טנטונים ותפקודי קרישה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

24/07/2011 | 09:45 | מאת: גיל

שלום ד"ר אני בחור בן 37. מזה כשנה וחצי סובל מטנטון ( צפצוף חד ) בשתי האוזניים. כמו כן מדי כמה שבועות תחושה שאחת האוזניים נסתמת לכמה דקות בדרך כלל ללא סיבה ואז נפתחת שוב. לא חוויתי רעש או תאונה לפני שזה התחיל. בדיקות שמיעה וברה תקינות. בדיקות דם מקיפות תקינות כולל בי 12, כימיה, כבד, כליות, ספירת דם, שקיעת דם, חומצה פולית, סוכר וכו'. ראיתי באינטרנט שבמקרה של טנטון כדאי לבדוק גם תפקודי קרישה. פניתי לרופא בנושא זה ובדקתי ואכן נראה לי שיש ירידה מסוימת בתפקוד. PT-INR 0.98 לעומת 1.03 לפני 5 שנים pt-sec 14.6 אציין שלפני 5 שנים ביצעתי בדיקה זאת והיה 10.8 שניות ( הביצעה אז בוצעה בגלל צורך בניתוח בקרסול ). pt% 100 זה לעומת 94 אחוז לפני 5 שנים aptt sec 31.3 שניות לעומת 27.7 לפני 5 שנים מה דעתך? האם השינוי שיש בתפקודי הקרישה יכול להסביר את הופעת הטנטונים וההסתמות באוזניים? אם כן האם יש מה לעשות כדי לפתור את הבעיה? תודה

31/07/2011 | 23:15 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב תפקודי קרישה נורמליים. אין קשר בכל מקרה ואתה סתם מכביד על עצמך בדאגות מיותרות. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477 www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס