סימני התייבשות בדיסק הבין חולייתי L5-S1

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

12/02/2013 | 17:24 | מאת: חיים

אני סובל כבר ארבעה חודשים מכאבי גב תחתון עם הקרנה לישבן וקשיים בישיבה. בממצא MRI - בגובה L5-S1 בלט אנולוס אחורי אמצעי ויותר ימני עם לחץ מתון על השורש S1 מימין ובמידה פחותה גם על החלק הקדמי של S1 משמאל. שאלתי - מהם סימני התייבשות בדיסק והאם ניתן לטפל בהם בדרכים שמרניות? ואם כן מהם? האם יש טיפולים שעשויים להקל עלי? תודה רבה

זה ביטוי לירידת תכולת המים בדיסק כחלק מתהליכי השחיקה והבלאי שהוא עובר. אין לנו דרך לעצור את התהליך אך גורמי סיכון להאצתו הם עודף משקל , עישון והיעדר פעילות גופנית באלו אפשר לטפל ובאם לא מספקים - לשקול התערבות כמו צריבת דיסק או פעולה דומה שתפחית הלחץ בידסק ותקל על הכאב כמובן שפיעלות גופנית מתוטנה פיזיותרפיה וכדומה יכולים לעזור מאד ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה