רק קלונקס עוזר לי להפרעת חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/07/2020 | 14:25 | מאת: יאיר

שלום ד"ר. עבורי רק קלונקס נמצא כיעיל עבור החרדה ממנה אני סובל(אני מניח שגם שאר בנזודיאזפינים) בחודש הראשון מאוד מאוד עוזר וההשפעה פוחתת עם הזמן. לאחר מכן, עוזר באופן בו אני יכול לתפקד עם מינימום חרדה. כל תרופה אחרת ציפרלקס, רמוטיב, רמרון, רסיטל, פאקסט, ויאפקס - כלום ושום דבר. גם ניסיון לחזק באמצעות אנטי פסיכוטי אולי משפר מצב רוח אבל לא חרדה. כלומר הגוף מחפש משהו מרגיע אשר ה-SSRI ואו ה-SNRI לא מספקים עבורו. איזה תרופות יש שהן מרגיעות ופועלות בדומה לבנזודיאזפינים רק ללא התמכרות? איזה אופציות תרופתיות אפשר עוד להעלות על השולחן? פסיכיאטר אומר שהיות וניסינו SSRI ו-SNRI והוכחנו שעליי זה לא עובד, עליי להיות מטופל קבוע בקלונקס 2 מ"ג ואם זה לא עוזר מספיק להעזר בטיפולים פסיכולוגיים ולא רק תרופות. אני חושש לקחת מינון זה קבוע בכל זאת מדובר בכדור מאוד ממכר אשר השפעתו פוחתת ופוחתת עם הזמן ואז נדרש מינון גבוה יותר.. אודה לעצמתך מה נכון לעשות?

שלום יאיר. התרופה קלונקס שייכת למשפחת תרופות הרגעה הנקראות בנזודיאזפינים. מדובר בתרופות בעלות יעילות גבוהה בהורדת הרדה ומתח בטווח מיידי וקצר. עם זאת לאורך זמן תרופות אלה מאבדות מיעילותן וקיים סיכון משמעותי לבעיית התמכרות. כמו-כן הם מטשטשות ומרדימות ומהוות סיכון לנהיגה, לפעולות הדורשות קשב וריכוז גבוהה וכן בעיה בצריכת אלכוהול. ניתן להיעזר בתרופות מרגיעות לא ממכרות כגון בונסרין, טראזודיל. כמו-כן כדאי לשלב טיפול פסיכולוגי כמו CBT שיכול מאוד לעזור. מעבר לכך יש היום ארסנל רחב ומלא של תרופות אשר יכולות לעזור באיזון ה]רעות חרדה. ממליץ לך לא לותא ולהמשיך בטיפול. חשוב להדגיש כי אין להפסיק טיפול בקלונקס בפתאומיות עקב תסמיני דמילה אלא להתיעץ עם מומחה בעניין. בהצלחה

11/02/2022 | 15:03 | מאת: אנונימית

יאו אני בדיוק במצב כמו שלך! האם החלפת את הציפרלקס לתרופה אחרת? אשמח לשמוע מה עזר לך ומה מצבך כרגע

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה