כאבים כרוניים במרפק ובאמה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

10/06/2016 | 01:53 | מאת: יגאל

שלום רב, לפני יותר משנה נפלתי על איזור האמה והמרפק בחוזקה (על הצד החיצוני של היד), ומאז אני סובל מכאבים כרוניים חזקים באיזור המרפק ובעיקר באיזור האמה, שרק הולכים ומתגברים מאז (מבחינת מראה המרפק והאמה , אין ולא היו סימנים כלשהם לפגיעה). כל מיני פעולות פשוטות שלא באמת דורשות מאמץ, רק מחמירות את המצב (בעיקר גורמות לכאב שהוא תחושת לחץ מאוד חזקה באיזור האמה, שלא מרפה כלל (שעות ארוכות ואף ימים ברצף- תלוי בכמות המאמץ) ( . בעת תנועות סיבוביות של היד האמה לכיוון צד ימין (של יד ימין – עליה מדובר) מורגש כאב לוחץ מוגבר, שלעיתים אף מוקרן עד לגב פרק כף היד (לא בהכרח האצבעות), ובאיזור המרפק יש כאב שהוא דומה לתחושת צביטה חזקה ולעיתים בשילוב עם תחושת שריפה (במיוחד בעת יישור המרפק ובייחוד שהיישור הוא עם גב האמה כלפי מטה (לוחץ על המרפק)). בנוסף הישענות ממושכת על איזור גב האמה/חלק תחתון של המרפק, גורמת לכאבים עזים ולחוסר יכולת לבצע תנועות עם המרפק לפרק זמן של שעה לפחות. טיפול פיזיותרפי של קרוב לחודשיים יום-יום לא הועיל, ורק הגביר את עוצמת הכאב. בצילומים וב-US (אמה ומרפק) שעשיתי מאז וגם ב-MRI (שהוא נעשה במרפק ולא באמה) לא נמצא דבר. בבדיקת EMG ללא( NCT) לא נמצא ממצא משמעותי (נעשה לעצב האולנרי ומדיאני. ( ביקרתי אצל שני מומחי כף יד, והייתי בייעוץ לצורך בירור בנחיצות פעולה כירוגית. עפ"י בדיקת הגופנית שהרופא ביצע, הוא קבע שמדובר באפיקונדיליטיס לטראלי (מרפק טניס), וקבע חד משמעית שאין צורך בפעולה ניתוחית (גם שנה וחצי אחרי הכאבים הכרוניים שתיארתי), היות ובדיקות ההדמיה לא מעלות ממצאים ספציפיים למרפק טניס ובכלל (אין כל ממצא). השאלות שלי: האם אפשר לקבוע את האבחנה "מרפק טניס", זאת מבלי שבדיקות ההדמיה מעלות ממצאים היכולים לתמוך באבחנה כזו (MRI/US לא אמורים היו לעלות על הבעיה)? ואם אכן מדובר על מרפק טניס, איך זה שאין אפשרות לטיפול ניתוחי במקרה זה (לא הזמן שעבר, ולא טיפול פיזותרפי הועילו או כדורים אנטי דלקתיים)? מה אם mri לא מראה דבר, אז לא ניתן לקבוע מה יש לתקן בניתוח (אז איך כן ניתן לאבחן בעיה רק לפי בדיקה גופנית ללא תמיכה הדמייתית)? והאם אחת מהאבחנות הנ"ל יכול להתאים לסיפור שלי (בשילוב עם מרפק הטניס, או לבדו): Posterior interosseous nerve syndrome, Radial tunnel syndrome או Compartment syndrome או שאולי אף אחת מהן (כולל מרפק טניס)?

14/06/2016 | 17:42 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום 1. MRI וUS אינן בדיקות עם 100% רגישות לאבחון. ואת הבדיקה עצמה מפענח רדיולוג +\- האורתופד במרפאה כך שיכולים להיות ממצאים ש"פוספסו" או שלא חיפשו אותם - למשל בUS. 2. לרוב מרפק טניס חולף לבד או באמצעים שמרניים אחרים. נדיר במבצעים ניתוח אך הוא קיים ולא ניתן לשלול ב100% צורך בביצוע ניתוח שכזה. ניתן לנסות הזרקת סטרואידים במידה ולא ביצעת עד כה. 3. PIN\RADIAL TUNNEL SYN יכולים להיות גורם מתאים לפי התיאור שלך, גם הקרנה שורשית מהצוואר. לגבי תסמונת מדור, לא נראה כי התיאור שלך מתאים. אני ממליץ בדיקה חוזרת והערכה מחדש של הממצאים כולל ביצוע חוזר של EMG בשאלה ספציפית של PIN או עצב רדיאלי. ניתן לנסות הזרקת נסיון של סטרואידים ולידוקאין שיכולים לשלול או לאבחן חלק מהתסמונות.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים