת הראיה שלי נהיית לא ממוקדת ומטושטשת ואני צריכה למצמץ ולהתאמץ כדי להתמקד מחדש. בביקורות נאמר לי שהכל תקין לגמרי ואני אפילו רואה יותר טוב משש שש. הרופא טוען שאני מדמיינת (לא נראה לי!!) או שזה יובש (אני שמה לחות לעיתים קרובות מאוד ולא מרגישה שינוי.) מה זה יכול להיות?? זה מפריע לי ומעייף אותי... תודה רבה!!!

שלום רב, לא ניתן דרך פורום וללא בדיקה להשיב על שאלות מסוג זה. לעיתים קיים פער בין הבדיקה האובייקטיבית לתחושת המטופל, ולרוב מדובר אכן ביובש גם אם זה לא נראה בבדיקה וגם אם משתמשים בטיפות. בברכה, ד"ר אורי מלר

עברתי ניתוח ולאחר 3 ימים עברתי הוצאה של העדשה . הוסבר לי שעדיין יש ארוזיה בשתי העיניים אך לא חייבים להחזיר את העדשה להחלמה אם הכאב נסבל. מאז הראיה משתפרת בקצב איטי. האם אכן במקרים אלה אין צורך בהשארת עדשות עד ריפוי של האפיתל והאם יש לזה השלכות?

שלום רב, אי אפשר להשיב ללא בדיקה. אם יש כאבים יש לחזור למכון בו נותחת. בברכה, ד"ר אורי מלר

האם זה לא תקין? מה לעשות? תודה!!

שלום, קשה לומר ללא בדיקה. אין קשר ישיר בין נפיחות בעפעפיים לסוג ניתוח שעברת. הייתי מליץ להיבדק ע"י רופא בקופ"ח כדי לראות שלא מתפתחת שעורה בעפעפיים ולפי ההמלצות לטפל בהצלחה, ד"ר אורי מלר

13/02/2024 | 13:36 | מאת: יוסי

הביאו לי שתי סוגי טיפות של סטרואידים ושמתי אותם במקביל במקום אחד בשבוע הראשון ואחד אחכ יש עם זה בעיה? מה עלי לעשות?

שלום, לא ניתן להמליץ על טיפול או שינוי בטיפול דרך פורום. יש להיוועץ עם הרופא שהמליץ זאת בהצלחה, ד"ר אורי מלר

12/02/2024 | 11:17 | מאת: בתיה

עברתי ניתוח לסיק לפני חודשיים.בעין שבה מונווישן יש תחושה של לחץ כשאני עוצמת את העין. כמו כן התחילה רגישות גבוהה לאור לא יכולה לצאת כשיש שמש אפילו עם משקפיים.יש לציין שסובלת מיובש נוראי בעיקר בלילה וכל הזמן שמה טיפות(כרגע סיסטן באלטנס)האם מצב תקין?ענין של זמן? תודה רבה

שלום, כן. ככל הנראה זה עניין של זמן אבל כן מולץ להעשיר את העיניים בדמעות מלאכותיות בברכה,ד"ר אורי מלר

עברתי ניתוח חיגור בעין שעבר בהצלחה, האם אוכל לעשות בעתיד ניתוח לייזר להסרת משקפיים?

שלום, קשה להשיב. יש הרבה שיקולים. אם למשל היה חיגור אז ככל הנראה המספר גבוה מאוד. יש להבדק. עקרונית אין מניעה אבל הייתי מקטין ציפיות בברכה, ד"ר אורי מלר

10/02/2024 | 22:04 | מאת: יסמין

עברתי ניתוח אינטרהלסיק והמנתח אומר שהעין מחלימה מצוין ומנסה כל הזמן להגיד לי שאני צריכה פחות ביקורות מהרגיל. לי מרגיש שאני עדיין לא רואה מספיק חד וצריכה לאמץ את העיניים. (הוא טוען שהכל מעולה וזה רק יובש שיחלוף) אשמח לדעת כמה ביקרות מקובל לעשות אחרי ניתוח מסוג זה ובאיזו תדירות. תודה רבה.

שלום בד״כ מדובר ב3-4 בקורת לאחר הניתוח

10/02/2024 | 21:47 | מאת: ניר

1. תוך כמה זמן (כמובן בערך) אמור לחלוף יובש בעיניים לאחר ניתוח אינטרה לאסיק? 2. תוך כמה זמן מתיצבת הראיה סופית ואני יודע שזאת הראיה שלי? 4. מתי אפשר כבר לשפשף עיניים בחופשיות? 3. עד כמה חשוב לשים משקפי שמש? (אני שם אבל קורה לפעמים ששוכח בטעות. זה מסוכן??) תודה רבה על המענה המקצועי שעוזר מאוד!!

שלום רב 1. זה אינדיבידואלי ומדתנה בין טופל למטופל. בד״כ מספר שבועות 2. תלוי בסוג הניתוח 3. שפשוף עיניים לא מומלץ ללא קשר לניתוח 4. משקפי שמש מאוד חשובות בעת חשיפה לשמש

09/02/2024 | 12:06 | מאת: הודיה

נמצאתי מתאימה לשתי השיטות ההתלבטות שלי היא כזאת.. אני אוהבת עדשות צבע..האם אחרי ניתוח לייזר אוכל להשים כשארצה ?אין בעיה עם זה ? האם יש שיטת ניתוח מומלצת יותר עבור אלה שחושבים כן להשים לפעמים עדשות צבע ?! מתלבטת באיזה שיטה לבחור הלאסיק או השניה... תודה רבה !

שלום אב עדשות צבע לא מומלצות ללא קשר לניתוח אם בכל זאת תחליטי להשתמש בעדשות מדע זה לא משנה באיזה ניתוח תבחרי

09/02/2024 | 07:12 | מאת: דודו

שלום עברתי ניתוח prk לפני כחודש ורציתי לדעת אם זה הגיוני שעדיין יש לי קושי וטשטוש שאני רואה טלוויזיה ומסתכל במסכי מחשב? גם כשאני קורא ספר או עיתון זה ככה. עין אחת יותר מטושטשת מהשנייה. ואם כן מתי אמור להסתדר? אני על טיפות "לוטמקס" כל 4 שעות.

שלום חודש הוא זמן קצר מידי כדי לדבר על תוצאה סופית. הדברים יסתדרו ככל הנראה בקרוב

שלום רב, אני בן 40. נמצאתי מתאים ל prk. המספרים שלי הם מינוס 1.5 וצילנדר 1.5 בשתי בעיניים. אני לא מתאים למונו וויזן וגם לא רוצה. 1. האם הניתוח יתקן גם את ראיית הלילה ל 6/6 כך שלא אצטרך משקפיים 2. אם כרגע אני רואה טוב למקרוב גם עם משקפי מרחק, האם אראה טוב מקרוב גם לאחר הניתוח ?

בגילך לאחר הניתוח תוכל לראות היטב למרחק. לקריאה תזדקק בשנים הקרובות משקפי קריאה

08/02/2024 | 09:20 | מאת: דן

בימים הראשונים לאחר lasik היה יובש משמעותי, השתמשתי פעם בשעה בסיסטיין אולטרה. המשכתי להשתמש בתדירות גבוהה, שלשום הריסים התחילו להיות דביקים ממש כששם טיפות ומחמיר בערב. מה נכון לעשות? לשטוף את העין אחרי הזלפת טיפות? יש מגבונים eye-care senaative, האם להשתמש בהם? להוריד תדירות שימוש בטיפות?

שלום רב, ניתן כבר לשטוף את העיניים אבל לא לשפשף. אם זה ממשיך ניתן לנסות ולהשתמש בסוג טיפות אחר - אולי לנסות ליפיטיר מולטי או הילוקומוד

07/02/2024 | 17:47 | מאת: אריאל

עברתי שבוע אחרי ניתוח lasik ויש לי יובש. 2 שאלות קטנות: 1. האם ססטיין היידריישן אמור לעזור נגד יובש יותר זמן מססטיין אולטרא? מה מהם מומלץ יותר? 2. קורה לי לפעמים שאני מאבד קצת פוקוס וצריך למצמץ כדי להחזיר, האם זה סימפטום של יובש? זה יכול לקרות גם חצי שעה אחרי הטיפות כשאין לי בכלל עקצוצים/הצקות בעין... תודה!

שלום 1. שני הסוגים טובים בצורה מאוד דומה 2. כן. זה סימפטום של יובש. זה אמור לחלוף עם הזמן

06/02/2024 | 15:42 | מאת: אהרן

יש עניין במשקפי שמש המכסים הרמטית את העיניים, גם מהצדדים? תודה מראש.

כן. זה יכול לעזור אבל לא חובה כיסוי מהצדדים

אני שלושה שבועות אחרי ניתוח אינטרה לאסיק. מרגיש שאני רואה סביר אבל ממש לא חד וברור מספיק. וזה מעייף ומציק מאוד. 1. האם הראייה אמורה להשתפר עוד או שזו הראיה שתהיה לי לתמיד? 2. ממה זה נובע? האם יכול להיות שהורידו לי בניתוח מספר לא מדויק? ומה אפשר לעשות? תודה

שלום, מדובר בזמן מאוד קצר לאחר הניתוח. הדברים אמורים להסתדר בהצלחה, ד"ר אורי מלר

איזה טיפות מומלצות יותר סיסטיין אולטרה או היילו קומוד? הבנתי שבהיילו קומוד אין חומרים משמרים בכלל ואם התחלתי עם טיפות מסויימות זה מסוכן להחליף לטיפות אחרות?

שלום, שני הסוגים טובים. אם התחלת בסוג אחד ויש הקלה הייתי ממשיך עם אותו סוג בהצלחה, ד"ר מלר

01/02/2024 | 11:33 | מאת: אפרת

אני שבוע אחרי ניתוח אינטרה לאסיק. הראייה חזרה אלי כבר (אף על פי שממש לא שש שש) אבל כל הזמן מרגיש לי שהעיניים מאוד עייפות וצריכות נורא להתאמץ על מנת לראות ולהתמקד ולא סתם לבהות זה ברמה שזה מפריע לי בתפקוד ומעייף אותי מאוד. (אציין שאני מקפידה על כל הטיפות וכן על טיפות לחות בתדירות גבוהה מאוד) כל מי שאני מכירה שכח מהניתוח כבר אחרי יומיים שלושה ולכן אני מאוד מודאגת. האם זה אמר לעבור?? ומתי?? תודה!

שלום, ככל הנראה מדובר ביובש וזה אמור לחלוף בברכה, ד"ר אורי מלר

לאחרונה התחיל להופיע כאב באזור של הרכה הימנית בכל בעם שאני משתעל או מתעטש וזה קורה גם אם אני מתכופף עם הראש לרצפה. יכול להיות קשור ללחץ תוך עיני?

שלום רב, אין קשר ליתר לחץ תוך עיני אבל אם יש בעיה מומלץ להבדק בברכה, ד"ר אורי מלר

רציתי לשאול אם לוקחים את הטיפות כשאני עובד לילות, ואם כן אז באיזה סדר (כמו ביום?)

שלום רב, אם היום שלך התחלף והעבודה היא בלילות אז כן. לזלף טיפות פחות או יותר באותו האופן בלילה, במקום ביום. בברכה, ד"ר אורי מלר

29/01/2024 | 13:53 | מאת: דניאל

יש לי דקירות במצמוץ של העין ובהזזה של העין עברו כבר יותר מ10 ימים מאז הניתוח(prk). זה קורה לי רק בעין אחת.

שלום רב רוב הסיכויים שמדובר ביובש. יש להעשיר את העיניים בדמעות מלאכותיות. בהצלחה, ד"ר אורי מלר

28/01/2024 | 10:59 | מאת: שלומי

11 ימים אחרי ניתוח לייזר בעיניים בטעות שפשפתי בעין, יש סיכוי לנזק כלשהו?

שלום הסיכוי לנזק נמוך ביותר. בברכה, ד"ר אורי מלר

רשום לי להתחיל לקחת מ8 בבוקר כל 4 שעות את הטיפות (ויגהמוקס ולוטמקס), ושעה אחרי לטפטף ססטיין אבל קמתי ב10 ופספסתי את הסבב הראשון. הסבב הבא בשעה 12:00. צריך לטפטף בכל זאת או לדלג על המנה הזאת? אני שבוע לאחר הניתוח. אשמח לתשובה תודה

שלום, אין בעיה. ניתן לדלג בברכה, ד"ר אורי מלר

24/01/2024 | 22:27 | מאת: דן

אפשרי להתקלח אחרי 6 ימים מהניתוח? עם סבון חפיפה והכל? לא מסוכן אם נכנסים מים לעין מהמקלחת?

שלום אין מניעה 6 ימים אחרי בברכה, ד"ר אורי מלר

23/01/2024 | 21:20 | מאת: סמדר

הי, בת 48 - עברתי לפני כמה ימים בדיקת התאמה לניתוח לייז רונמצאתי מתאימה ל-PRK בגלל קרניות דקות. המספרים שלי הם 7.25- ו 8.00- (ו-0.75 צילינדר בשתיהן). אשמח לדעת: * מה הסיכוי שיישאר לי מס' אחרי הניתוח? * מה הסיכויים ליובש בעיניים ולהילות/טשטושים? * בתוך כמה זמן מתייצבת הראייה בסוג זה של ניתוח? * האם יש לניתוח השפעה על פלואטרס? תודה :)

שלום לא ניתן להשיב ללא נתוני כל הבדיקות. בגדול צריך לקחת בחשבון שהמספרים גבוהים יש סיכוי שתהיה בעתיד נסיגה במספר שתצריך משקפיים. אין קשר לפלואטרס בברכה, ד"ר אורי מלר

23/01/2024 | 15:57 | מאת: שירה

שלום דר, עשיתי לייזר prk לפני חודש ושהלכתי לביקורת חודש אצל המנתח הוא אמר שיש לי טיפה לחץ תוך עיני ולכן המליץ על שימוש באלפגן תוך כדי שימוש בטיפות fml. יש לי כמה שאלות. 1) האם שימוש באלפגן יכול לפגוע ביכולת של העין לרפא כמו שצריך (או שהעין עדיין יתרפא כמו שצריך, כלומר, כמו מישהו בלי הלחץ עיני שלא לוקח את הטיפות)? 2) האם נתינת טיפות להורדת הלחץ תוך עיני תוך כדי לקיחת הטיפות האחרות זה משהו שכיח? 3) כרגע יש לי הילות וסנוורים מסביב לפנסים, האם זה יכול להיות בגלל הלחץ וברגע שזה ירד אז גם הסינוורים ירדו? 4) האם יש סיכוי שטיפות האלפגן יחמירו את בעיה של הסינוורים (כרגע אני מרגישה יותר סנוורים מאז שהתחלתי לקחת את האלפגן האם זה נורמלי)? דיברתי עם הרופא שלי לגבי זה אבל אשמח לעוד דעה. אשמח ממש לתגובה. תודה מראש!

שלום, א) לא גורם לפגיעה ביכולת הריפטי ב) לא נדיר ג) לא קשור ללחץ. זה אמור לחלוף ד) לא בברכה ד"ר אורי מלר

23/01/2024 | 15:51 | מאת: רוני

יש לי כאבים עמומים לא חזקים בשני העניים אתמול הורידו לי את העדשות הטיפוליות נורמלי שיש עדיין כאבים? והאם אפשרי לצפות בטלוויזיה? פוגע בתהליך ההחלמה?

שלום, עדיין תתכן רגישות באזור העיניים. ניתן לצפות בטלביזיה בברכה, ד"ר אורי מלר

22/01/2024 | 21:03 | מאת: ירין

שלום אני משתמש בטיפות דמעות מלאכותיות שרשום בנושא לאחר חודשיים של ניתוח אינטרלאסיק. רציתי לדעת האם אני חייב לעצום את העיניים למשך כדקה לפחות בכל פעם שאני מזליף את הטיפות?(ככה רשום בעלון לצרכן). מכיוון שאני כל פעם צריך לעצום אני לפעמים לא מזליף מכיוון שאין לי את הזמן לעצור ולעשות את זה. האם זה לא חובה וניתן להזליף ולפתוח עיניים כרגיל?

שלום רב, לא. אין צורך. ניתן לזלף רגיל ללא המתנה בהצלחה, ד"ר אורי מלר

21/01/2024 | 06:55 | מאת: חיים

שלום דוקטור, עברתי ניתוח קטרקט בו בטעות הושתלה עדשה לראייה מרחוק במקום לראייה מקרוב. נאמר לי כי האופציות לתיקון מעבר לשימוש במשקפיים הן ניתוח נוסף להחלפת העדשה בעדשה מתאימה או ניתוח לייזר לשינוי העדשה לראייה מקרוב. האם אפשרי ומה היית ממליץ? תודה.

שלום השאלה נשאלה ונענתה כבר פעמיים

18/01/2024 | 16:39 | מאת: אולגה

שלום ד ר אני בערך 12 שנים מרכיבה משקפיים הרבה שנים המינוס היה שלושת רווי ובשניים האחרונים זה גדל בהתחלה אחד וחצי היה לפני שנה וכיום -2 השאלה שלי האם ניתן לעשות ניתוח אם בשנתיים המספר השתנה?

שלום רב לא ניתן לתת המלצות ללא בדיקה ולכן יש להבדק בכדי לקבל את מירב הנתונים בברכה, ד"ר אורי מלר

16/01/2024 | 00:39 | מאת: רחל

אני שנה מהניתוח 1.לעיתים מרגישה קצת שורף בעין זה מעיד על יובש? 2.האם המתלה התאחה, או שעדיין יש סיכוי לתזוזה? והאם זה מסוכן? אשמח למענה

שלום רב, 1. בד"כ כן 2. הסיכוי לתזוזה של המתלה אפסית בהצלחה, ד"ר אורי מלר

15/01/2024 | 11:08 | מאת: דן

שלום רב, אם הקצה של הבקבוקון נגע בטעות בעיניים או במקום אחר, האם ניתן לנקות אותו עם פד אלכוהול ואז להשתמש באותם הטיפות שוב?

שלום רב כן. אפשרי בברכה, ד"ר אורי מלר

15/01/2024 | 08:31 | מאת: עובדיה ניסימוב

התפתחה אצלי בעין שמאל עכירות בקרנית לאחר ניתוח prk המנתח המליץ להמשיך עם fml פעמיים ביום בעין בתקווה שזה יעבור, ואני כבר חצי שנה מהניתוח ממשיך עם ה fml אבל העכירות לא עוברת האם להפסיק עם ה fml או שזה עדיין יכול לעזור? והאם זה מזיק לעין? תודה רבה

שלום רב, מדובר במקרה פרטני עליו יש להיוועץ עם הרופא המנתח לפי ממצאי הבדיקה ולא דרך פורום בברכה, ד"ר אורי מלר

15/01/2024 | 08:23 | מאת: עובדיה ניסימוב

האם מותר להשתמש בתכשיר שיער מינוקסידיל בתקופת הניתוח (prk) ולאחריו?

שלום רב, כן. אין מניעה בברכה, ד"ר אורי מלר

14/01/2024 | 13:33 | מאת: שמעון

שלום, אני חודש לאחר ניתוח 'לאסיק' מאז הניתוח נוצר אצלי קושי חדש בראייה מקרוב, האם זה תקין או דורש בדיקה?

שלום, הפורום הוא לא המקום לדון בכך. יש לדון בכך עם המנתח שלך. כל מקרה נשקל לגופו בהתאם לגיל ולמספר. אם אתה בגיל מעל 40-45 יש צורך במשקפי קריאה/ בהצלחה,ד"ר אורי מלר

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 122