תחושת סחרחורת בשינויי תנוחה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

25/08/2019 | 16:28 | מאת: קרן

שלום רב, בת 40. מזה כשישה שבועות שאני סובלת מסחרחורת בשינויי תנוחה של הראש וכן ישיבה ורכינה קדימה . בעיקר תנועות ראש למעלה ולמטה. פחות בתנועות האופקיות. פחות מורגש בשכיבה. אין בעיה כלל בהליכה ריצה, רגל אחת, עמידה. בנוסף לסחרחורת, היה טנטון בשתי אוזניים ואז באוזן אחת, במשך כחודשיים. כחודשיים כבר שאין טנטון. היום חזר באותה אוזן. שמעתי אותו כמה שניות וזה היה פעמיים. בדיקה נוירולוגית תקינה. בדיקת שמיעה תקינה. בדיקת אאג תקינה, שלח אותי לבדיקות שיווי משקל במכון מיוחד. שאלותיי - 1. אני חוששת מנוירומה אקוסטית - האם בנוירומה חוסר שיווי המשקל בדכ מופיע כל הזמן או שיכול להיות בנוירומה חוסר שיווי משקל רק בשינויי תנוחה? האם בנוירומה הטנטון צריך להיות כל הזמן או שאפשרי גם עם הפסקות? 3. האם יכול להיות שזה BBPV שנמשך כבר כ6 שבועות? אשמח לשמוע מה דעתך הראשונית, האם כדאי לעשות MRI תעלות שמע. כמובן שיש לי תור לנוירולוג כדי להתייעץ איתו וכן לאאג, שואלת בינתיים כי מודאגת. תודה רבה מראש.

25/08/2019 | 16:53 | מאת: קרן

מוסיפה פרט - טנטון שהיה הוא כמו צליל שריקה חלש, לא מפריע במיוחד וקצר עניין של שניות. תודה מראש.

את מדאיגה את עצמך בשאלות מיותרות. תעשי את הבדיקות ואז אפשר לדעת יותר. מאחר והגוף שלנו לא מכונה הרי שטנטון יכיל להיות חלש ומשתנה ו bppv ממושך ואין מה לחפש נקודתית כל שוני ולחשוש. שבת שלום ד"ר טליה מרק www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס