תוצאות CT עבור גב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/05/2017 | 08:33 | מאת: ל.ט

שלום רב, להלן תוצאות CT שביצעתי, עקב כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל ימין. אני מבינה שיש פריצת דיסק ואולי עוד כמה בעיות. השאלות שלי הן: 1. מה הבעיות המרכזיות? 2. מהו הטיפול / טיפולים הנפוצים במקרים כאלה? האם זה מחלים? תודה! התוצאות: ממצאים: CT עמוד שדרה מותני המבנה הגרמי הכללי שמור. ישור הלורדוזיס הפיזיולוגי. אוסטאופיטים קדמיים זעירים בגופי החוליות. שינוים ניוונים קלים במפרקים הפצטלים. הודגם בלט דיסק קטן אחורי דיפוזי בגובה L5-L4 ללא לחץ מיוחד על השק הדורלי. בגובה S1-L5 קשריות על שם שמורל , כמו כן בקע מרכזי ופוסטרו לטרלי ימני לוחץ על שק הדורלי, יותר מימין ועל שורש עצב ימין . המפרקים הסקרואיליאקליים אשר הודגמו חלקית נראים תקינים. סיכום: בקע מרכזי ופוסטרו לטרלי ימני של סחוס הדיסקי S1-L5 ללא עדות להיצרות התעלה הספינלית הגרמית.

סביר שהכאב מהבקע הימני וסביר שפייזותרפיה ועפילות גופנית מתונה עם משכי כאב ונוגדי דלקת יביאו להטבה משמעותית תוך מספר שבועות אפשר לשלב כמובן פעילות גופנית מתונה וטיפולים אלטרנטיביים אם כל אלו לא מספקי יעילים כדאי להועץ במומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-74788

28/05/2017 | 09:20 | מאת: ל. ט

תודה רבה!

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה