כאבי אגן וכאבי מפשעות לא יכול לעשות פעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

13/12/2018 | 09:22 | מאת: לידור

היי ד"ר אני ספורטאי לשעבר .שנה שעברה עוד הייתי פעיל אך בסיום העונה הרגשתי כאבים כמו שרירים תפוסים בבטן התחתונה עד לתחילת איבר המין . הייתי במנוחה של חודש אך לא עבר , חזרתי להתאמן ובהמשך התחילו כאבים במפשעה וכאבים עזים באגן ובעצמות סביב פי הטבעת . כאשר אני עושה פעילות ספורטיבית אפילו קצרה אני סובל מכאבים שאפילו להכנס לאוטו אני לא מצליח . עשיתי סיטי עמוד שידרה מוטני ואגן והתוצאות הן : להלן ממצאי סריקה טומוגרפיה ממוחשבת של עמוד השדרה המותני: סיבת הפניה: כאבים. ממצאים: הגובה של גופי החוליות שמור. המרווחים הבינחולייתיים שמורים. אין עדות לסטנוזיס ספינלית. הנקבים הנאורליים הודגמו ללא היצרויות. האלמנטים האחוריים הודגמו שמורים. שינויים ניווניים קלים במפרקים סקרו- איליאקליים. בקע דיסקלי מרכזי עם סימני לחץ בינוני על השק התקאלי בגובה .S1-L אגן גרמי ופרקי ירכיים ללא חומר ניגוד בחתכים אקסיאלים עם שחזורים קורנלי וסגיטלי סיבת הפניה: בירור כאבים. ממצאים: מבנים גרמים שמורים. לציין בעצם הכסל משמאל מוקד סקלרוטי כ-ס"מ ומתאים יותר לאי עצם. שני ה SIJ –שמורים. המרווח הפרקי במפרקי הירכיים שמור ללא נוזל בתוכו. רקמות הרכות תקינות, ללא הסתיידויות פתולוגיות או גושים. התרשמות: הבדיקה בגדר הנורמה. אשמח אם תעזור לי אני מתוסכל

14/12/2018 | 15:48 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי לידור כאבים מסוג זה וירידה מפעילות יכולים להיות מתסכלים מאוד. פיזור הכאבים שלך יכול לנבוע ממס׳ מוקדים, ויכול להיות קשור או לא קשור לדיסק. ממליץ לפנות לבדיקה במרפאות יחד עם ההדמיה רפואה שלמה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים