סרטן צוואר רחם אחרי תשובה של ביופסיה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

09/10/2018 | 18:58 | מאת: נור

בת 57 אל וסת מגיל 52 התחילה לדמם לפני כמה חודשים כמויות קטנות , לפני חודש היה לה דימום חריג , בבדיקת צוואר רחם חשוד קושי בזיהוי אופטימלי עקב דימום , בוצעה ביופסיה משפה אחורית , ניסיון פיפל לא הצליח , פות ונרתיק תקינים, רחם בגודל תקין , בחלק הפנימי של הצוואר גידול נקשה עם רקמה מתפוררת בקוטר כ-4 ס״מ , רושם של פרמטריום תפוסים ציסטוסקופיה ללא עדות לגידול , PR ללא ממצא חריג , נסיון הסטרוסקופיה לא ניתן לעבור עם הסטרוסקופ לחלל הרחם , בוצעה ביופסיה מצוואר הרחם, אנדוצרביקס, לסיכום חשד לממאירות של צוואר הרחם . CA-125 , CA-15-3 , CA-19-9 , CEA הכל תקין ובטווח הנורמה , HB=13 , בדיקות דם תפקודי כליות וכבד תקינות , בדיקת C.T אגן בטן חזה תקינה , בדיקה גופנית גם תקינה תשובת ביופסיה : ביופסיה משפה אזורית צוואר רחם חשוד תאור מאקרוסקופי : קטעי רקמה אפורה חומה בלתי סדירה בנפח כולל 0.5 סמ״ק , הקטע הגדול בגודל 5*58*13 מ״מ. תאור מיקרוסקופי : קטעי רירית צוואר הרחם המראים EXTENSIVE CIN 3 WITH FOCI OF SQUAMOUS CELL CARCINOMA . AT LEAST MICROINVASIVE . הגידול מגיע לגבול הדגימה לכן לא ניתן לקבוע עומק החדירה (לפחות 3 מ״מ) לא נמצאו תאי הגידול בכלי הדם / כלי לימפה . אבחנה : T8300002 UTERINE CERVIX P1140001 BIOPSY . NOS M8069000 SQUAMOUS CELL CARCINOMA . AT LEAST MICROINVASIVE . בדיקת pet ct תבוצע השבוע הבא . 1) איזה שלב סרטן זה ? 2) יש סיכוי שב- pet תתגלה התפשטות אם ב CT רגיל לא ראו התפשטות או גרורות? 3) מה הטיפול המתאים בנסיבות האלה ?

אנא פני לפורום גניקולוגיה אונקולוגית ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם