כיצד מאבחנים את הגורם לכאבי ברכיים וכפות רגליים?

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

14/02/2012 | 16:27 | מאת: רייצ'ל

שלום, אני בת 29, בריאה בד"כ ומתאמנת כ-3 פעמים בשבוע בסטודיו לריקוד, מזה כחצי שנה. בין אם מדובר בשעורי זומבה (אירובי) או בשעורי ריקוד בסגנון היפהופ, אני מסיימת עם השעור עם כאבים בברכיים ובכפות הרגליים. כאבי הברכיים מורגשים לא רק לאחר הפעילות, אלא גם תוך כדי. לגבי הכאב בכפות הרגליים- הוא דווקא מורגש יותר בתחילת הפעילות ובסופה (ולמיטב זכרוני- הורגש גם במהלך ריצה על הליכון במכון כושר, בעבר). ניסיתי מס' סוגי נעליים: נעלי אירובי, נעלי ריצה, עם בולמי זעזועים, גבוהות, נמוכות - אבל הכאבים תמיד שם לאחר השעור. לרוב הכאב חולף כליל כעבור יום-יומיים מהפעילות וכשעשיתי הפסקה של חודש מהסטודיו- לא סבלתי מהם כלל. אולם אני חוששת מהנזק האפשרי לטווח הארוך. להפסיק לרקוד זו לא אופציה מבחינתי ולכן חשוב לי לדעת מול איזה גורם מקצועי ניתן לאבחן את הסיבה לכאבים: הייתי רוצה לדעת האם זה קשור בחולשת שרירי השוק והירך, או במבנה כף הרגל (אני במידה 42 ויש לי הלוקס ולגוס) והאם ניתן לפתור זאת בעזרת נעל/מדרסים מסוג מסוים. האם אוכל להעזר בניתוח תנועה כדי לאבחן את המקור לבעיה? למי פונים בנושא? אשמח לעזרתך בהקדם!

רייצ'ל שלום, אין ספק כי הבדיקה המתאימה ביותר עבורך היא בדיקת תנועה בתלת מימד. בעזרת הבדיקה, ניתן לאתר תנועות לקויות במידה וקיימות לרבות מבנה גרמי, מנח מפרקים ושליטה שרירית ועל ידי זה לבדוק את הקשר של כל הנ"ל לכאבים. על סמך התוצאות שימצאו יינתנו המלצות לטיפול פיזיותרפיה, אימון רלוונטי, התאמת נעליים ומרשם מדויק לסוג המדרס המומלץ. מצורף לינק עם פרטים נוספים על הבדיקה: http://www.imacs.co.il/s-Running.asp בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה