אנמיה מחוסר ברזל וקשר לתת פעילות בלוטת תריס.

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

04/09/2019 | 22:24 | מאת: אפרת

שלום רב. אני, בת 46.5 עברתי קיסרי חתך אורכי לפני שנתיים וחצי. השתחררתי עם המוגלובין 6.9. ואחרי כ9 חודשים גם היה Tsh 20.לקחתי תקופה ברזל ובי 12 ו25. מג יוטירוקס. באפריל פריטין יצא 20. Tsh, 2.88. בבדיקה השבוע יצא פריטין 8 המוגלובין 12 לציין שמרגישה לפע' חולשה בשוקי הרגל וכאב עמום שם. ו כאבי ראש באזור המצח. לעיתים קרובות. וחוסר אנרגיה כללי לעיתים קרובות. ולפעמים איזו הפרעה בדופק פני שבוע ביקשתי להפסיק יוטירוקס.הפסקתי. כדי לדעת אם אפשר להפסיק. (אמר 6 שבועות להפסיק ואז לבדוק) השאלה היא אם חייבת לדעתך לקחת שוב ברזל. והאם יש קשר לבלוטת התריס. או שכדאי לבדוק מדוע האנמיה חוזרת. אני לא צמחונית. תודה מראש. בברכה ותודה.

אם רמת הברזל נמוכה , יש לקחת ברזל דרך הפה לתיקון . יש לעבור בירור לאנמיה מחוסר ברזל ולהשלים את הבירור ע"י בדיקה גניקולוגית .

מנהלי פורום רפואה דחופה