טיניטון בעוצמות שונות בתנוחות שונות

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

23/05/2009 | 18:25 | מאת: עינת

שלום, אני סובלת כבר 3 שבועות מצפצוף באוזניים כנראה מחפישה חד פעמית לרעש חזק, וכבר כתבתי בפורום זה. ביצעתי בדיקה במכון שמיעה ויצא תקין. בשביל להפסיק את הלילות חסרי השינה, הרופא נתן לי לקחת אסיול וזה עוזר לי לישון אך אני עדיין עייפה ביום. כאשר אני שוכבת על הצד עם אוזן אחת על הכרית, אני שומעת את הצליל בצורה הכי חזקה וכאשר אני שוכבת על הגב הוא חלש יותר, האם זה מרמז על משהו חריג? אני סובלת נורא ומתקשה לתפקד וכל הזמן בודקת אם הרעש יותר חזק או חלש מבהתחלה ואם הוא נמצא שם או לא. אשמח לתשובתך, תודה רבה.

23/05/2009 | 21:49 | מאת: מנוסה

ככל הנראה משום שהאוזן על הכרית חסומה לרעשי רקע ואז הטינטון נשמע חזק יותר. יש עדויות על הגברת הטינטון במצב שכיבה (ולאו דווקא על הצד או הגב), אצל כאלה שהטינטון אצלם מתגבר עם לחיצת הלסתות. אם הטינטון מתגבר עם סגירת הלסת או בשכיבהף או אם את סובלת מחריקת שיניים, כדאי לעשות ברור מקיף על מצב הלסת (TMJ). בכל מקרה הפתרון האפקטיבי ביותר, המיידי והפשוט והזול ביותר הוא לשים טרנזיסטור של פעם (50-100 ש"ח + סוללות נטענות) מתחת לכרית במצב FM, כשהוא לא מכוון על תחנה כלשהי ומוציא רעש לבן. באשר לכדורים, ניסוי ותהיה היא השיטה הטובה ביותר להפיק מהם את המיטב (בפיקוח רפואי צמוד!). צריך לשחק עם הסוגים ועם המינונים עד שמגיעים לתוצאה המיטבית. כעיקרון קסנס וקלונקס נחשבים כמוצלחים יותר מאחרים ולכם נפוצים מאוד אצל הסובלים מטינטון. כדאי להעלות את המינון לאט לאט ותוצאות מגיעות לעיתים רק אחרי 6 חודשים (מידע נוסף יש בספר שאלות ותשובות של ורנון, מומלץ ע"י האיגוד האמריקאי לטינטון, ניתן לרכישה באמזון). בהצלחה (וכדאי לשקול בחיוב TRT בכל מקרה של טינטון, תהא סיבתו אשר תהא).

23/05/2009 | 22:02 | מאת: עינת

תודה רבה על התשובה המפורטת

25/05/2009 | 22:14 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. האם מדובר באוזן קבועה או מעצם העיקרון של חסימת אוזן ? 2. האסיוול לא לטעמי והוא תרופה ממש לא הולמת ויכולה להתיש יותר אפילו. עדיף כדור שינה אמיתית לתקופה קצרה ולא כדורי הרגעה מכל סוג. 3. הבדיקה המתמדת על מצב הטיניטוס מחמירה את מצב והיא לא לטובתך. 4. תורידי מהאתר של מכון אופקים www.ofekim.co.il את התוכנה החינמית שנקראת aire freshener ותתקיני על המחשב שלך, בחרי לך רחשוש נחמד מתוך האופציות הרבות שיש שם ותהני מקולות רוח ים מים גשם צרצרים ועוד ועוד... אפשר כמובן גם בחדר השינה, וזה יקל על ההרדמות. שיהיה בהצלחה ד"ר טליה מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

26/05/2009 | 09:41 | מאת: עינת

נדמה לי שמדובר באוזן קבועה (ימין), כעת רק כשאני במצב שכיבה אני שומעת את הטיניטוס. קשה מאוד לדעת שהוא שם ולא לבדןק מה שלומו לאורך היום... כיום לאחר כמעט חודש אני במצב מעט יותר טוב אך החודש האחרון לווה בחרדות גדולות מאוד וחוסר שינה קבוע. קבעתי תור לייעוץ במרכזך באמצע יוני. בנוסף אני סובלת שנים מתיקים בלסת ומחריקת שיניים בלילה, האם יכל להיות לכך קשר לטיניטוס למרות שהפעם הראשונה ששמעתי את הטיניטוס התרחשה אחרי חתונה רועשת? תודה רבה על התשובות זה מקל מאוד על תקופת ההמתנה...

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס