זרמים חשמליים בבקרים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/10/2020 | 08:32 | מאת: ב

שלום ד"ר, אודה לעזרתך. נטלתי ציפרלקס במינונים של 5-15 מ"ג לסירוגין ב6 שנים האחרונות. לאחר שהפסיק להשפיע ובעקבות התמוטטות עצבים שחוויתי פניתי לפיסיכאטר. זה אבחן מרכיבי אישיות גבולית ורשם לי ויפאקס במינון של 225 מ"ג. חודש לאחר שהגעתי למינון המקסימלי המצב שלי החמיר מאוד- עלייה בחרדה, מחשבות אובדניות, ירידה משמעותית במשקל והחמרה בנדודי שינה. הפסיכיאטר הוריד מינון ל150 מה שעזר בפן הפיזי אך החמיר את המצב הנפשי. נרשם לי מירו 15 מ"ג כאשר אותו אני לוקחת בלילה ואת הויפאקס )150 בשחרור מושהה) בבקרים. אני לא מרגישה שיפור בפן הנפשי. המירו עוזר לי במעט בבעיות השינה (יש לילות שלמים שאינני מצליחה להירדם עקב פעילות מוחית מוגברת) אך בפן הנפשי ממשיכה להיות החמרה. לצערי, אף אחד ממקורבי אינו יודע דבר על הבעיה ואני מתמודדת עמה לבד. גם הטיפול הפסיכולוגי אינו עוזר ולכן נאלצתי להפסיק. בנוסף ךהחמרה במצב הנפשי אני חווה כל בוקר זרמים חשמליים במוח. הם מאוד חזקים ומזכירים לי במעומעם את הגמילה מהציפרלקס. קבעתי תור לפסיכיאטרית אחרת אך זה רק בעוד שבועיים. אשמח להבין, האם זה תקין? האם הייתי אמורה לעבור בדיקות דם לפני נטילת הכדורים? חשוב לציין שאני מעל לחודש עם המירו כך שתקופת ההסתגלות עברה. אודה לעזרתך

שלום רב. סבלך נוגע ללב ואני מאחל לך החלמה מהירה. מירו מהווה תרופה משלימה לטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה והיא יעילה מאוד בשיפור שינה במצבי דיכאון וחרדה. ממליץ לשקול העלאת מינון בהדרגה עד 45 -60 מ"ג לצורך שיפור השינה. תחושת זרמים חשמליים במח הינה סימפטום אופייני למצבי לחץ וחרדה ומבטאת מתח נפשי. כדאי להיעזר כרגע בתרופות הרגעה כמו קלונקס או לויואן שיכולות לעזור במקרה זה. חבל שהפסקת טיפול פסיכולוגי- יכול מאוד לעזור לך, ייתכן כי החלפת מטפלת יכולה להועיל יותר. ממליץ לך להמשיך בטיפול תרופתי בנוגדי דיכאון- ניתן לשקול העברה לסרטלן או פלואוקסטין וכן לשקול תוספ אריפליי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה