זמזומים באוזניים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

28/07/2009 | 21:11 | מאת: רעות

בני בן ה4.5 מתלונן מזה כחודש וחצי על זמזומים באוזניים בלילה, לפני שהוא נרדם (יש לציין שהוא דוקא נרדם בדר"כ יחסית בקלות). הוא אמור לעבור ניתוח כפתורים בספטמבר/ אוקטובר. סובל מנוזלים באוזניים מינקות,ובבדיקות שמיעה השמיעה הולכת ויורדת, כתוצאה מנוזלים באוזניים (בבדיקה מלפני כחודשיים, יצא באוזן אחת ירידה של 40 דציבל, ובשנייה ירידה של 50, עם כמות נוזלים גדולה בבדיקת טמפומטריה. בבדיקה של עצב השמיעה יצא תקין - ירידה של 10 דציבל שנחשבת בנורמה, כך אמרו לי). האם הזמזומים אמורים להיעלם לאחר הניתוח? האם זה מעלה את תכיפות הניתוח? (דחינו לאחר הקיץ, כדי שיוכל לבלות בבריכה ובים. מתלונן על הזמזומים רק לפני השינה.

29/07/2009 | 21:59 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אכן ליקוי שמיעה הולכתי נכבד שבהחלט קשור לתופעות אלה . האם יש הפרעה בדיבור - שפה ? האם בבדיקות חוזרות אותו ליקוי ? אם כן, אנא מהרו והגיעו לניתוח אפילו על חשבון הקיץ - אפשר תמיד לעשות אטמים לאוזניים ולשמור... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, יועצת רפואית אופקים איכות השמיעה, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס ובהיפראקוזיס, 04-6225223, 03-5272477

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס