פורום אבחון וטיפול במחלות מין
מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין

שלום רב , אני ואשתי קיבלנו טיפול באזניל (4 כדורים בבת אחת) לאחר שהתגלה חיידק מיקופלסמה גניטליום בבדיקת שתן pcr. בתוך פחות מיומיים נעלמו לי התסמינים לחלוטין ולאשתי נעלמים בהדרגה , היום אנחנו חמישה ימים אחרי הנטילה ונותרו לה ממש מעט הפרשות. האם אנחנו יכולים לחזור ולקיים יחסי מין לא מוגנים ? או שצריך להמתין תקופה.
לרופאים שלום. אני בן 24 ולפני 6 חודשים קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בת זוגי שהתברר לאחר מכן שהיא הייתה בתקופה זו עם נגע בעכוז צד שמאל, כל זה היה בחוץ לארץ. ובארץ בה נמצאתי לא עושים בדיקת דם ספציפית לTYPING של ההרפס. להפתעתי כשחזרתי לארץ ורציתי לעשות את הבדיקת דם שנקראת IGG TYPE SPECIFIC בקופת החולים שלי כללית הרופא התמהמה ולא היית לו תשובה ברורה. האם בדיקה זאת נעשית בארץ?? ואיפה? המידע חשוב לי כדי לדעת להבדיל ביניהם ולדעת איזה מהנגיפים אולי ותפסתי. נ.ב כשחזרתי לארץ כחודש לאחר קיום היחסי מין הלא מוגנים, גדל לי פצעון אחד בגודל ראש גפרור בבסיס הפין, אך פצע זה לא נפתח או דימם ולא כאב כלל. אשמח לתשובה בהקדם תודה
שלום לך בהחלט עושיםאת הבדיקה הזאת בארץ. אני לא יודע לגבי קופח כללית. אנחנו מבצעים אותה במעבדה שלנו. 048359614 נגע צריך לראות בעיניים. נשמח לעזור לך גם בזה
שלום רב, לפני שלושה שבועות קיימתי יחסי מין לא מוגנים. 5 ימים אחר כך היה לי חום והרופא בקופת חולים אמר שיש חשש לדלקת ריאות ונתן לי אנטיביוטיקה דוקסילין 100 מ"ג פעמיים ביום ל 8 ימים. יום אחרי סיום הטיפול היו לי דימומים מפי הטבעת בשירותים, גירוד, צריבה קלה בשתן והפרשה מוגלתית מהפין. אין חום. כעת אחרי שבוע אין לי תסמינים אלו למעט מעט גירוד באזור פי הטבעת ואיבר המין וצריבה קלה מאוד בשתן. הרופא בקופת חולים אמר שזה היה בגלל האנטיביוטיקה. השאלה שלי היא אם במידה וכאשר קיימתי יחסי מין נדבקתי בכלמידיה האם הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי 5 ימים אחכ חיסל אותה (כי אני יודע שמטפלים בכלמידיה באותה התרופה) או שצריך לחכות לסיום תקופת הדגירה והופעת תסמינים ורק אז להתחיל טיפול אנטיביוטי. כלומר אם במידה ונדבקתי בכלמידיה ולקחתי טיפול זה 5 ימים לאחר המגע המיני ללא הופעת סימנים הטיפול השמיד את המחלה בוודאות?
שלום רב, האם ניתן להידבק בחיידק הנ"ל כתוצאה מנשיקה? ואם אכן זה אפשרי, אז האם מכאן ניתן להסיק שאפשר להידבק בחיידק זה גם כתוצאה משימוש בכלי אוכל משותפים או חלוקה במזון כדוגמת ביס אחרי ביס או לגימה מבקבוק מים משותף? תודה מראש על זמנך והתייחסותך ושבוע טוב
שלום, נדבקתי בכלמידיה מבחורה ששכבתי איתה. קיבלתי טיפול (זריקה אנטיביוטית וכדורים לאנטיביוטיקה) מהאורולוג שלי. ברור כי אני לא יכול להמשיך לקיים יחסים עד שזה יעבור (אני עושה בדיקת שתן נוספת מחר). אך האם אני יכול להמשיך לאונן? תודה
שלום, לפני שנה הרגשתי חוסר נוחות באזור הנרתיק, מבדיקה שעשיתי לעצמי בבית ראיתי פצע קטן ונפוח באזור של השפה הפנימית, פניתי לרופא הנשים שלי שאמר שזה הרפס ונתן לי זובירקס למרות שלא היה נראה לי כמו הרפס מכיוון שלא היו הפרשות מהפצע. פניתי לרופא עור ומין לאחר מס' ימים והוא אמר שאומנם הפצע כבר לא טרי אבל זה ממש לא נראה כמו הרפס וכנראה שזו שריטה שנוצרה. שאלתי אם יש טעם לבצע בדיקת דם הוא אמר שלא. מאז הפצע חזר כמעט באותו מקום כבר פעמיים וכרגע יש לי פצע, נראה כמו בליטה קטנה (לא כמו כיב) וללא הפרשה. האם יתכן וזה הרפס? האם יש טעם לבצע בדיקת דם? אם זה חוזר ברותו מקום זה אומר בהכרח שזו מחלת מין? תודה
ניתן לקחת דגימה מהנגע לבדיקה מולקולרית לאיבחון הרפס. אם זה ממשיך תוכלי לפנות אלינו 048359614
שלום רב, לפי כמה ימים לאחר תחושת דקירות מתחת לשד הופיע במקום יובש שהלך והחריף. זה לא מגרד או כואב, רק מעט אדמומי ובעיקר מאוד יבש. מרחתי קרם קלנדולה שלא עזר. לאחר מכן היובש התפשט למקומות נוספים (בחלק הפנימי של המרפק ובאזור מסוים בישבן). מה זה יכול להיות? מה עליי לעשות? אשמח לדעתך המקצועית. תודה!
ביצעתי בדיקת HIV כ-8 שבועות ויומיים לאחר המגע החשוד, התוצאה שלילית. האם צריך לחזור על הבדיקה?
יש לי מסביב לפיו עור לבן ומתקלף מה זה יכול להיות?
זה אפשרי גם אצל נשים להעלים את הנגיף מהגוף ויסיר גם את היבלות לאחר שלייזר לא עזר להעלמתן?
שלום רב אני נשואה כ-3.5 שנים. לאחרונה החלו לי הפרשות לבנות סמיכות מהנרתיק. לאחר בדיקה אצל רופא נשים , התגלה מיקופלסמה גניטליום. לקחתי טיפול יחד עם בעלי והכל עבר. השאלה שלי היא כזאת - אנחנו חמש שנים ביחד ומעולם לא בגדתי בו , ייתכן שהמחלה הזאת הייתה בגופי מעל חמש שנים ? (ילדתי לפני שנה וחצי אם זה משנה). בכל אופן , אין חשש לבגידה מצד בעלי. אשמח לתשובתכם.
היי כבר כמה שנים לפעמים יש לי בתחתון כתם קטן בגודל 2 ממ בצבע לבן שקוף -כמו סיד- עשיתי את כל הבדיקות למחלות מין +אולטרסאונד ואין כלום-אין לי כאבים או צריבה אני היפוכונדר ועוקב אחרי זה כל הזמן ..מטריד אותי שזה אוליי משהו חמור יותר
איזה בדיקות
שלום, לפני כחודש עברתי בדיקות שגרתיות שחזרו חיוביות לגבי החיידק הנ״ל (בבדיקות קודמות התשובה היתה שלילית) אין לי קליניקה אך אני מעוניינת להיכנס להריון ונאמר לי שיש מחקרים הקושרים אותו ללידה מוקדמת והומלץ על טיפול. קיבלתי 4 כמוסות של אנזיל לטיפול חד פעמי אבל נאמר לי לקחת אותן 2 בבוקר ו2 בערב. עשיתי שוב בדיקה אחרי שלושה שבועות והתשובות שוב חזרו חיוביות. מה לעשות? לבקש שוב טיפול או שיש צורך באנטיביוטיקה אחרת? תודה מראש,
הי, רציתי לדעת אם יש בדיקות לאיתור מחלות מין אצל גבר? ומה מומלץ לבדוק לפני שאני ובן זוגי מוותרים על הקונדום? במידה ויש - מהיכן הוא יכול לקבל הפנייה (לאיזה רופא לפנות?) תודה
שלום רב האם ניתן להידבק באיידס באחת מן הדרכים הבאות? מנקודת מבט של הגבר ביחסי מין מזדמנים א. מין אוראלי שהגבר מעניק לבחורה באיבר המין שלה ב. מין אוראלי שהאישה מעניקה לגבר באיבר מינו ג. גרוי ידני של הגבר באיבר המין של האישה. מה הסכנה לגבר? ד. נשיקות ממושכות בנוסף, האם קיימת סכנה להידבקות במחלת מין כלשהי מלבד איידס באחד מן המקרים הנ"ל? מנקודת מבט של גבר מונוגמי לחלוטין תודה אלי
קיים מעבר של נוזלים גם במין אוראלי וגם בגירוי ידני . האם עדיין אין סכנת הידבקות? האם בכל הסעיפים שציינתי קיימת סכנת הידבקות במחלות מין שציינת? גם גירוי ידני? גם בנשיקות בהן יש מעבר רוק?
Ureaplasma Urealyticum האם ניתן להתרפא מזה לגמרי? אם כן הכיצד? לא מופיעים סיפטומים..
אבל האם אני מדבק לכל החיים?
לפני 20 שנה הייתי גר בחוץ לארץ ולדעתי נבדקתי במחלת מין הפרשה סמיכה מהפין למשך שבועים עם כאבים. זה עבר בלי אנטיביוטיקה אמנם. שאלתי איך אפשר לדעת מה זה היה יש בדיקת דם או אחרת? ואיך אפשר לדעת אם נשאר נזק? אני בן 50. תודה
שלום רב הייתה לי הפרשה מוגלתית מהפין בעקבות יחסי מין עם חברתי (יש לציין כי אנו בזוגיות מונוגמית כבר 4 שנים). לאחר בדיקת תרבית שנלקחה מההפרשה: גונוריאה - שלילי קנדידה - שלילי Culture - שלילי Epithelial cells ++ Wbcs + מה זה אומר ? אני ביום החמישי לדוקסילין וההפרשות עברו.
שלום. עשיתי 2 בדיקות IGG להרפס. השניה הייתה במרחק שלושה חודשים מהשניה. שתיהן יצאו שליליות. אבל מה ? כ-4 ימים לפני השניה, מחשש שהיה לי פצע שחשבתי שהוא הרפס התחלתי לקחת את הכדורי זובירקס (אוראלי) שלוש פעמים ביום. האם לקיחת הכדורים יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה לזיהוי נוגדנים ? אני חושש שאולי השפעתי על תוצאות הבדיקה.
כבר תקופה שהיו לי הרבה אי נוחויות באיבר המין והחלטתי לבדוק את זה,שלחתי לבדיקות מעבדה והתוצאות הראו שיש לי כלמידיה. הרופאה נתנה לי לקחת אנטיביוטיקת דוקסילין פעמיים ביום למשך עשרה ימים.היום אני כבר ביום השלישי -איך אני אמורה לדעת אחרי העשרה ימים האלה שאכן הטיפול האנטיביוטי עזר לי ונפטרתי מהכלמידיה? האם אני צריכה לעשות עוד בדיקה? ואם כן,האם אני יכולה לעשות זו דרך רופא משפחה ולא רופא נשים? -בכלמידיה נדבקתי מבן זוג מן העבר שהיום אנחנו כבר לא ביחד, ועכשיו בידיוק התחלתי קשר עם מישהו חדש. עדיין לא שכבנו ואני חושבת לחכות עד שאסיים את האנטיביוטיקה והכלמידיה תעבור ופשוט לא לספר לו..כי זה ממש לא נעים לי. ורק אחרי זה נשכב האם זה בטוח לשכב אחרי הטיפול האנטיביוטי? ואם הוא יירד לי אחרי העשרה ימים האלה עדיין יש סיכוי שהוא יידבק? השאלה שלי היא האם אני צריכה לחכות לגמרי לבדיקות מעבדה נוספות כדי לוודא שהכלמידיה עברה ורק אז לשכב איתו או אפילו לעשות איתו מין אוראלי? או שברגע שמסתיים העשרה ימים של האנטיביוטיקה אני יכולה כבר להרגיש בטוחה והוא יכול לרדת לי ואני לו?
אני משתמש בהורמון לבלוטת התריס בהוראת מומחה. הגדילו לי את המינון ופתאום שמתי לב שכל המערכת המינית מתפוצצת מפעילות כולל דחף למין שקצת היה רדום וכמות זרע הרבה יותר גדולה ובכלל זה קשור? ההורמון?
בדרך כלל הורמון בלוטות התריס לא קשור ישירות לפעילות מינית. מצד שני הורמון בלוטת התריס מעלה את המטבוליזם ואלי זאת הסיבה
בן 80 עקב בעיות ערמונית עם פד למניעת בריחת שתן. בכיפת הפין נהיה זהום רופא עור אמר שזה בלניטיס. זה אדום ועם הפרשה שקופה. נתנו משחה שלא עזרה ניסינו גם בטאקורטן עזר מעט. עכשיו מנסים טאלק טבעי שמוכרים בקופה עם אבקת תמצית עץ התה. זה נמכר בקופת כללית זה קצת מיבש את ההפרשה. מה עושים? איך מאבחנים ומטפלים?
שלום, יש לי שאלה. האם קנדידה יכולה להיות מלווה רק בריח רע ללא הפרשות וללא כאבים או עקצוצים?יש רק ריח.והאם מאכל מסוים יכול לגרום לריח באיבר המין?
לאחר בדיקות דם ושתן אובחנתי ב Ureaplasma Urealyticum ללא תסמינים והפרעות האם יש צורך לטפל ללא התסמינים? אם כן האם זה עובר לתמיד? רופא המשפחה שלי לא נתן לי יותר מדי מידע לצערי...
אם בבדיקה יצא לי m.hominis-pcr detected, האם אני צריך טיפול כלשהו במידה ואין תסמינים או כאב ואני לא סובל משום דבר? האם אני יכול להדביק מישהי במין אוראלי או וגינאלי?
1. לא צריך לקבל טיפול אם אין תסמינים 2. ניתן להדביק גם במין אוראלי וגם וגינלי אבל ברוב הפעמים אין תסמינים
מאוד כואב
אם התנשקתי עם מישהו בזמן שהיה לי הרפס בשפתיים, ולאחר מכן הוא ירד לי. יש סיכוי ששאריות רוק שלי בפה שלו ידביקו אותי בהרפס גניטלי? כמו כן, אם ירדתי לו ולאחר מכן הוא שם קונדום ואז שכבנו.. האם אוכל להדבק?
ברפס יכול להדביק גם במין אוראלי וגם בנשיקות. כשיש נגע הסיכוי לכך גבוה יותר. לא תמיד יש הדבקה . זה תלוי במידת החשיפה ורמת הנוגדנים של המקבל.
שלום רב בימים האחרונים אני סובל מהפרשות שקופות מהפין , לעתים חלביות מעט. אני מנהל מערכת יחסים עם בת זוג קבועה, שנינו שליליים למחלות מין מבדיקות שביצענו בעבר. לאחרונה אובחנה אצלה קנדידה שעברה אחרי כמה ימי טיפול. קיימנו יחסים בזמן שהפטרייה הייתה פעילה ומאז אני סובל מהתסמינים הנ״ל. יכול להיות שקנדידה תגרום לי לתסמינים כאלה ? כמו כן , אני סומך עליה במאה אחוז ואין חשש לבגידה מצדה. * יש אפשרות כי מישהו מאיתנו היה נשא של מחלת מין במשך כמה שנים ? * יתכן כי קיימות מחלות כאלה שעוברות לאו דווקא במגע מיני ?
היי,פעם שלישית שאני חווה הפרשה בפין, אובחנתי באורלפסמה ומיקופלסמה גניטליום, בפעם השלישית קיבלתי לפני יומיים זריקה רוצפין, ופלג'יל לשבוע .. וביומיים ההאלה ההפרשה הולכת וגוברת .. כרגע אני בחופשה ורציתי לשאול אם זה הגיוני ויש סיבה ?
יצאנית ביצעה בי מין אורלי קצר 30 שניות +- ללא קונדום וללא גמירה בפה מה הסבירות להידבקות במחלה, האם ומתי עלי להידבק ? במקרה של הידבקות האם אני מדבק ישר אחרי האקט, או יקח זמן עד שמחלה תפרוץ ?
התפרץ אצלי הרפס בדגדגן פעם ראשונה, הלכתי לרופא לקבל טיפול (כדורים). אני וחבר שלי לא שכבנו עדיין. הוא *לא* ירד לי, אבל אני ירדתי לו, האם יש סיכוי שהדבקתי אותו אם ההרפס שלי הוא בפות?
ערב טוב, לפני יומיים הרכשתי לפתע גרד באיזור הימני של הפין בלבד. כרגע ישנה אדמומיות על כיפת הפין מצידו הימני וגולש לאיזור העורלה ולמעט על גוף הפין עצמו. במקביל ישנה מעט הפרשה מהפין שכרגע מטופלת בדוקסילין 100 מ"ג. חייב לציין שהמקרה הזה הוא מקרה חוסר פעם שניה שקורה לי. הפרשה מהפין קרתה לי בעבר כשהיה סקס לא מוגן והתגלה אוראופלזמה שטופלה בדוקסילין טף היא ונעלמה. מאחר ולא עשיתי סקס לאחרונה לא ברור לי איך ומדוע שני התסמינים הללו מופיעים. האם האודם קשור לפטריה או קנדידה כלשהי שניתן לטפל בקרם אני פטרייתי עם או בלי סטרואידים ואיך ייתכן שיש הפרשה כשמזה זמן מה לא הייתה שום פעילות מינית? אשמח לדעתך.
כמה זמן יש להמתין לאחר מין לא מוגן לביצוע בדיקות למחלות הבאות: איידס,עגבת,צהבת b c ,כלמידיה ,זיבה,הרפס 1 ו 2?
רציתי לדעת מה הפירוש של הבדיקה הזאת UREA.PARVUM-PCR??? כי רשום לי בתשובה של בדיקת שתן שזה Detected אשמח לקבל תשובה חג שמח ושנה טובה
האם שזה יצא חיובי ויש קצת אי נוחות באזור הנרתיק אבל לא מלווה בכאבים רק אי נוחות גם צריך לקחת ZETO?
שלום ד"ר, רופאת עור איבחנה אצלי Molluscum Contagiosum ליד המפשעה, צרבה את הנקודות בחנקו נוזלי ואמרה לי שזה מדבק למשך שנתיים. הייתי כל כך בהלם שלא שאלתי אותה את השאלה החשובה - האם זה אומר שאני לא יכולה לקיים יחסי מין במשך שנתיים?? כמו כן אשמח לדעת האם מותר לעשות טיפול לייזר להסרת שיער לא ישירות על המקום אבל קרוב, וכמובן אם יש לך המלצות לזירוז ההחלמה. תודה!
הייתי אצל זונה שעשתה לי רק ביד. הבעיה שבאמצע היא ירקה לי על הפין כדי שאגמור יותר מהר.. ואני כמעט בטוח שעבר שם משהו העור שלי שם היה חשוף ומשופשף.. אין לי כאבים אבל בסוף השתן יש לי מין דביקות כזו לא מוסברת.. מה לעשות בדיקת שתן תספיק? או שאצטרך גם בדיקת דם? איפה עושים את הבדיקות?
אבי בן 80. היה לו בעיות פרוסטטה קטטר ו גמל אבל דליפת שתן עם פד סופג בתחתון. נהיה לו אודם בעורלה והפרשה שקןפה. רופא עור אמר שזה בלניטיס. בלניטיס זה זהום כמו במחלות מין? או זהום כללי. הוא לוקח עדיין אנטיביוטיקה ספורדקס בגלל חיידק בשתן שנראה שעבר. המשחה היא dermacombin. זה לא ממש עוזר. האם המשחה ניזןרל יכולה לעזור? או יש משהו אחר הוא נורא סובל.
