הכדור מירו והשלכותיו, מה הכי טוב לשינה.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/10/2009 | 15:36 | מאת: גליה

האם הכדור מירו יכול להזיק לעיניים כאשר סובלים מלחץ? האם הכדור מירו גם נועד לשינה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום.מירטאזאפין (מירו) היא תרופה לטיפול בדיכאון בעלת מנגנון פעולה ייחודי, השונה מזה של שאר נוגדי הדיכאון. מירטאזאפין חוסמת במוח קולטנים מסוג אלפא 2, האחראים על משוב שלילי לשחרור נוראפינפרין. חסימה של קולטנים אלו מעלה את רמות נוראפינפרין בתאי המוח. נוסף לכך, מירטאזאפין גורמת לשחרור סרוטונין, ויחד עם זאת חוסמת תתי סוגים של קולטנים לסרוטונין. בכך יורד שיעור תופעות הלוואי כגון: חרדה, חוסר שינה, בחילה, ופגיעה בתפקוד המיני, האופיניים לתרופות החוסמות את הספיגה החוזרת של סרוטונין (SSRI), בעוד נשמרת רק הפעילות נוגדת הדיכאון בקולטנים אחרים לסרוטונין אשר אינם נחסמים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: ישנוניות, עלייה ברמות הכולסטרול, עצירות, יובש בפה, תיאבון מוגבר, ועלייה במשקל.למירטאזאפין יש השפעה נוגדת חרדה, אשר יכולה להיות בעלת תועלת רבה בחולי דיכאון עם הפרעת חרדה. כמו כן, מירטאזאפין משפרת את דפוסי השינה אצל חולי דיכאון בברכה,

23/10/2009 | 22:57 | מאת: אסנת

אצלי לפחות נקלט מצויין בלי תופעות לוואי וסם שינה מצויין. שינה רציפה ואיכותית ביותר שלא ידעתי לפני לקיחתו. אבל מתוך שמועות מבינה שלא הרבה עומדים בו בגלל שמרדים הרבה גם ביום. אצלי לא היו תופעות כאלה.

24/10/2009 | 09:59 | מאת: manosss

אני לקחתי מ י ר ו כשבוע ימים לפי המלצת הפסיכיאטרית שלי יחד עם הציפרלקס וזה הכדור היכניס אותי לפחדים וזוועה כשקמתי בלילה ופחדתי לחזור לישון ,חלומות זוועה סחרחורות ופחד עד כדי רצון ללכת מיד לבית חולים! כך שאצלי מ י ר ו לא יכנס יותר בחיים לפה!!!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה