נושא שתלים בשיניים חותכות עליונות

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

29/12/2019 | 12:42 | מאת: עפרה

עברתי לפני כשנתיים טיפולי שתלים בפה. 3 השיניים החותכות 12, 11, 21 עדיין היו תקינות לכן בוצע טיפול שורש מבנה וכתר בלבד. ליד שיניים אלו יש שתלים. עכשיו 3 השיניים מתנדנדות ונראה שנדרשים שתלים. 1. האם ניתן לשים שתל אמצעי שיחזיק את ש הכתרים? 2. במידה וחסרה עצם ניתן לבצע בטכניקה של שתלים בזאליים? 3. מה השיטה שהכי פחות גורמת סבל וגם לא הכי יקרה? צרפתי צילום פנורמי, איני יודעת אם התקבל. מודה מראש על תשובתך. עפרה גד

שלום עפרה לשאלתך לא ניתן על שתל בודד לתמוך 3 כתרים. במידה ואכן 3 השיניים אבודות הייתי מציע לבצע 2 שתלים במקום שתי השיניים הקיצוניות ולגשר בינהם על ידי גשר בן 3 יחידות.כל זאת במאמר מוסגר שכן לא ראיתי את תצלומי הרנטגן ואת המצב הקליני של השיניים.

מנהל פורום שתלים דנטליים