אני מניח שהבליניטיס שלך נובעת מהקטטר והגירוי באזור. כדאי משחה עם קורטיזון ואניטיביוטיקה כמו פוליקוטן ודרמקונבין
שלום לאחר שהופיעו לי תסמינים של צריבה בשתן והפרשה לבנה/שקופה מהפין, רופאת המשפחה נתנה לי לבצע בדיקת שתן רגילה,תרבית ולמחלות מין. התרבית יצאה תקינה, בדיקה כללית יצאה בגדול תקינה מלבד: ERYTHROCYTES-U STRIP 20 /µl LEUCOCYTES - U STRIP 250 /µl בבדיקה למחלות מין יצא שיש לי NEISSERIA GONOR-PCR. קיבלתי לאחר בדיקות השתן טיפול באנזיל (4 כדורים בבת אחת), כבר למחרת הפסיקו התסמינים ובהמשך היום נתנו לי זריקת רוצפין (נדמה לי 125 מ"ג). האם זה מספיק? האם יש משהו נוסף שעליי לבדוק/לבצע? מתי אפשר לחזור לקיים יחסים? תודה!
אני ממליץ בדרך כלל על טיפול במינון גבוה יותר של רוצפין (1 גרם) בשביל זיבה בחלל הפה שיכולה להיות גם ממין אוראלי ובדרך כלל לא נותנת סימנים קליניים אפשר לחכות. אם התלונות לא חוזורות אז אין צורך בטיפול נוסף
שלום, עשיתי בדיקות שגרתיות לstd וחזרו תוצאות חיוביות לבדיקה הנ״ל המידע באינטרנט מאוד סותר. בעבר ביצעתי בדיקות דומות והתוצאה היתה שלילית. אין לי תסמינים מיוחדים אך קראתי מחקרים שקושרים בין החיידק ללידה מוקדמת ואני רוצה להיכנס להריון בקרוב מה ההמלצות במקרה הנ״ל? תודה מראש
לפני שלושה שבועות נטלתי אנטיביוטיקה בגלל הפרשות צהובות(כמו בתמונה) וכאבים בשתן, הרופא אמר שיש לי מיקופלסמה גניטליום, עכשיו אחרי יחסי מין זה חזר לי, מה לעשות? שוב לבקש אנטיביוטיקה? זה כואב לי ומפחיד אותי מאוד. ראוי לציין שלחברה שלי אין כלום, היא עשתה בדיקות ואמרה שאין.
לדעתי כדאי לך לחזור לבדיקות. יכולה להיות הדבקה חוזרת כנס לקישור אלינו http://www.b-zion.org.il/pages/780.aspx
שלום, אני בן אדם שלא פעיל ככ מינית הרבה. אך היה לי סקס לאחרונה שלצערי היה שימוש במקום חומר סיכה בווזלין. הקונדום לפני מה שאני והפרטנר בדקנו לא נקרע לפחות לא ויזואלית .השאלה אם צריך ללכת להבדק בכל מקרה?יכול להיווצר מצב של הדבקה ?הסקס היה מוגן... תודה רבה
שלום בן 29 ובריא בד"כ. בעקבות חשד להדבקות במחלת מין (צריבה במתן שתן והפרשה לבנה-שקופה), ביצעתי כרגע בדיקת שתן כללית (ממתין לשאר הבדיקות שיגיעו). מצ"ב הבדיקה. לא יודע האם הערכים של ERYTHROCYTES LEUCOCYTES נחשבים תקינים?? * לא מצליח לצרף את התמונה, אנא העתיקו את את הקישור לשורת הכתובת: https://images.beok.co.il/UploadFiles/ForumMessagePics/111(3).JPG תודה!
שלום לא מצליח להעלות לכאן קבצים, אם תוכל להעתיק את הכתובת הנ"ל ולהדביק בשורת הכתובת, תופיע הבדיקה. https://images.beok.co.il/UploadFiles/ForumMessagePics/111(3).JPG
עשיתי בדיקות דם והתקבלה תוצאה חיובית לגבי הבדיקה הנל לבן זוגי לשעבר גילו שיש m.hominis ולכן עשיתי את הבדיקה האם זה בהכרח קשור? מדובר באותו חיידק? ויתכן שהוא נדבק ממני??
האם ניתן לקיים יחסי מין לא מוגנים אם זה הדבר היחיד שחיובי ללא תסמינים?.. שתינו נבדקנו הכל נקי חוץ מזה. מי הוא החיידק הזה למעשה?
שלום רב, אתמול גיליתי סימנים של זיבה (הפרשות וכדומה) הלכתי למר"מ, קיבלתי זריקה והתחלתי טיפול אנטיביוטי. נכון להיום, נראה שזה הולך ומשתפר (כמובן שאסיים את האנטיביוטיקה) שאלתי היא, האם גם בן הזוג שלי, שלא מראה סימנים של הדבקות צריך ללכת לקבל טיפול? מה הן הדרכים לביצוע בדיקה לגילוי המחלה לפני תחילת טיפול? תודה.
שלום שאלה מאוד ארוכה אשמח לקבל תשובה לפני יותר משנה בחורה מזדמנת ביצעה בי מין אוראלי בצורה מאוד מאוד אגרסיבית באופן מיידי (שניות בודדות)לאחר האקט חשתי כאב עצום בתוך הפין בימים לאחר מכן הכאב התחזק והופיעו כאבים עקצוצים בפין כאבים במפשעה .במשך חודשים רבים סבלתי מכאבים בפין ובאשכים.הייתי אצל הרבה רופאים מה שעזר לי מעט להרגיש טוב יותר היו כדורים פסיכאטריים שהעלימו חלק מהכאבים ותרופה בשם פרמיקסון שקבלתי מאורולוג. בכל מקרה בשל המודעות הגבוהה שלי למחלות מין החלטתי להבדק .כל בדיקה בצעתי מספר פעמים משום שאני יודע שיכול לקחת זמן עד שיופיעו נוגדנים . בוצעו הבדיקות הבאות: 1.PCR בשתן למחלות מין כגון כלמידיה,זיבה,טריכונאס ,אורופלזמה מיקופלזמה לסוגיהם (סהכ 7 מחלות מין) הבדיקות בוצעו כ10 ימים אחרי המגע(קופת חולים כללית) 3 חודשים וחצי שנה אחרי המגע במרפאה למחלות זיהומיות של בית החולים שיבא - תוצאות שליליות לכל המחלות דהיינו תקינות. 2.HIV COMBO - חודש לאחר המגע (קופת חולים כללית) 3 חודשים ו-6 חודשים אחרי המגע במרפאה למחלות זיהומיות של שיבא -תוצאות שליליות דהיינו תקינות 3.עגבת - חודש לאחר המגע (קופת חולים כללית) 3 חודשים ו-6 חודשים לאחר המגע תוצאות שליליות דהיינו תקינות 4.צהבת B ו-C - שלושה חודשים מהמגע וחצי שנה מהמגע במרפאה למחלות זיהומיות של שיבא כמו כן בוצע בדיקה 9 חודשים מהמגע בקופת חולים כללית כל התוצאות תקינות -שליליות 5.בוצע תרבית שתן ובדיקות שתן כלליות - התוצאות תקינות לאחר שבוע וחצי מהמגע ויותר משנה מהמגע 6.בוצע אולטראסאונד לפין ולשק האשכים הכל תקין לא נמצא כל סימן לדלקת 7.הכי חשוב!!! בדיקת הרפס 1 + 2- בוצע 5 וחצי שבועות מהמגע,13 שבועות מהמגע,7 וחצי חודשים מהמגע - כל הבדיקות הללו בוצעו במעבדות של בית החולים איכילוב-תוצאות שליליות דהיינו תקינות .למען הסר ספק אני כותב את התוצאות שחזרו שוב ושוב בשלושת הבדיקות הללו. Herpes IgG type 1 Negative Herpes IgG type 2 Negative (Herpes IgM Ab (1+2 Negative שאלתי היא האם אני יכול לסמוך על התוצאות של הבדיקות הללו בזמנים שנעשו לדעתכם?האם לדעתכם אפשר לסמוך על הבדיקות הסרולוגיות להרפס בזמנים שבוצעו? תודה רבה
שלום. שכבתי עם יצאנית לפני כ3 שבועות. היחסים היו מוגנים עם קונדום. מאז יש תחושה עמומה מאוד של צריבה בקצה הפין באופן כללי ולא בעצ מתן השתן. יש לציין שלאחר שלאחר האקט היו לי שלשולים וכאבי ביצים למשך מספר ימים (יש וריקוצלה לא יודע אם קשור). עשיתי בדיקות דם ושתן שלא מצביעות על משהו ספציפי. עשיתי בדיקות אצל אורולוג של שתן והוא טוען שאין לי לויקוציטים בכלל בשתן ולכן רוב הסיכויים שלא נדבקתי שוב. האם בדיקות שתן ודם מספיק ספציפיות לאבחן מחלה זיהומית כמו כלמידיה וזיבה? אני קראתי שיש צורך לעשות בדיקות pcr ספיצפיות. האם יש צורך בעת קבלת תוצאות אלו
שלום דוקטור שמי איתי אני בן 21 חווה מזה כמה שנים בעיה בגמירה, אני מאונן רגיל לא לוקח לי הרבה זמן לגמור אבל אני גומר *רק* כשאני מותח את שתי הרגליים חזק בשכיבה/ישיבה. מעולם לא הצלחתי להגיע לשפיכה מבלי למתוח את הרגלים. אני בתול, מאונן כל יום ואף כמה פעמים ביום, חייל בצה"ל, מטופל מזה כמה שנים בציפרלקס על בסיס יומיומי. אני מאוד מודאג כשאעשה סקס פעם ראשונה הבעיה תהווה מכשול אשמח לקבל עזרה דוקטור
היי, במהלך החודשיים, שלושה האחרונים יצאתי עם מישהו, כאשר רק פעם אחת הייתה ללא קונדום וממש מהר ביקשתי שיצא, כי אני ללא גלולות וחששתי בין היתר גם מהריון. הייתי בועד למלחמה באיידס וביצעתי שם את הבדיקה המהירה ואת הקומבו. חשוב לי לציין, שהסקס שקיימנו ללא קונדום היה חודש ושבוע לפני מועד הבדיקה בוועד, ולאחר מכן, קיימנו עוד פעמיים לפחות יחסי מין שהיו עם קונדום וגם אוראלי (ירידות וכד'). הבנתי שהבדיקה שעשיתי (הקומבו) יכולה לקלוט כבר הדבקה באיידס שבועיים לאחר החשיפה לנגיף, אז האם הבדיקה אמינה לגבי יחסי המין שבוצעו ללא קונדום חודש ושבוע לפני? ואם קיימנו עוד פעמיים אחכ יחסי מין עם קונדום כולל מין אוראלי, נניח אפילו שבוע לפני הבדיקה, האם עליי לחשוש מהדבקה באיידס. תודה!
אגב, לא ציינתי אבל לא חזרו אליי מהוועד למלחמה באיידס עם תשובה ( כלומר הבדיקה יצאה תקינה)
שלום, קיבלתי מהרופאת המשפחה שלי את בדיקת השתן לצורך בדיקה האם נדבקתי במחלת מין כלשהי. העניין הוא, שהייתי לפני כמה ימים אצל רופא הנשים שבדק אותי והביא לי זידובל ג'ל לנרתיק ומשחה לאיזור החיצוני דרמקומבין בגלל פטרייה/דלקת באיזור. אני אמורה לסיים את הטיפול עוד יומיים, השאלה היא האם אוכל לבצע את בדיקת השתן בעת נטילת התרופות. האם זה לא עלול להשפיע על התוצאה? בנוסף, אילו מחלות מין ניתן לזהות דרך בדיקת השתן והאם הבדיקה אמינה או שיש בדיקות יותר מדוייקות כמו משטח וכד'. תודה רבה!!
בדיקת שתן לא מזהה את כחל מחלות המין. יש צורך גם בבדיקת דם. כמו כן ניתן לעשות אותה עם טיפול במשחות
היי אמש יצא לי לקיים יחסי מין לא מוגנים עם חברה שלי קמתי בבוקר ואני מרגיש מין גירוי קטן באזור הכיפה מין עקצוץ קל מיותר להוסיף שזאת לא פעם ראשונה שאנחנו שוכבים בלי קונדום םעמים יחידות יצא לנו לשכב בלי גלומר לרוב אנחנו שוכבים עם קונדום מה אני עושה עם הקצוצים הקטנים האלו ?
זה מין שרפה קטנה כזאת באזור הכיפה...