פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
11494 הודעות
10531 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

15/06/2024 | 17:07 | מאת: ג

שלום האם ניתן לקחת אופטלגין ולמרוח וולטרן אם אני לוקחת כדורי ברקסין ובעלי עם ארקוקסיה יכול לקחת אופטלגין? וכמה זמן צריך לחכות אם בכלל בין כדור לוולטרן? תודה

15/06/2024 | 17:05 | מאת: ל

כמה מגנזיום ציטראט ניתן לקחת ביום לאשה בת 50 עם שרירים כואבים בקופסא יש קפסולות של 200 מג האם ניתן לקחת שתיים? צריך לקחת אחת אחרי ההשניה לפני השינה או שעדיף לחלק לצהריים ואחכ את השניה לערב?

15/06/2024 | 16:36 | מאת: Gali

היי, כמה זמן אחרי לקיחת ציפרלקס אפשר ללכת לישון? האם בשכיבה/שינה הכדור נספג פחות טוב או אותו דבר? תודה רבה!

מטופלת באיימוביג 140. נוסעת למדינה רחוקה עם טיסת המשך. שינוע בקירור לא מסתדר בגלל שעות המתנה ארוכות. היכן לשים את הזריקה בהנחה שלא יתנו לי להעלות אותה למטוס בתיק צד? תודה יעל גילוץ

13/06/2024 | 13:41 | מאת: ל

שלום בת 50 ללא מחזור, רזה לא מעשנת. כנראה בגיל המעבר. חצי שנה שאני מתעוררת בלילה ולא מצליחה להרדם, שינת לילה אולי 3-4 שעות לקחתי פעם אחת קלמנרבין וזה לא עזר, איזה כדור מומלץ לשינה אבל שלא יהיה חזק, סירקדין הוא הורמון שינה שאפשר לקחת ? או שעדיף בונדרומין?

11/06/2024 | 04:09 | מאת: שאלה

שלום, יש לי כדורים של 20 מ"ג ציפרלקס שאני צריך לחצות אותם באמצע בשביל לקחת כרגע 10 מ"ג. רשום שניתן לחצות את הכדור של ה20 מ"ג. יש לי מכשיר שאיתו אני חוצה את הכדור אבל אף פעם זה לא יוצא בדיוק באמצע ולכן כשאני חוצה אז אין את הציפוי הלבן שיש כמו שיש על כדור שלם של ציפרלקס. הכוונה היא שבחלק של החצייה רואים כבר חלק מהחומר הדחוס. השאלה מה המטרה של הציפוי ואם זה בשביל שיגיע לקיבה מבלי להתפרק?  ואם זה נספג טוב גם בצורה כזאת שאין על החצי כדור את כל הציפוי שיש כמו על כדור שלם?

שלום רב, אכן, ניתן לחצות כדור של CIPRALEX לפי העלון לצרכן. ציפוי של תרופות בשחרור מיידי נועד לכמה מטרות כגון טעם לא טוב של החומר או ריח לא טוב של התרופה בכדי לשפר את ההיענות של המטופל. הציפוי אינו אמור להשפיע על ספיגת החומר לגוף. בברכה,

10/06/2024 | 23:28 | מאת: מודאג

אני פונה כדי לבדוק האם השילוב התרופתי שאני מקבל הוא בגדר הסביר ובטוח ללקיחת ממושכת קבועה לצורך איזון הפרעות חרדה: LUSTRAL 100 MG WELLBUTRIN XR 150 CLONEX 2 MG SEROQUEL 100 MG נראה לי ש-4 תרופות לאיזון הפרעות חרדה זה המון !!! נוסו במשך 15 שנה האחרונות הרבה תרופות SSRI ושילובים שלא הביאו ליעילות לכן נוספו כדורים מחזקים כמו וולבוטרין וסרוקוול בהמלצת פסיכיאטר פרטי. אשמח למענה הרוקח על בטיחות השילוב המתמשך בתרופות אלו כי אני ממש מודאג.

10/06/2024 | 23:23 | מאת: שואל

היי. אני לוקח חודש לוסק במינון 40 מ"ג. כמה זמן מרגע הפסקת התרופה אין לה בכלל השפעה בגוף?

שלום, התרופה תמשיך להשפיע בגוף 3 עד 5 ימים לאחר הפסקתה בברכה,

שלום. אני מטופל בתרופות לאיזון הפרעת חרדה ודיכאון: LUSTRAL 100 MG WELLBUTRIN XR אותם אני לוקח בבוקר. CLONEX 2 MG SEROQUEL 25 MG אותם אני לוקח בלילה. האם נטילה בצהריים של אומפרדקס 20 מ"ג עלולה להשפיע לרעה על פעילות התרופות ובעצם לגרום להגברה בחרדות ודיכאון?

10/06/2024 | 23:07 | מאת: כאבי בטן בהריון התחלתי

שלום, אני בשבוע 6 להריון ויש לי כאבי בטן עליונים שקשה לי לתפקד..כל דבר שאוכלת לא מתעכל לי כמו שצריך ומרגישה כבדות ונפיחות וכאב.. השאלה, אם זה תקין ולמה זה קורה? ומתי אמור לעבור? והאם אפשר לקחת פחם פעיל ואומפרדקס? ומה המינון?

שלום, נא לפנות לרופא המטפל

10/06/2024 | 21:41 | מאת: מיכל

אם שכחתי האת הקופא של האנטנט יום שלם בשמש האם זה מסוכן להמשיך?

שלום, לפי עלון לצרכן יש לאחסן את התרופה בטמפרטורה הנמוכה מ- 25 C. אחסון התרופה בטמפרטורה גבוהה עלול להשפיע על יציבות התרופה ולגרום לה להתפרק או לגרום ליותר תופעות לוואי בנוסף לפגיעה ביעילות הטיפול. לכן, הממלצה הינה לא להשתמש בתרופה בברכה,

10/06/2024 | 11:26 | מאת: חולון

שלום , קיבלתי אוגמנטין מחשד לדלקת ריאות , אלרגית לכל שאר האנטיביוטיות ולכן רק את זאות, פספסתי 24 שעות לאחר 3 ימים שבלעתי , והחלטתי להפסיק ,השאלה אם יכולה לחזור לבלוע לאחר הפסקה של שלושה ימים כי הריאות ממש כואבות .... תודה מראש .

שלום, הפסקת התרופה ללא השלמת ימי הטיפול עלול לגרום לעמידות החיידקים לטיפול האנטיביוטי ולכן היית צריכה להשלים את ימי הטיפול לפי המלצת הרופא המטפל. נא לפנות לרופא המטפל להתחלת קורס טיפולי חדש לפי החלטתו. בברכה,

07/06/2024 | 15:21 | מאת: דין

בתי בת 21 נוטלת אריפליי במינון נמוך (2.5 מ ג אריפליי) בשל פסיכוזה קצרה חולפת. היא עלתה 27 ק ג בשלוש שנים (מלבד בעית ההשמנה, התרופה טובה). האם לקחת סיכון ולנסות גאודון? האם גאודון לא ישמין? (אני חוששת מתופעות הלוואי של גאודון). בעבר נטלה ריספרדל והיתה השמנה מרובה, תיאבון מטורף ופרולקטין בשמיים ולהבנתי, גאודון מאותה משפחה של ריספרידל. ניסתה דיאטנית, לא עבד, יש תיאבון חזק והשמנה ועוד שאלה: האם קיים גאודון במינון 10 מ ג או בכדור שניתן לחצות? האם 10 מ ג גאודון שווה ל 2.5 מ ג אריפליי, מבחינת החומר הפעיל?

מומלץ לפנות לרופא מטפל לצורך מעבר מכיוון שיש צורך בהבנת התיק הרפואי.

שלום אמפולות קלקסן +כדורי ציפרלקס שהיו ברכב בחניון תת קרקעי ללא שמש ישירה אך חם קרוב לשעה האם אפשר להשתמש בשניהם

ניתן להשתמש

07/06/2024 | 01:30 | מאת: חיים

האם ניתן לקחת ביחד ספזמקס ובטמינגה ואם כן עד איזה מינון

בחלק מהמקרים כן יש הצדקה לשילוב, אך יש להיוועץ עם אורולוג

היי (: אני בת 60, נוטלת אמלודפין ללחץ דם וסטטור לכולסטרול. האם ניתן ליטול פטריות שיטקה AHCC ביחד עם התרופות הנ"ל? הרופאת משפחה לא ידעה לענות לי . יש גורם נוסף שאפשר לפנות אליו בנושאים כאלה? לינק לתוסף תזונה: https://mycolivia.co.il/ahcc-web/ המון תודה מראש

אין מספיק מידע בפסרות לגבי השילוב הנ"ל מכיוון שלא נבדק. אך ניתן להתחיל תוך מעקב אחרי תפקוד כבדי ותופעות לוואי

05/06/2024 | 07:44 | מאת: מוקסיפן פורטה 500 מינון כפול באופן מוטעה

היי לקחתי מוקסיפן פורטה באופן מוטעה 2 יחד מסוכן? עם דלקת חניכים בזמן טיפולי שיניים

לא

04/06/2024 | 17:38 | מאת: לינוי

סבלתי מחרדות תקופה של 7-8 חודשים שבהם הרופא נתן לי מינון נמוך של כדור ליום כל ערב קלונקס/ואבן במשך התקופה שציינתי, ב 24 למאי הפסקתי לחלוטין את התרופות בהמלצת רופאה, לדעתך התרופה התפנתה לי מהגוף/השתן ? הפסקתי שימוש לחלוטין ב 24.5 אשמח לדעתך תודה רבה 🙏

בממוצע יקח לתרופה 6 מחציות חיים להתפנות מהגוף = 15 ימים בממוצע

01/06/2024 | 18:38 | מאת: זריקות טרולוסיטי

אני בן 70 מפונה מהצפון גר כבר 8 חודשים בת א קרוב לעזריאלי אני חולה מורכב מאד עברתי שני אירועים מוחיים קטוע כל אצבעות הרגליים בגלל מחלת הביירגר סובל מFVDקשה מאד ומCOPD וגם ממחלת כליות תורשתית פובליציסטיקה קטנים וגם חולה בסרטן המלנומה ובשנתיים האחרונות גם חולה בקרצנומה של העור אני עים 100%נכות מביטוח לאומי ולאחרונה בגלל סכרת 2 התחלתי לקבל זריקותטרולוסיטי בחודש האחרון אני סובל מהתכווצויות מאד קשות בשני הרגליים מתעורר 3 פעמים בלילה לכאבים חזקים מאד מה עלי לעשות וממה זה נובע בתודה מראש גיגי

יש חשיבות לעשות בדיקות דם עדכניות ולבדוק רמת מגנזיום. מומלץ להיוועץ עם הרופא על מנת לשלול סימנים של פגיעה נוירופטית כחלק מהסיבוכים של סוכרת.

01/06/2024 | 14:30 | מאת: אתי

נוטלת פרלואנט מזה 3 וחצי חודשים. רמת הכולסטרול הרע ירדה פלאים אבל סובלת מכאבי שרירים בעיקר בזרועות וגם ברגליים. האם יתכן שזו תופעת לוואי של התרופה?

פחות סביר שזה נובע מהטיפול בפרלואנט.

יותר מ 25 שנים לוקח דפאלפט כרונו מינון 1250 מג ביום סובל מתופעות לואי קשות מאד של רעג פרקינסוני וקשיון שרירים .זה מנון גהוה מאד אך נותן רק רמה של 78 - 80 אחוז בדם. הפסיכיאטור מסרב להוריד המינון כי הרמה תרד מאד בדם מה דעתך? תודה

הרופא הפסיכיאטר מכיר את הרקע הרפואי יותר טוב ולכן יש להמשיך לפי ההמלצה שלו, אבל ניתן להיעזר בטיפול נוסף להקלה על הרעד הפרקינסוני.

31/05/2024 | 19:37 | מאת: שילוב של היסטפד אקספקטורנט עם אנטיביוטיקה

שלום רב, לבתי בת ה 4 (כמעט) יש תחילה של דלקת ריאות , היא קיבלה מהרופאה אנטיביוטיקה בשם AZENIL במקביל היא גם משתעלת ומצוננת. האם אני יכולה במקביל לאנטיביוטיקה לתת סירופ היסטפד אקספקטורנט? תודה רבה

אין מניעה

31/05/2024 | 09:56 | מאת: רחל

קיבלתי ציפוויט לטיפול בדלקות בעור. האם אפשר לבץהשתמש בציפרודקס?

מדובר בשתי תרופות שונות, ואין התנגשות בין שתי התרופות

30/05/2024 | 23:19 | מאת: עדו

האם ניתן לקחת קולכיצין נגד גאוט במקביל לאנטיביוטיקה מסוג דוקסילין?

אין מניעה

29/05/2024 | 23:58 | מאת: אורח

שלום, רציתי לשאול אם ישנה בעייתיות מסוימת בנטילת משכך כאבים כמו אופטלגין אחרי אימון כוח (לטיפול בכאב ראש)

לא

29/05/2024 | 11:43 | מאת: ש

שלום רב, אני בשבוע 19 להריו וסובלת משילשולים, גזים והקאות. האם מותר לקחת קל בטן או ביטניקס לטיפול?

מותר בהגבלה ומותנה בגיל ההריון

29/05/2024 | 11:43 | מאת: ש

שלום רב, אני בשבוע 19 להריו וסובלת משילשולים, גזים והקאות. האם מותר לקחת קל בטן או ביטניקס לטיפול?

ראה יעוץ קודם

29/05/2024 | 07:31 | מאת: תמרה

לקחתי אתמול ויטאמוקס 500 עם קומבודקס ואני עם בחילות מהערב וגם בבוקר וגם הקאות האם אפשר לקחת את שתי התרופות יחד או שיש בעיה ?

אין מניעה

29/05/2024 | 07:21 | מאת: צדוק

יש הוכחות מדעיות לזה ש 5-HTP באמת מנטרל החשק לאוכל מתוק וכו'?

29/05/2024 | 06:25 | מאת: שרונה

ברצוני לדעת האם קיימת היום תרופה שמפחיתה את התיאבון בכללי שהיא לא בזריקות ומסתדרת אם העובדה שבעלי עם לחץ דם מאוד גבוה ורוצה להמשיך לאבד ק"ג?

עדיף להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי התחלת טיפול ברזין .

שלום, מטופלת ב: ויפאקס xr 150 אלטרול 50 אריפליי 2.5 לאחרונה נוירולוג רשם לי ריטלין LA במינון 20 את הריטלין אני נוטלת בבוקר, השאר בערב. בעת נטילת התרופות בערב, ורק מאז תחילת הריטלין (נוטלת את השאר כבר מספר חודשים-שנים לטיפול בדיכאון), אני מרגישה כאב בחזה וביד שמאל. כמעט כמו תסמינים של התקף לב. אין מחלות לבביות ברקע. צעירה בת 21. מה הגורם? יש תרופות אחרות לקשב וריכוז עם פחות תגובה בין תרופתית שכזו? תודה!

27/05/2024 | 20:40 | מאת: שאלה

שלום, היני בהריון מתקדם בשבוע 35. עשיתי בדיקת פכימטריה לבדיקת עובי הקרנית וכחלק מהבדיקה טפטפו לי לעין טיפה של טיפות עיניים לוקלין לאלחוש. האם מותר בהריון? כמו כן, עתידה לעבור בדיקת oct בקרוב ויש צורך בטיפות להרחבת אישונים. האם בטוח לשימוש בהריון? מודאגת מאוד תודה רבה,

לגבי טיפול בלוקלין בהיריון ולפי חיפוש במאגרי מידע אין מניעה לשימוש בתרופה במתן מקומי כאשאר יש התוויה מחייבת

27/05/2024 | 15:09 | מאת: וי

היי אמא שלי נוטלת תרופות. לאחרונה הופיעו כתמים חומים על גבי השיניים הקדמיות שלה. זה יכול להיות מתרופה? היא לוקחת- Moxione וקטור וזודיפ סרוקוואל קרטיה דונפוזיל

רוקחת מבקשת התייעצות טלפונית בנושא דכאון 🙏

27/05/2024 | 10:57 | מאת: עדי

לקחתי בונגטסה ואחרי בערך 15-20 דקות הקאתי. האם כבר נספג או שניתן לקחת עוד כדור?

עדיף לדלג על המנה

26/05/2024 | 10:48 | מאת: ל

בוקר טוב, בת 50 ללא מחזור רזה בריאה, לא מעשנת ולא עישנתי מעולם, אוכלת בריא. כבר חצי שנה שאני נרדמת בלילה רגיל כמו פעם אבל מה שכן השתנה זה שאני מתעוררת מספר פעמים ולפעמים כבר נשארת ערה עד לבוקר כלומר ישנה אולי 4 שעות ועייפה במשך היום מאד, אני יודעת שזה אחד מהסימנים של גיל המעבר, איזה כדור שהוא לא כימי ניתן לקחת שירדים אותי טוב כדי שאשן ברצף לפחות 6 -7 שעות, אני עושה ספורט ועדיין זה לא ממש עוזר. האם ניתן לקחת בנוסף לכדורים שתמליצו כדורים לאלרגיה שהם ידועים כמרדימים או דקסמול קולד ורוד לילה שגם הוא מרדים, כלומר לשלב כל יום משהו אחר כדי לא ליצור תלות בכדור אחד? והאם התופעה הזו שמתעוררים באמצע הלילה חולפת מתישהו? קשה מאד לתפקד ככה 😕 קלמנרבין אחד לא עזר לי וגם גוד נייט לא השפיע

04/06/2024 | 12:14 | מאת: בהצלחה

בגלל שכתבת חצי שנה את ככה אל תרוצי להסיק שזה גיל המעבר. יתכן וזה מסטרס. בכל מקרה תנסי לייצר אווירה של שינה למשל לשתות חלב ולעשות אמבטיה טובה. גם לי זה קורה. אישית אני לא קמה מהמיטה. בסופו של דבר ביום שאחרי נופלים לשינה כי הגוף כבר לא מסוגל. אם את ממש רוצה כדורים ואני פחות ממליצה אז יש כדורי שינה מבקשים מרופא המשפחה ואפשר לקחת חצי כדור. דודה שלי, שותה קצת יין היא בת 80 כשלא נרדמת.

26/05/2024 | 08:24 | מאת: שני

האם זה מתאים לדלקת גרון ?

כן

בת 76, לפני שנתיים לקיתי בשבץ מוחי קל והומלץ לי ליטול אספירין פעם ביום. הומלץ לקחת בסביבות 10 בערב. אז כמה זמן אחרי ארוחת הערב?

אין הגבלה, ניתן בבוקר או בערב

24/05/2024 | 13:44 | מאת: ליאת

שלום רב, מטופלת בלוסטרל 50 מ"ג 21 ימים,עקב תופעות לוואי קשות ברצוני להפסיק את התרופה,האם אפשר להפסיק מיידית או לרדת בהדרגה? בכבוד רב

24/05/2024 | 12:42 | מאת: ל

שלום אם אני לוקחת ברקסין אני יכולה לעשות בדיקת דם לANTI CCP? או שכדאי להתנקות מהכדור מספר ימים? אם כן כמה ימים כדאי לחכות?

אין צורך בהכנה מקדימה או הפסקת טיפול

23/05/2024 | 23:29 | מאת: גל

אני לאחרונה עשיתי דיאטה אבל עדיין יש עוד על מה לצמצם וזה בלי לקחת תרופות כי אני "זולל" בין האורוחות הרבה האם רזין תעשה משהו במצב שלי?

23/05/2024 | 12:59 | מאת: אלה

שלום! אני חולת סיוגרן ומחלת פרקים. הועברתי לשימוש בערבה במקום במטותרקסאט עקב תופעות הלוואי. האם ניתן לקחת שמן קנביס עם ערבה? אודה לתשובתכם. אלה

23/05/2024 | 12:55 | מאת: מלכה

שלום רב, מתי מתפנה התרופה לוסטרל מהדם? המון תודה

התרופה עם המטוליט שלה יקח להם 25 ימים בממוצע

23/05/2024 | 10:26 | מאת: שאלה

האם מותר לשים לאק על הציפורן במהלך נטילת הכדורים לפטריה שבציפורן

23/05/2024 | 10:15 | מאת: דר' גוטמן

כאבי גב מזה שבועיים ,עקמת עם שינויים בחוליות המוניות כאב יסיאטי ,לא ישן שבועיים , מקבל זלדיאר זמנית רוצה להוסיף לו ואבן 10 מג לפני השינה ? תודה דר' גוטמן ה

22/05/2024 | 17:59 | מאת: מסעוד

באינהלציה בעזרת תמיסה מי מלח בריכוז 0.9% האם צריך להוסיף מים לתמיסה ?

22/05/2024 | 14:32 | מאת: יעל

שלום ד"ר. מטופלת בלוסטרל 50 מ"ג 21 ימים, קלונקס 2 מ"ג שנים רבות,ישנה טוב בלילה אך ישנה רוב היום,האם תופעה זו אמורה לחלוף או שעליי לעבור לתרופה אחרת?? המון תודה

כן אמור להיות הטבה עם המשך הטיפול

שלום! אני לפני ניתוח מיני מעקף. נוטלת סימבלטה. האם תפתת ההשפעה אחרי הניתוח? תודה

21/05/2024 | 20:12 | מאת: שואלת

הי האם אפשר לקחת ויטמין D ומגנזיום? האם צריך להפריד בין הנטילות שלהם?

אין הגבלה

21/05/2024 | 16:07 | מאת: ...

שלום, סובלת מכאבים חזקים בגב התחתון עם הקרנה לרגל (בגלל פריצת דיסק). משככי הכאבים ה"רגילים" לא עוזרים. מה מומלץ לקחת? (אפשר גם כאלה שבמרשם). תודה

ניתן לפנות לרופא ולהייועץ איתן לגבי טיפול בארקוקסיה או אטופן/ זלדיאר להקלה על כאב

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 230