כאבים בכתפיים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

31/12/2012 | 17:52 | מאת: אריאל

שלום, שמי אריאל בן 23, מתאמן כשנתיים במכון כושר 4 פעמים בשבוע כשעתיים כל אימון בערך, שעה כוח וכל השאר אירובי על הליכון ישר. מידעו נוסף שאולי יעזור, לפני שהתחלתי להתאמן שקלתי 89 קילו אחרי שנים של חוסר פעילות גופנית כלשהי כמעט לחלוטין. ירדתי למשקל 65 תוך כדי אימוני כח ותזונה שקיבלתי מתזונאי מומחה. לאחר הירידה עשיתי עלייה בשריר- מסה כ8-9 חודשים ועליתי למשקל של 79 קילו כמובן שלא הכול היה שריר אבל היה גם הרבה שומן, לאחר מכן התחלתי שוב חיטוב וירדתי עד לפני שלושה חודשים שוב למשקל 65-66. כל זה תוך כדי תפריט תזונה מאוזן של 5 ארוחות ביום. בשלושה חודשים אחרונים אני בעיקר מתחזק את מה שיש עם תוספות אוכל אחת לחודש כדי לא להשמין, המטרה שלי היא לצבור שריר עד לרמה מסוימת ואז נחליט הלאה. הבעיה היא שעוד תוך כדי החודשים של העלייה בשריר היו לי כל מיני מקרים של תנועה לא נכונה ואז הרגשתי כל מיני כאבים בכתף ימים ובמפרקים של הכפות ידיים ברכיים גב תחתון. הבעיה שהטרידה אז ומטרידה היום זה כאבים בכתפיים תוך כדי אימון שמונעים ממני להתקדם במטרה שלי. וכאבים שאמנם לא מטרידים אך מופיעים לפעמים בגב תחתון בעיקר באזור השמאלי. הייתי אצל אורתופד שעשה כל מיני בדיקות ואמר שהכול תקין ומה שאני צריך לעשות בכתפיים זה תרגילים לחיזוק שרוול מסובב, לגבי הגב תחתון הוא אמר שאני צריך לחזק את שרירי הבטן והגב. ושלח אותי לפיזיתרפיה. הייתי בפיזיותרפיה אצל אישה מאוד נחמדה בקופת חולים אבל נראה לי שהיא לא הכי בענין של הבנה בפציעות ספורט, נתתי הזדמנות בכל מקרה. היא עשתה לי גלי חום עם מכשיר מיוחד בכתפיים, משהו שקצת הקל על הכאב נראה לי. זימנה אותי לתור נוסף ונתנה לי דפים עם תרגילים לביצוע בבית. הבעיה שרוב התרגילים זה תרגילים שאני מבצע עם משקלים כבדים או לא, במכון כושר ואני לא יודע אם זה רלוונטי לעשות אותם בבית? ואם בכלל יש טעם להגיע להמשך טיפולים שם ולעשות את התרגילים האלה... יש לציין שאני ממשיך להתאמן as we speek והכאבים זה לא משהו שמונע ממני להתאמן זה רק משהו שמעיב מציק ומונע התקדמות של הרמת משקלים כבדים לצבירת מסת שריר בריאה. אין לי בעיה להוריד משקלים ולעבוד לאט, אבל על להפסיק אני לא חושב ביינתיים :-) אשמח לחוו"ד, אריאל

אריאל שלום האורתופד שלך צדק. יש צורך לחזק חגורת כתפיים ואת השרוול המסובב. לרוב גם יש צורך בחיזוק מרכזי עוד יותר של הגוו והגפיים התחתונות. אתה צריך הדרכה מסודרת ומעקב רציף לטיפול שלך. התרגילים צריכים להיות מאד ספציפים (לרוב בשיטת רוקווד) עם ליווי על מנת להתקדם. המטרה שלך מאד ברורה וכעת אם יש כאבים אני מציע לא לאמץ ולהעמיס יותר מדי על מנת לא לגרום לנזק חריף יותר. אתה זקוק לטיפול שמרני בפיזיותרפיה, איכותי. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה