שאלה על היפראקוזיס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

11/01/2011 | 21:05 | מאת: אייל

היי ד"ר. שאלה שאלתית לי אלייך. בעקבות פגיעה באיזה איזור בדיוק, נוצרת תופעת ההיפראקוזיס? האם מדובר בפגיעה ב"שערות החישה"? פגיעה אחרת באוזן הפנימית או תיכונה? פגיעה במערכת העצבים הקשורה לאיזור מסויים של המוח? החשש שלי הוא כי התחלתי לסבול מהתופעה לפני כחודש וחצי. מאז עברתי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה (עם סטייה מזערית באוזן שמאל) ואיני סובל מטינטון. חשבתי לשאול על האיזור הספציפי שנפגע במקרה של היפראקוזיס, בכדי לנסות ולפנות לרפואה האלטרנטיבית ולדייק ככל האפשר בטיפול בו אבחר. להתייחסותך אודה מאוד :)

12/01/2011 | 14:08 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב היפראקוזיס היא תגובתיות יתר של המוח בדיוק כמו שיש אנשים שיש להם רגישות יתר של חוש הריח. זה לא תאי שיער ולא איזור ספציפי במוח. הטיפול המתאים להיפראקוזיס נקרא TRT, טיפול קוגניטיבי המשלב גירויים שונים למערכת השמיעה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס